Cubase mi nenahrává MIDI signál

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Odpovědět
bulda5
Příspěvky: 16
Registrován: 16 pro 2012 12:48

Cubase mi nenahrává MIDI signál

Příspěvek od bulda5 » 14 led 2015 17:12

Zdravím,
Mám multiefekt LINE6 M9 u kterého lze měnit banky pomocí MIDI. Propojil jsem ho s PC pomocí převaděče Yamaga UX16, v cubase jsem převaděč nastavil jako in / out, nastavil jsem ať to zaznamenává signály na všech kanálech,
01.png
01.png (68.97 KiB) Zobrazeno 1027 x
Dal jsem nahrávat a na multiefektu mačkal různá tlačítka, ale cubase žádný signál nenahrál. Po zastavení nahrávání zůstane prázdná stopa. To samé jsem zkusil i v Ableton Live se stejným výsledkem.

Ještě jsem vyzkoušel zaznamenávat příchozí signály pomocí programu MIDI-OX a to funguje bez problému
02.png
02.png (54.72 KiB) Zobrazeno 1027 x
Takže problém musí být v nějakém nastavení DAW, mohli byste mi prosím poradit v čem je háček?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase mi nenahrává MIDI signál

Příspěvek od Pytkin » 14 led 2015 17:24

no podla toho midiOX je to program change .. na kanali 1 .. to by cubase mal zaznamenavat .. jedine ze by bolo nastavene , aby PC filtroval .. najdi si midi filter v nastaveniach midi ..

bulda5
Příspěvky: 16
Registrován: 16 pro 2012 12:48

Re: Cubase mi nenahrává MIDI signál

Příspěvek od bulda5 » 14 led 2015 18:46

Problém vyřešen, i když nevím jak :)

Takhle bylo nastavení původně, které nefungovalo:
03.png
03.png (69.76 KiB) Zobrazeno 1011 x
Zkusil jsem odškrtnout všechno a najednou nahrávání funguje:
04.png
04.png (75.42 KiB) Zobrazeno 1011 x

To nastavení jsem logicky chápal tak, že to co je zaškrtlé se bude nahrávat, a ne obráceně. Zároveň dole v nastavení kanálů bych to chápal tak, že si vyberu které kanály chci nahrávat. Když ale zaškrtnu kanál 1 tak to zase nefunguje.

No hlavně že to teda nějak funguje, i když mi to hlava nebere :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cubase mi nenahrává MIDI signál

Příspěvek od Pytkin » 14 led 2015 19:07

no .. je to filter .. cize mozno zaskrtavas , co chces filtrovat .. divne ale je ze defaultne si mal zaskrtane vsetko okrem sysexu (ktory sa bezne filtruje) , cize by to nasvedcovalo tomu , ze si zaskrtavas to co chces .. je to zvlastne .. ale podstatne je , ze uz ti to ide :)

Odpovědět