Změna výšky tonu u samplů - bez odpovědi

Vše o sekvenceru Apple Logic
Odpovědět
Harry001
Příspěvky: 9
Registrován: 13 zář 2015 14:23

Změna výšky tonu u samplů - bez odpovědi

Příspěvek od Harry001 » 06 srp 2016 09:12

Dobrý den. Můj předešlý dotaz - viz příspěvek výše uvedený . nemohu uvěřit že by se na tomto foru nenašel NIKDO ! kdo používá nasamplované zvuky v Logic a nepotřebuje měnit jejich ladění. A že NIKDO mi nebyl schopen na můj dotaz odpovědět. Čekal jsem že zde najdu více podpory. Hlavně pro nováčky kteří se ještě musí potýkat se záludnostmi toho programu.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Změna výšky tonu u samplů - bez odpovědi

Příspěvek od TOM-Thak » 06 srp 2016 09:29

Na youtube mas hodne navodu. Nevim, co konkretne potrebujes, ale bud tam budes mit sample jako audio stopu a nebo se to otevre v jejch sampleru. Pro audio sample tam urcite bude volba edit a neco jako pitch shift a pro samoler bude ladeni primo v sampleru knobem. Kdyz das na youtube logic pro nebo logic x sample transpone nebo sample pitch tak ti to urcite najde spoustu videi. Kdyz budes vic konkretni, tak ti muzu pomoct najit konkretni video.

jammix
Příspěvky: 220
Registrován: 02 črc 2015 23:10

Re: Změna výšky tonu u samplů - bez odpovědi

Příspěvek od jammix » 06 srp 2016 17:27

len tak som skusil pohladat pre logic video
v cubase to ide cez midi inserts - micro tuner , ale už som na to raz našiel aj iny sposob .

tá ženska je hrozne ukecana
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BXLPjIRza40#t=179s[/youtube]

Harry001
Příspěvky: 9
Registrován: 13 zář 2015 14:23

Re: Změna výšky tonu u samplů - bez odpovědi

Příspěvek od Harry001 » 07 srp 2016 12:04

Děkuji za odpovědi podívám se na to.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2651
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Změna výšky tonu u samplů - bez odpovědi

Příspěvek od MDudas » 08 srp 2016 20:35

Harry001 píše:... nemohu uvěřit že by se na tomto foru nenašel NIKDO ! kdo používá nasamplované zvuky v Logic a nepotřebuje měnit jejich ladění. ...
Mozes trosku upresnit, co myslis tou zmenou ladenia ? Mam jemny pocit, ze Ti ulietava terminologia. Mozno sa casom dostaneme aj k tomu, preco Ti NIKDO neodpoveda... :wink:

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Změna výšky tonu u samplů - bez odpovědi

Příspěvek od demsky » 09 srp 2016 10:19

https://support.apple.com/kb/PH13082?lo ... cale=en_US

Ja robim v Acide, pretoze jeho pitch/time stretching algoritmus povazujem za najlepsi, ale ked uz to musi byt, tak toto som vyhrabal pre Logic, este je potom moznost co citam bud si upravovat ladenie v internom sample editori, alebo v tom sampleri EXS24 co je k nemu prilozeny.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Harry001
Příspěvky: 9
Registrován: 13 zář 2015 14:23

Re: Změna výšky tonu u samplů - bez odpovědi

Příspěvek od Harry001 » 14 srp 2016 10:26

Dobře. Napíšu to polopaticky. V pravém okně v logicu je nabídka nasamplovaných zvuků. Dole pod nabídkou je možnost nastavení ladění - no spíš tóniny. Změním li třeba toninu nějakého samplu o třeba z c na d - tak se tonina zkutečně změní jak potřebuji, ALE jakmile natáhnu sampl do okna -tracku tak se tonina opět vrátí na původní. Potřebuji aby zůstala v mé pořadované hodnotě. Tudíš to d. Nechápu proč tam tu nabídku změny toniny mají a k čemu vůbec je když se stále vrací na původní hodnotu a uložit to nejde.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1901
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Změna výšky tonu u samplů - bez odpovědi

Příspěvek od Stan » 14 srp 2016 19:32

Jen tak pro kontrolu, kdyz ji zmenis klic pro projekt tak jak se ti prehravaji po pretazeni do projeku? V klici projektu nebo v originalnim klici (tedy ve kterem byl loop vytvoren)? Podle me by to melo fungovat.

Harry001
Příspěvky: 9
Registrován: 13 zář 2015 14:23

Re: Změna výšky tonu u samplů - bez odpovědi

Příspěvek od Harry001 » 15 srp 2016 21:50

Přehrávají se v původním ladění. Prostě v projektu se ladění vrátí na originální klíč.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1901
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Změna výšky tonu u samplů - bez odpovědi

Příspěvek od Stan » 15 srp 2016 23:29

A: prehravani Apple loopu z banky je pouze PREHAVANI bud v ORIGINAL KEY nebo SONG KEY ci nasledne v pozadovanem klici. To znamena ze pokud spustis PLAY projektu tak muzes POSLOUCHAT jak bude dany loop znit s tvym projektem. Zmena je pouze poslechova (zmeni se jen transpozice) a originalni loop zustava v stejnem klici. Jde to, viz B

B: pokud si nastavis dejme tomu zakladni klic projektu na F# (to se provadi napriklad pravym klikem na toninu v hlavnim liste nahore tde se ti ukazuji bary) a vyberes loop v E tak se ti bude prehravat po pretazeni v F#. Toto ale funguje pouze u Apple Loops, pokud jsi si pridal do knihovny jine loopy pak mas v informacnim panelu regionu (vlevo) polozku "transpose" kde si nastavis zvyseni ci snizeni toniny o pozadovane semitony. Tohle je ale vse v manualu.
Screen Shot 2016-08-15 at 22.34.52.png
Screen Shot 2016-08-15 at 22.34.52.png (25.84 KiB) Zobrazeno 352 x

Harry001
Příspěvky: 9
Registrován: 13 zář 2015 14:23

Re: Změna výšky tonu u samplů - bez odpovědi

Příspěvek od Harry001 » 16 srp 2016 11:32

Pořád si nějak nerozumíme. Příklad: chci dejme tomu vytvořit z loopu nějakej blues. Tam se střídají toniny c,f,c,g,c atd. Natáhnu třeba pět smyček za sebou a nyní potřebuji u každé změnit ladění. Ale ne všech najednou - jednotlivě. Tzn. že potřebuji měnit toniny nejakým rychlym způsobem podle potřeby. Mimochodem "transpose" mění toninu jen v celých oktávách.

Harry001
Příspěvky: 9
Registrován: 13 zář 2015 14:23

Re: Změna výšky tonu u samplů - bez odpovědi

Příspěvek od Harry001 » 16 srp 2016 11:38

Omlouvám se traspose to umí i po půltonech. Takže problém vyřešen. Děkuji za pomoc. :)

Odpovědět