FCB1010

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Uživatelský avatar
feki
Příspěvky: 49
Registrován: 22 led 2008 09:06

FCB1010

Příspěvek od feki » 22 led 2008 09:15

Potřebuji pomoc s nastavením Expresion pedálů na FCB1010 a to , A= Whamy B= Volume v kombinaci s GSP1101.
Pro lepší orientaci jsem zprovoznil stránku s GSP editorem X-edit ( pracuje v reálném čase s GSP přes USB), kde je obrazově vysvětleno veškeré možnosti povolení cesty nastavení midi kanálů.
http://www.elegie.cz/feki/imig/gsp1101/xedit.html
To samé potřebuji na FCB1010. Zatím jsem na tom tak, že mi jde jen jeden expr. B kde mi běží volume i Whamy současně.
Obrázek

Uživatelský avatar
feki
Příspěvky: 49
Registrován: 22 led 2008 09:06

Příspěvek od feki » 01 úno 2008 07:54

Už to mám hotové, nastavení je na : http://www.youtube.com/watch?v=e8-33VUzkoc

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 03 úno 2008 15:37

hezka prace ... !
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
feki
Příspěvky: 49
Registrován: 22 led 2008 09:06

Příspěvek od feki » 16 úno 2008 16:17

Tak nějakej ten koncert už otestoval FCB1010 ve spojení s GSP1101, a můžu říct že komukace a spolehlivost je úžasná. Teď dali od Digitechu se spožděním control2 na trh určený přímo ke GSP1101 (220eur) ale boužel i když vypadá velice dobře, je použitelný puze k GSP. Takže jsem rád že jsem vzal FCB, má i více možností, a hlavně midi in/out.
Nějakou nagrávku nového procesoru s těmito zvuky jsme pořídily zde :
http://www.stream.cz/video/3/36406-extr ... a-a-pohled

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Příspěvek od vras » 25 led 2009 21:17

Jak ten FCB1010 (unoff. firmware) ksakru posila tap tempo? Manual ma pomerne jasno, tam neni skoro nic. Melo by to pri druhem stisku stejneho programu poslat CC, ale posila to vsecko znova vcetne program change, coz pro efekt (konkretne Lexicon) znamena znovu inicializovat program (takze tap si nikdy nenastavi) a tak furt dokola... Predem diky, kdyby nekdo tusil.

Uživatelský avatar
feki
Příspěvky: 49
Registrován: 22 led 2008 09:06

Příspěvek od feki » 09 úno 2009 08:37

Jo, taky jsem zkoušel Tap tempo na delay , v manuálu maj všechno velice jasné, ale nic podle něj v reálu nefunguje. Po dvou dnech jsem to vzdal.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Příspěvek od vras » 09 úno 2009 09:02

No, povedlo se mi to odesilani program change nakonec nejakym globalnim nastavenim v unoff. fw vypnout, takze pri prvnim stisku se odesle MIDI PC,CC a pri opakovanem stisku uz posila jenom MIDI CC. Ale nez to clovek vsechno odzkousi, to je vzdycky porod.

Uživatelský avatar
feki
Příspěvky: 49
Registrován: 22 led 2008 09:06

Re: FCB1010

Příspěvek od feki » 11 čer 2009 13:06

Jéje, pokud máš chuť vypasat step by step , budu rád.

Uživatelský avatar
Pastor
Příspěvky: 62
Registrován: 05 led 2005 12:34

Re: FCB1010

Příspěvek od Pastor » 30 črc 2009 14:28

Zdravim,mam dotaz pouzivam (resp. zatim spise ne) FCB1010 pres Axiom 49 midi klavesy.
V Ableton Live se mi ale stale nedari priradit jednotlive pedaly pro spousteni funkci Live.Fungujou pouze expresion pedaly napr. na potaky send atd.
V GUI po kliknuti na danou bunku Live a seslapnuti pedalu vydim MIDI PB/8 atd. ale sampl nebo jinou funkci to nespusti.
Potrebuju pouzivat pedaly ke spousteni samplu z Live.
Diky moc za odpoved Honza

xxman
Příspěvky: 112
Registrován: 24 črc 2009 09:54

Re: FCB1010

Příspěvek od xxman » 07 srp 2009 08:34

Ty samply chces spoustet z nejakyho drum sampleru, nebo v ramci live modu spousteni smycek? Pokud z drum sampler, tak by mely jit slapky nastavit stejne jako pady na Axiomu - priradit kazde slapce cislo prislusne noty kam je sampl natazeny - napr C1=36, C2=48, atd. Pokud v ramci live spousteni smycek, to bohuzel neporadim .. ale chystam se to taky prozkoumat :)

Uživatelský avatar
Pastor
Příspěvky: 62
Registrován: 05 led 2005 12:34

Re: FCB1010

Příspěvek od Pastor » 07 srp 2009 11:12

Diky uz jsem na to prisel.Bylo to v nastaveni FCB1010.

Uživatelský avatar
Pastor
Příspěvky: 62
Registrován: 05 led 2005 12:34

Re:

Příspěvek od Pastor » 25 úno 2010 08:55

vras píše:No, povedlo se mi to odesilani program change nakonec nejakym globalnim nastavenim v unoff. fw vypnout, takze pri prvnim stisku se odesle MIDI PC,CC a pri opakovanem stisku uz posila jenom MIDI CC. Ale nez to clovek vsechno odzkousi, to je vzdycky porod.
Zdravim,proím Tě jak jsi nastavil na FCB1010 Tap tempo ?
Díky Honza

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: FCB1010

Příspěvek od vras » 25 úno 2010 09:44

Ja FCB uz delsi dobu nepouzivam, obavam se, ze presne neporadim, ale urcite se to dalo nastavit nejakym softem, co se dal k FCB sehnat (stahnout).
Taky jde o to, jakym zpusobem chce MIDI na druhe strane tap tempo dostat, nevim, jestli tam panuje nejaka generalni dohoda - v mem pripade to byl tenkrat cas. interval mezi dvema midi CC s urcitymi parametry. Prvni MIDI CC se poslalo soucasne s MIDI Program Change, druhe MIDI CC (definujici tap) pri dalsim stisku tehoz patche.

Uživatelský avatar
Pastor
Příspěvky: 62
Registrován: 05 led 2005 12:34

Re: FCB1010

Příspěvek od Pastor » 25 úno 2010 12:50

Diky

dekolt
Příspěvky: 42
Registrován: 19 čer 2010 17:44

Re: FCB1010

Příspěvek od dekolt » 21 srp 2010 15:12

cau, resim uplne zakladni problem a to propojit FCB s klavesema (roland fantom X6). mel jsem za to, ze na obou pristrojich musim nastavit stejne ID, ale klavesy nabizeji 17-32 a FCB 1-16..mate nekdo nejakou radu, jak to resit?

Odpovědět