Keboard Roland A-33 a Roland JV-1010

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Odpovědět
Skodlivecek
Příspěvky: 4
Registrován: 15 úno 2011 19:28

Keboard Roland A-33 a Roland JV-1010

Příspěvek od Skodlivecek » 15 úno 2011 19:36

Zdravím,

Mám problém při nastavení Patch/tone (volba zvuku) na A-33 s voláním správnych zvuků z modulu JV-1010. :(
Modul mam přepnutý na session. Nejsem schopný volat zprávné zvuky. můžete mi někdo prosím poradit jak?

Koupil jsem second hand (určitě 100% funkční) z manuálu jsem to nevyčetl. Zadávají se tam MSB a LSB Banky, to jsem nastavil podle manuálu, ale pořád mi to volá jiné zvuky než chci. Poradí někdo zkušenější?

Dále bych se rád zeptal, čím se připojit na JV-1010 přes MIDI a nastavit si session jak potřebuji? Přeci jen originální software dodáván je původně na Win95 a moc spolehlivě nefunguje. Díky za tipy.

skodlivecek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Keboard Roland A-33 a Roland JV-1010

Příspěvek od Pytkin » 15 úno 2011 20:08

no .. jaky mas problem .. zadas cislo 120 a nenahodi sa 120 ?

Skodlivecek
Příspěvky: 4
Registrován: 15 úno 2011 19:28

Re: Keboard Roland A-33 a Roland JV-1010

Příspěvek od Skodlivecek » 15 úno 2011 20:36

Ano, a skáče to rozne, napr nastavím že chcem zvuk č. 20 session, a zapně sa mi napr. 49. bojujem s tým, nainstalil som nejaký soft pre konfiguraciu zvukov a celé mi to príde nejak zcestne nastavené... možná to bude problém. zkúsim to dať do továrného nastavenia, možno sa to poddá.
Skodlivecek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Keboard Roland A-33 a Roland JV-1010

Příspěvek od Pytkin » 15 úno 2011 21:25

to musi fungovat bez komputru .. nastavis banku a zvuk a musi byt tam .. ak vyberies zvuk 20 .. a na module sa prepne na 49 , tak mas taky problem s midi .. normalne to hraje , ked hrajes na keyboarde ?

Skodlivecek
Příspěvky: 4
Registrován: 15 úno 2011 19:28

Re: Keboard Roland A-33 a Roland JV-1010

Příspěvek od Skodlivecek » 15 úno 2011 21:47

hej hraje, v MIDI móde to funguje normálne, aj prepíná jak má, v session nie. Aj v session aj v MIDI to normálne hrá keď hrajem na keyboard.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Keboard Roland A-33 a Roland JV-1010

Příspěvek od Pytkin » 16 úno 2011 01:34

no neviem .. treba nastudovat ten session .. ale sak to je len karta nie ? proste sa zjavia nove zvuky v novych bankach .

Uživatelský avatar
judik
Příspěvky: 192
Registrován: 08 říj 2007 11:22
Vybavení

Re: Keboard Roland A-33 a Roland JV-1010

Příspěvek od judik » 16 úno 2011 08:18

Nejsnažší je natahat si oblíbené zvuky do user banky. K JV 1010 se připojíš z PC přes midi pomocí programu ChangeIt a můžeš editovat. Ke stažení zde: http://www.mossgrabers.de/Software/Chan ... ngeIt.html ... Já jsem teď zkoušel volit zvuky na JV 1010 přes Rolanda A-30 a není s tím jediný problém. Pozor na záměnu MSB a LSB :) ...

Skodlivecek
Příspěvky: 4
Registrován: 15 úno 2011 19:28

Re: Keboard Roland A-33 a Roland JV-1010

Příspěvek od Skodlivecek » 24 úno 2011 18:53

prehodené MSB a LSB je odpoveď na moj problém, blbá nepozornost, díky za tip.

Možem este poprosiť o radu, jak vytiahnuť aktuálné zvuky z JV-1010? Mam to pripojené cez Edirol UM-1S. sice mi to niečo prijme ale vypadá to jako prázdný súbor, na všetkých pozícíach mám INIT patch a pod tým ACPiano. nemá niekto nejaký univerzálný preset do user Banky kde by byli vsetky poriadné zvuky: Piano, El. Piano, organ, Strings, chorus, synts, ethno. proste to čo priemerný klávesák potrebuje? Díky za radu. Možno na to prídem jak sa to nastavuje. ale mám to len jako hobby a popri práci silne nestíhám. Díky.

Uživatelský avatar
judik
Příspěvky: 192
Registrován: 08 říj 2007 11:22
Vybavení

Re: Keboard Roland A-33 a Roland JV-1010

Příspěvek od judik » 25 úno 2011 07:16

...nu, já postupuji takto: projeď si zvuky v modulu a buďto si vypiš nebo zaškrtni ve vyjetém preset listu ty, které Tě zaujali, potom si nainstaluj ten program ChangeIt a natahej si ty zvuky do user bank :) to je řešení 1. Řešení 2: v Rolandu má 32 patchů, každý může mít libovolné LSB, MSB, PCH apod., takže si navol dle midi specifikace modulu na každý patch jiný zvuk a na modul již nemusíš sáhnout...

Odpovědět