lokator

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
sany
Příspěvky: 10
Registrován: 23 kvě 2011 09:32

lokator

Příspěvek od sany » 23 kvě 2011 09:36

Zdravíčko pánové prosím o jednu radu - jak zajistit přetočení songu na začátek po jeho dokončení (lokator na začátek). Používám cubase a na konci songu mám v chanell 1 na konci stopku pro zastavení.
Díky

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: lokator

Příspěvek od Pytkin » 23 kvě 2011 10:26

neni niekde v settingoch nieco ako RETURN TO ZERO ON STOP ?

sany
Příspěvky: 10
Registrován: 23 kvě 2011 09:32

Re: lokator

Příspěvek od sany » 23 kvě 2011 11:41

na nic jsem nenarazil, měl jsem představu o sysexu nebo nějakém MMC controleru.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: lokator

Příspěvek od Pytkin » 23 kvě 2011 11:45

hmm .. ale ja myslim ze cubase sam nebude reagovat na MMC prikaz ktory vysiela .. na sysex uz vobec nie ..

sany
Příspěvky: 10
Registrován: 23 kvě 2011 09:32

Re: lokator

Příspěvek od sany » 23 kvě 2011 12:04

fakt už nevím, pokud ale umí sám na příkaz který si přečte zastavit, (stop) musí se také přece umět vrátit na nulu.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: lokator

Příspěvek od hubert » 23 kvě 2011 12:13

RTZ do songu asi nepojde dat.....neviem si predstavit ako....pri MMC pokial viem takato moznost nie je....ale z vonku nan bude reagovat..pokial mas nieco co MMC vysiela..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: lokator

Příspěvek od Pytkin » 23 kvě 2011 12:23

sany : ako zadavas stopku ? MMC prikaz ? alebo co tam zadas na konci ?

sany
Příspěvky: 10
Registrován: 23 kvě 2011 09:32

Re: lokator

Příspěvek od sany » 23 kvě 2011 12:27

v list editoru v záložce kde volíš výběr mezi cc, pc, sysex atd. pro zápis do listu je i v možnosti výběru "stop" kterou když zadáš do tractu song zastaví. Já potřebuji že když zastaví tak se i přetočí na začátek.:-) to ale již v nabídce není.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: lokator

Příspěvek od kexik » 23 kvě 2011 12:35

a ked zastavis normalne klavesnicou, tak sa pretoci? mas zapnuty loop mod (tusim v cubase sa vola cycle)?

sany
Příspěvky: 10
Registrován: 23 kvě 2011 09:32

Re: lokator

Příspěvek od sany » 23 kvě 2011 12:41

když zastavím klávesnicí tak se zastaví i při druhém zmáčknutí přetočí, to ano, tyto volby se dalí i dobře nastavovat v preferencích. Ale s tím loop modem (a cycle v cubase) nevím. Budu se muset podívat. mám dojem, že to cycle je smyčka která se stále opakuje. Já potřebuji jen dohrát a skočit na začátek ale nespouštět a zustat stát.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: lokator

Příspěvek od Pytkin » 23 kvě 2011 13:16

kukam to v nuende a ja tam ani moznost vlozit STOP nemam ..
Přílohy
Clipboard01.jpg
Clipboard01.jpg (6.66 KiB) Zobrazeno 901 x

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: lokator

Příspěvek od Pytkin » 23 kvě 2011 13:18

sany : A pozeram ze je tam funkcia RETURN TO START POSITION ON STOP .. to ti nestaci ?

sany
Příspěvky: 10
Registrován: 23 kvě 2011 09:32

Re: lokator

Příspěvek od sany » 23 kvě 2011 13:30

hmm, já v tom isert type mám ještě před sysexem stop. RETURN TO START POSITION ON STOP jsi nalezl v kterém prostoru?? díky

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: lokator

Příspěvek od Pytkin » 23 kvě 2011 13:39

FILE/Preferences -> zalozka TRANSPORT

sany
Příspěvky: 10
Registrován: 23 kvě 2011 09:32

Re: lokator

Příspěvek od sany » 23 kvě 2011 14:04

díky mrknu na to, já mám vst cubase 5 a v ní ta stopka je.

Odpovědět