Keyboard ROLAND A-30 + propojení s PC

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Odpovědět
Zdenek-hb
Příspěvky: 3
Registrován: 20 led 2007 16:23

Keyboard ROLAND A-30 + propojení s PC

Příspěvek od Zdenek-hb » 20 led 2007 16:31

Zdárek.

Potřeboval bych poradit s propojením MIDI Keyboardu ROLAND A-30 s počítačem.
V PC mám standartní onboard zvukovku s JOY+MIDI konektorem.
Tím předpokládám že musím nejdřív sehnat kabel na propojení MIDI-out z kláves na MIDI v PC. Doufám že se dá sehnat v běžných prodejnách hudebnin :)

Důležité co mě zajímá je použitý software pro tyto klávesy. Vzhledem k tomu že nemám žádný externí MIDI modul, bude potřeba mít někde banku nástrojů (tónů) , tedy nějaký software.

Kdo poradí co ještě potřebuju abych to rozchodil?

Díky

Zdeněk

Uživatelský avatar
Stardust
Příspěvky: 182
Registrován: 11 led 2007 13:21
Vybavení

Příspěvek od Stardust » 20 led 2007 17:53

Midi kabel se dá koupit v jakýchkoliv hudebninách asi za stovku. Nevím, co přesně je JOY za zvukovku, ale předpokládám, že to bude stačit. Banku nýstrojů (či lépe řečeno virtuální nástroj) budeš muset mít na počítači. Je jich opravdu velký výběr.

Zdenek-hb
Příspěvky: 3
Registrován: 20 led 2007 16:23

Příspěvek od Zdenek-hb » 20 led 2007 21:06

JOY (JOYSTIC) bylo myšleno jako oranžový konektror pro připojení herního ovladače, který obsahuje i MIDI vstup.
Termín "budeš muset mít na počítači" chápu tak, že musím mít software který má tuto banku.
Lze nějaký vhodný doporučit, který by vyhovoval pro začátky hraní?

Díky

Zdeněk

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 led 2007 14:34

zdenek: zadarmo a LEN na hranie (nema zaznam midi) ti staci vst host
http://www.hermannseib.com/english/vsthost.htm
do ktoreho natiahnes sfz player, co je samplerovy plugin, ktory prehrava .sf2 subory
http://www.rgcaudio.com/sfz.htm
.sf2 subory od vymyslu sveta (aj velke gm banky) stiahnes zadarmo na www.sf2midi.com (poregistracii)
cely popisany setup je zadarmo a ma s dobrou zvukovou kartou velmi solidny zvuk
dalsi variant je freeware verzia sampletanku (opat po registracii), ktoru obdrzis aj s so zvukmi.
http://www.sampletank.com/Main.html?STFreeDwn
vyhoda prveho riesenia je otvorenost, pri sampletanku si obmedzeny na free sample od samplitube

Zdenek-hb
Příspěvky: 3
Registrován: 20 led 2007 16:23

Příspěvek od Zdenek-hb » 23 led 2007 22:25

Super. A Co bych potřeboval, kdybych chtěl použít tyto midi klávesy bez použití PC, abych je mohl napojit přímo do zesilovače.?
Díky

Dno
Příspěvky: 318
Registrován: 20 pro 2006 23:42

Příspěvek od Dno » 23 led 2007 22:59

potrebujes lubovolny midi zvukovy modul .. A30 je len klavesnica bez zvukoveho modulu ..

Odpovědět