změna nastavení Instr.

Vše o sekvenceru Apple Logic
F4K
Příspěvky: 18
Registrován: 13 led 2008 11:58

změna nastavení Instr.

Příspěvek od F4K » 25 říj 2008 15:41

nazdar holky a kluci,
nevím jak se v L8 změní celý preset Instrumentu, nebo efektu v jedné stopě, jeli toto vůbec možno?
díky

f.un
Příspěvky: 114
Registrován: 08 čer 2006 08:14

Příspěvek od f.un » 18 lis 2008 06:49

velmi jednoducho ,jedna z moznosti je:
klikni vpravo hore na "Media", potom na "Library"
vlavo v Inspector-ovi klikni na instrument a v Library mas vsetky jeho presety, alebo klikni na efekt ktory pouzivas a tiez v Library mas presety
tiez ich mozes menit z okna instrumentu/efektu..najdes to v hornej casti
ak chces menit prednastavene instrumenty v stope tak chvilku podrz lave tlacitko v Inspector-ovi na Settings a vyber si z ponuky
macbook, maschine, logic 9, korg zero4, lpk25, yorkville ysm1

F4K
Příspěvky: 18
Registrován: 13 led 2008 11:58

Příspěvek od F4K » 24 lis 2008 15:14

popsal jsi vybrání presetu inst./pluginu.
jednotlivé parametry těchto mohu měnit v tracku automatizací, ale zajímá mě, jestli jde změnit naráz celý preset

Raadgie
Příspěvky: 10
Registrován: 28 srp 2008 01:32

Příspěvek od Raadgie » 27 lis 2008 19:02

Pak asi mas jiny pojem pro slovo preset, protoze ja bych ti poradil stejne jako f.un z toho jak jsem to pochopil.

Nicmene si to ujasnime :)

Mame 3(4) pojmy instrument/effect(zkracene plugin), preset, channel strip settings a bank:

1. Na jednotlive savle mixu umistujes "plugin" a pro ne pak dvojim zpusobem vybiras presety bud primo v zahlavi okna pluginu, nebo vyse popsanym zpusobem "Media -> Library -> Presety, ktere se vzdy ukazuji pro aktualne zvoleny "plugin".

2. Nastaveni (Settings) cele savle muzes ulozit jako tzv. "channel strip settings". Ulozi se zvolene pluginy a jejich presety. Muzes pak najednou nahrat celou savli s jiz kompletnim nastavenim. Pozor jednotlive "channel strip setings" jsou ruzne od typu tracku, tj. ukladaji se oddelene a zle je pouzit jen na patricnem typu tracku (instrument, audio, aux, master). "Channel strip settings" lze tez nahravat pres "Media -> Library" vpravo.

3. Banka. Logicovske pluginy do sebe nahravaji (polopate receno) jeden "preset" v jednu danou chvili a tyto presety najdes tedy napr. v zahlavi okna kazdeho pluginu (viz obrazek), akorat jim logic rika "settings". Ale jsou nastroje (V-station napr.), ktere do sebe nahraji celou banku presetu a ty pak menis, uz ne ale v rozhrani logicu jako settings, ale primo v grafickem rozhrani daneho pluginu. Zajimave je, ze muzes celou banku ulozit v danem pluginu jako settings logicu a mit vic bank a lehce timto mezi nima prepinat (viz obrazek).

Takze o co ze ti vlastne slo???

Na obrazku pak jednotlive presety dane banky menis pomoci sipek/tlacitek program primo v okne syntetizeru ...


Obrázek

F4K
Příspěvky: 18
Registrován: 13 led 2008 11:58

Příspěvek od F4K » 28 lis 2008 10:10

ano, chci použít instrument např. NOVATION, když v první polovině projektu chci zvuky "Trance Bank 1" a ve druhé "Trance Bank 2"(viz. obrázek). Mohu toto učinit v jedné stopě, nebo potřebuji mít instrument navěšený na dvou stopách?
dík

Raadgie
Příspěvky: 10
Registrován: 28 srp 2008 01:32

Příspěvek od Raadgie » 28 lis 2008 22:14

1. Ano, musis pouzit dve stopy - zjednodusene. Ty muzes ale ridit jako jednu. Z jednoho tracku. A na konci spojit do jednoho submix kanalu, na ktery povesis jednu sadu efektu.

2. Nektere pluginy stale zachovavaji implementaci MIDI povelu. A to, jake povely tvuj instrument umi, najdes v jeho dokumentaci. MIDI povel Program change by mel umet kazdy. Takze pokud stale trvas na tom pouzit jeden plugin pro vice barev/presetu a prepinat nezi nimi, muzes pomoci rozhrani pluginu ulozit pozadovane 2,3, ... nastaveni zvuku do jedne banky jako presety 1,2,3, ... , a pak mezi nimi prepinat pomoci MIDI povelu program change.

Casova narocnost obou provedeni mene nez 5 min. pro dva zvuky dejme tomu.

Pokud budes chtit neco rozepsat, tak napis.

EDIT: Nekde jsem cetl ve foru, ze jde Channel Strip Settings menit pomoci MIDI povelu, pak by sis mohl ulozit dve nastaveni Channel Strip a jenom je v miste zmeny prepnout, ale to se mi zda komplikovane a sam jsem to nikdy nezkousel.

F4K
Příspěvky: 18
Registrován: 13 led 2008 11:58

Příspěvek od F4K » 30 lis 2008 21:02

no jasně, zajímá mě, kde a jak mu to mám říct, , aby si přepnul na plugině preset ( ano vím asi cubase slang ), nebo jak to nazvat. prostě jiné nastavení.
asi bych mohl v automation všechny čudle překroutit do požadovaného nastavení, ale kdo se s tím má kroutit.
pomůžemi povel program change?
jak na něj?

f.un
Příspěvky: 114
Registrován: 08 čer 2006 08:14

Příspěvek od f.un » 30 lis 2008 21:13

ono aj keby to islo urobit pomocou automatizacie,tak predsa chvilu trva kym sa preset zakazdym nacita a to by si mal asi "dieru" v tracku nie? preco to neriesis viacerymi stopami s roznymi presetmi toho isteho instrumentu?
macbook, maschine, logic 9, korg zero4, lpk25, yorkville ysm1

Raadgie
Příspěvky: 10
Registrován: 28 srp 2008 01:32

Příspěvek od Raadgie » 30 lis 2008 22:35

Jenom o jakyze plugin se jedna?

F4K
Příspěvky: 18
Registrován: 13 led 2008 11:58

Příspěvek od F4K » 01 pro 2008 07:07

rád bych používal všeobecně, tedy pro efektové pluginy, ale i pro instrumenty.
to f.un: jelikož chci hodit všechny projekty do jednoho jediného, pro live vystoupení ( nejspíše asi s jiným nastavením plugin v každém songu ), nechci se pak brodit tou spoustou tracků, z nichž třeba v "posledním songu" by jich byla většina prázdných ( tedy bez audia, nebo midi událostí ), a ten mrďas v mix window.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 01 pro 2008 08:19

instrumenty robia pri prepinani presetov blbosti, obvykle si musia natahat do pamate nove waveformy atd, akze jedine v pripade ze tam medzi dvomi partami aspon par sekund ticha. pri prepinani efektov sa to zasa neoplati. nechapem co ti brani natiahnut dva krat jeden nastroj, spotreba cpu nie je dvojnasobna, v dobrom vst hoste plugin, ktory nehra, je vypnuty a verim ze logic taky je

f.un
Příspěvky: 114
Registrován: 08 čer 2006 08:14

Příspěvek od f.un » 01 pro 2008 09:30

takze ty chces vytvorit jeden megaprojekt,v ktorom budes mat za sebou zoradene rozne vlastne skladby s jednotlivymi stopami? ja som myslel,ze sa bavime o produkcii, netusil som,ze sa Logic pouziva aj na live performance..
macbook, maschine, logic 9, korg zero4, lpk25, yorkville ysm1

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 01 pro 2008 09:52

fun: nie on chce proste z jedneho instrumentu vyrazit dva zvuky aby ho nemusel mat v projekte dvakrat... nechapem ze to tu viaceri nechapete, je to bezny napad.

f.un
Příspěvky: 114
Registrován: 08 čer 2006 08:14

Příspěvek od f.un » 01 pro 2008 10:06

kexikl
to,ze chce mat v jednej stope jeden instrument a menit v nom v case presety (cize zvuk)som asi pochopil spravne..akurat neviem,ci to myslel tak ,ze chce do jedneho projektu nasackovat viac skladieb a vyuzit to pri live vystupeni...a napr. bass bude mat na jednej stope pre vsetky skladby,len sa bude menit preset na instr....
macbook, maschine, logic 9, korg zero4, lpk25, yorkville ysm1

F4K
Příspěvky: 18
Registrován: 13 led 2008 11:58

Příspěvek od F4K » 01 pro 2008 14:23

ano, jelikož chci logic použít živě, ale připadá mi stupidní, zavřít projekt po dohrání a následně otevřít jiný...
chtěl bych toto vyřešit jedním megaprojektem, a právě proto mi jde o maximální přehlednost a jednoduchost v arrange a mix okně. mohu každý zvuk (preset) nacpat na jednu stopu, samozřejmě jednoduše realizovatelné, ale něco se mi na to nezdá (ztráta přehlednosti atd). Když mi dokáže midi kontroler dát příkaz na změnu presetu v reálu, kde toto udělat v logic, aby sekvencer věděl, jaký zvuk má instument hrát.
Jestli je můj nápad chybný, mě opravte.
Dík za názor.

Odpovědět