Ultrabeat - vlastni sample kity

Vše o sekvenceru Apple Logic
Odpovědět
Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1175
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Ultrabeat - vlastni sample kity

Příspěvek od Prvotsky » 02 říj 2011 21:54

AHoj!

Nemate nekdo reseni jak obejit nestabilitu v nacitani kitu pro ultrabeat , ktery ste si sami vytvořili a skládají se ze samplů, které např uloženy na ext hd?
baví mě dělat si vlastní kity ze samplů , kterejch mám poměrně dost. Ale často se mi stane že nějakej kit vytvořím ( jen tak - mimo projekt ) , uložím a když ho chci otevřít v nějakym projektu, tak se načte třeba jen polovina samplů - i když zbytek samplů je třeba ze stejného foldru na ext hd.. Je to znamej bug co sem se tak dozvedel na forech, chova se to absolutne nelogicky a nepředvídatelně. Ale z ničeho na forech sem nepochopil jestli se to da nejak obejit, nebo se stim musim smirit.. :(
Naposledy upravil(a) Prvotsky dne 03 říj 2011 08:37, celkem upraveno 1 x.

supreff
Příspěvky: 147
Registrován: 14 led 2011 19:22

Re: Ultrabeat - vlastni sample kyty

Příspěvek od supreff » 03 říj 2011 06:54

tak takový vstečko bych vyhodil do popelnice,a vyhrabal bych ho až při vydání opravnýho balíčku :lol:

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1175
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Ultrabeat - vlastni sample kity

Příspěvek od Prvotsky » 03 říj 2011 08:40

Jj ale ona je to jinak super věc..
Mužeš kombinovat syntezu se samplama, má to krokovej sequencer.. atd...
Třeba bude řešení ty samply ukládat do nějakýho konkrétního adresáře.. na to sem ale zatim nepřišel..

P.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Ultrabeat - vlastni sample kity

Příspěvek od biscuit » 03 říj 2011 09:04

jestli muzu doporucit, tak zkus maschine.. treba "demo", aby sis udelal obrazek. neni to taky uplne bezchybny (me osobne nic netrapi), ale takovouhle zakladni vec to fakt dela bez problemu ;)

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1175
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Ultrabeat - vlastni sample kity

Příspěvek od Prvotsky » 03 říj 2011 11:35

no jasně - na maschine mam zalusk.. jak to mysliš s tim maschine? to je i softwarová verze?

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3167
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Ultrabeat - vlastni sample kity

Příspěvek od Oxyygen » 03 říj 2011 12:09

Ja teda externi wavy bicich ukladam primo v projektu a vzdycky tam jsou.(pri ukladani lze zaskrtnout aby se prekopirovaly i samply z Ultrabeatu) K cemu potrebujes vytvaret drumkity? Pouzivas jednu sadu ve vice projektech?
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
jakubt
Příspěvky: 246
Registrován: 17 zář 2009 12:18

Re: Ultrabeat - vlastni sample kity

Příspěvek od jakubt » 03 říj 2011 12:16

Já jsem se s tím problémem taky nesetkal - ale napadá mě, jak by se to MOŽNÁ dalo zkusit obejít - vytvořit drumkit v EXS-24 a importovat do Ultrabeatu.

Jinak Maschine je SW + HW kontrolér, prodává se to jen dohromady, teď mají i levnější verzi Maschine Mikro, která má míň HW čudlíků a stejný SW.

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1175
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Ultrabeat - vlastni sample kity

Příspěvek od Prvotsky » 03 říj 2011 12:57

Oxyygen píše:Ja teda externi wavy bicich ukladam primo v projektu a vzdycky tam jsou.(pri ukladani lze zaskrtnout aby se prekopirovaly i samply z Ultrabeatu) K cemu potrebujes vytvaret drumkity? Pouzivas jednu sadu ve vice projektech?
No jasně - když to uložím v rámci projektů a nechám zkopírovat i samply do složka, tak to funguje..

Ale já si chci jen tak do zásoby dělat kity ( baví mě to .. ) a pak je použít až se mi budou do něčeho hodit...zkusim este jestli by to nefungovalo kdyz si udelam separe projekt jenom na delani tech kitu a necham logic to ukladat vsechno do toho projektu, ale bojim se že když to budu chtít otevřít v jinym projektu tak to asi nepujde...

Tak jak s tim maschne? je nejaka jenom soft predvadecka k dispozici?

P.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Ultrabeat - vlastni sample kity

Příspěvek od biscuit » 03 říj 2011 17:31

samozrejme, jinak bych to nepsal. jen je tak trosku nelegalni. nechci tady zabrednout do nejakyho flame, prosim.
ale ja osobne bych si maschine bez poradnyho vyzkouseni nekoupil a na to byla tbb verze jedina moznost (a ten retez lidi, ktery to videli u me a pak koupili taky, je celkem zajimavej, takze by mi ni jeste meli platit desatky)
a kdyz budes chtit zkusit i s kontrolerem, tak ten ti na nejakej den klidne pujcim ;)

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1175
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Ultrabeat - vlastni sample kity

Příspěvek od Prvotsky » 03 říj 2011 18:51

Díky Biscuit!

Jasně, aha tohle mi nedošlo.. já mám maschine na wishlistu tak jako tak a stejne sem si rikal , ze se te nekdy optam vic detailneji jak si spokojen...
Tak ja ti napisu do mailu...

Ale ten Ultrabeat neni vubec spatnej - fakt mi štve že to neni dovychytaný... je super jak je to kombinovaný s tou syntézou a obalkama filtru atd..
třeba na posílení kopáku je to super..

Zatim...

P.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Ultrabeat - vlastni sample kity

Příspěvek od biscuit » 03 říj 2011 19:04

ja vim, dokud byla pro pc nejvic battery, tak jsem po ultrabeatu mlsne pokukoval - hodne se mi to libilo

Uživatelský avatar
Prvotsky
Příspěvky: 1175
Registrován: 23 kvě 2006 14:22

Re: Ultrabeat - vlastni sample kity

Příspěvek od Prvotsky » 03 říj 2011 19:11

jakubt píše:Já jsem se s tím problémem taky nesetkal - ale napadá mě, jak by se to MOŽNÁ dalo zkusit obejít - vytvořit drumkit v EXS-24 a importovat do Ultrabeatu.

Jinak Maschine je SW + HW kontrolér, prodává se to jen dohromady, teď mají i levnější verzi Maschine Mikro, která má míň HW čudlíků a stejný SW.
Jo díky - to by bylo nouzový řešení , teda v případě jestli si to bude pomatovat po importu z EXS..
dík

Odpovědět