Help s VST-čkem a ovládání přes MIDI

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ramirez
Příspěvky: 20
Registrován: 13 čer 2009 19:19

Help s VST-čkem a ovládání přes MIDI

Příspěvek od Ramirez » 28 říj 2009 14:05

Hi,řeším jeden malej problém.Hraju live přes ableton,ovládám různé efekty apod pomocí MIDI..(keybord,nanokorg atd..) při live hraní dost využívám upravených samplů lépe řečeno vokálů(accapelas).Jenže tyto acapely mám v abletonu jako normoš danej track,jenže já bych to chtěl udělat tak,abych si ty acapely namapoval v nějakém VST-čku a ovládal si je časově kdy jen já budu chtít..Tyhle VST-čka maj určitý vychtávky(efekty) apod...Předpokládám že mi doporučíte něco od NI,nějaké rady ??

Předem děkuji
KRK RP 8 G2,M-Audio firewire audiophile,acces virus B desktop,Edirol PCR 300,AKG K 271 Mk II,TC Electronic PCI

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Help s VST-čkem a ovládání přes MIDI

Příspěvek od dendy » 28 říj 2009 15:30

obecne potrebujes nejaky sampler ... NI Battery (to mi pride najjednoduchsie a zaroven najefektivnejsie na taketo pouzitie) alebo Kontakt.. v principe ale hociaky VSTi Sampler

Uživatelský avatar
Ramirez
Příspěvky: 20
Registrován: 13 čer 2009 19:19

Re: Help s VST-čkem a ovládání přes MIDI

Příspěvek od Ramirez » 28 říj 2009 16:46

Tak jsem vyzkoušel oboje a souhlasím s tebou,že NI Battery bude lepší..Má to perfektní funkce atd...Btw.nepřišel jsem zatím na to jak to namapovat :|
To vst má záložku mapping,ale netuším(zatím) jak s tím pracovat..Ty s tím máš nějaké zkušenosti:??
KRK RP 8 G2,M-Audio firewire audiophile,acces virus B desktop,Edirol PCR 300,AKG K 271 Mk II,TC Electronic PCI

Uživatelský avatar
Ramirez
Příspěvky: 20
Registrován: 13 čer 2009 19:19

Re: Help s VST-čkem a ovládání přes MIDI

Příspěvek od Ramirez » 28 říj 2009 16:58

už jsem na to přišel...Pohoda :D
KRK RP 8 G2,M-Audio firewire audiophile,acces virus B desktop,Edirol PCR 300,AKG K 271 Mk II,TC Electronic PCI

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Help s VST-čkem a ovládání přes MIDI

Příspěvek od dendy » 28 říj 2009 16:59

ty to chces spustat standalone alebo z nejakeho sequencera ?? ak so sequencera (ableton) potom nerozumiem co mas na mysli pod "namapovat" .. proste si nahadzes do jednotlivych cellov sample ktore chces a potom na midi kanali ktori hra do baterky proste na jednotlivych tonoch hras jednotlive celly .. takze ktoru klavesu zahras, tie sample (priradene cellu ktory je trigerrovany danou klavesou) ti hraju ...7

edit: aha .. uz si na to prisiel kym som pisal :-)) ok

Uživatelský avatar
Ramirez
Příspěvky: 20
Registrován: 13 čer 2009 19:19

Re: Help s VST-čkem a ovládání přes MIDI

Příspěvek od Ramirez » 28 říj 2009 17:13

Z abletonu :) A co když bych to nechtěl na klávesy,ale jen čistě knoby.Nebo prostě tlačítka.Např u korg Nano pad..Na klávesy jsem přišel,ale na ty tlačítka ne....Když pustíš třeba ofiko sampler z abletonu a klikneš na "midi" můžeš ovládat cokoliv..já právě myslel že to battery bude fungovat podobně..jenže som sa mýlil :-)
KRK RP 8 G2,M-Audio firewire audiophile,acces virus B desktop,Edirol PCR 300,AKG K 271 Mk II,TC Electronic PCI

Uživatelský avatar
Ramirez
Příspěvky: 20
Registrován: 13 čer 2009 19:19

Re: Help s VST-čkem a ovládání přes MIDI

Příspěvek od Ramirez » 28 říj 2009 17:23

abych to dovysvětlil...Když hraju z abletonu a používám sem tam nějaký ten sampl(vocál) tak se všechno řídí na 4 dobu..Takže po dotyku nějakýho tlačítko to čeká aby se to trefilo časově..Ale to nechcem...Proto jsem potřeboval nějaké jiné řešení.V celku stejné,ale aby se to řídilo pouze mnou.Jako kdybych hrál z kláves live..Sakra,to vysvětlování mi fakt nejde :-)
KRK RP 8 G2,M-Audio firewire audiophile,acces virus B desktop,Edirol PCR 300,AKG K 271 Mk II,TC Electronic PCI

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Help s VST-čkem a ovládání přes MIDI

Příspěvek od dendy » 28 říj 2009 17:36

aha to len o to ide ?? vsak v abletone si mozes vypnut snapovena na doby a potom ti to zacne hrat proste HNED ako tuknes play ... v nemam ho tu nainstalovany ale niekde v nastaveniach samplu proste vyberas ci sa ma zarovnavat na 1/16 1/8 1/4 ... atd a tiez sa tam da uplne ze OFF navolit a vtedy to proste hra hned ...

Uživatelský avatar
Ramirez
Příspěvky: 20
Registrován: 13 čer 2009 19:19

Re: Help s VST-čkem a ovládání přes MIDI

Příspěvek od Ramirez » 28 říj 2009 17:48

Ano to máš pravdu,jde to...Ale když to vypneš ,vypneš všechno celkově co se týče zarovnání.V abletonu nejde(co já wím) vypnout třeba jen "C" deck ----jako by 4 stopu kde budu mít ty vokály atd...
KRK RP 8 G2,M-Audio firewire audiophile,acces virus B desktop,Edirol PCR 300,AKG K 271 Mk II,TC Electronic PCI

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Help s VST-čkem a ovládání přes MIDI

Příspěvek od dendy » 28 říj 2009 21:23

nie .. mozes to vypnut individualne pre kazdy CLIP ...

Uživatelský avatar
Ramirez
Příspěvky: 20
Registrován: 13 čer 2009 19:19

Re: Help s VST-čkem a ovládání přes MIDI

Příspěvek od Ramirez » 28 říj 2009 21:43

dendy píše:nie .. mozes to vypnut individualne pre kazdy CLIP ...
No tak jestli to jde tak to vyřeší moje problémy.Já se celkem v Abletonu pohybuju,ale jak to povypínat individuálně,to netuším :-(
Nezávisle newím...Celkově ano..
KRK RP 8 G2,M-Audio firewire audiophile,acces virus B desktop,Edirol PCR 300,AKG K 271 Mk II,TC Electronic PCI

Uživatelský avatar
Ramirez
Příspěvky: 20
Registrován: 13 čer 2009 19:19

Re: Help s VST-čkem a ovládání přes MIDI

Příspěvek od Ramirez » 28 říj 2009 22:08

už jsem to našel,stačilo lépe hledat :D Quantization :twisted:
Díky za pomoc 8)
KRK RP 8 G2,M-Audio firewire audiophile,acces virus B desktop,Edirol PCR 300,AKG K 271 Mk II,TC Electronic PCI

Q-Beat
Příspěvky: 47
Registrován: 13 pro 2008 08:58

Re: Help s VST-čkem a ovládání přes MIDI

Příspěvek od Q-Beat » 29 říj 2009 18:58

A proc si nedas ty vocaly do drum racku v abletonu? to pak muzes padama spoustet kdy chces

Odpovědět