Midi chanel

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Odpovědět
invisible_E
Příspěvky: 249
Registrován: 25 kvě 2008 17:22

Midi chanel

Příspěvek od invisible_E » 13 bře 2011 12:39

Zdravim páni, Potreboval by som helpnut s MIDI.

Co je to konkretne MIDI chanel a naco sluzi? Je to tak ze ked mam na seqvenceri 2 x MIDI out - jeden ovlada HW synth - a druhy VSTi synth resp. DAW chanel,
tak viem ovladat aj ine parametre sucasne? MPCko ma 2 x midi out po 16 midi chanelov cize 32 Midi chanelov. Mna by teraz zauimalo ci je mozne tym nejak ovladat aj viac veci v tom DAW. To znamena ze napr. mid chanel 1 bude v jednej stope/tracku hrat noty na VSTi synthu. A v druhom tracku midi chanel 2 napr. iny VSTi synth, kedze vsetko to leze cez 1 x midi out - ? Dakujem za pomoc..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Midi chanel

Příspěvek od Pytkin » 13 bře 2011 13:59

kazdy midi port mozes mat 16 midi kanalov .. sluzi na to , aby si oddelil data ktore na nom idu .. trebars do klavira posles kanal 1 , do basy kanal 2 .. atd ..

v DAW mozes ovladat vsetco co najdes okolo seba ..

kanaly su vracmci jedneho portu .. ty mas ale MIDI port exgerny , kde mas daky HW synth , a kazdy VST instrument si vytvory dalsi midi port , na ktorom je 16 midi kanalov pre ten instrument ..

invisible_E
Příspěvky: 249
Registrován: 25 kvě 2008 17:22

Re: Midi chanel

Příspěvek od invisible_E » 13 bře 2011 14:09

Dakujem ti Pytkin, ok cize konkretne v FLku to viem ako nastavit - teraz nahodim na chanel napr. Sytrus - na MPCku nastavim chanel 1 a noty v MPCku mi hra Sytrus - na druhy chanel dam napr. FL keys a nastavim v mpc midi chanel 2 - ale ten uz neviem priradit k tym FL keys.. da sa to niekde nastavit pre jednotlivy plugin - jednotlivy midi chanel a leze to von spolocne? to by bola parada :D

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Midi chanel

Příspěvek od TOM-Thak » 13 bře 2011 16:19

No pokud je to vicestopy sequencer v tom MPC tak to jde a nebo pokud mas hodne kontroleru, kteryma to muzes ovladat napr. na midi keyboardech jde udelat to, ze pulka klaviatury ti bude hrat jeden midi channel a druha pulka druhy.. a pak pres jeden midi out ovladas 2vsti zaroven .. treba na spodni klaviature hrajes bas kytaru a na vrchni piano diky tomu rozdeleni na kanaly. S nastavenim FL ti asi poradi nekdo jinej.. ve FL uz leta nedelam.

Zeck
Příspěvky: 33
Registrován: 04 říj 2008 16:47

Re: Midi chanel

Příspěvek od Zeck » 03 dub 2011 21:07

zdravim, pouzivam na bicie ni battery 3. neviete mi poradit, aby som kazdy bubon mal osobitne v cubase mixeri? mam tam len jeden fader oznaceny ako "b3 master". chcel by som efektovat kazdy bubon osobitne. dakujem za radu.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Midi chanel

Příspěvek od TOM-Thak » 03 dub 2011 21:15

u toho VSTi pod F11 mas ikonku na vypnuti toho VSTi a vedle toho je takova ikonka jako Ucko se sipkou dovnitr tam si povolujes VSTi vystupy.. pak samozrejme v battery musis kazdej zvuk nasmerovat na jeden z vystupu... a taky v nastaveni battery musis aktivovat moznost MULTI OUT a aktivovat si tam pocet vystupu.

Zeck
Příspěvky: 33
Registrován: 04 říj 2008 16:47

Re: Midi chanel

Příspěvek od Zeck » 03 dub 2011 22:08

dik. uz mi to funguje. :D :D :D

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Midi chanel

Příspěvek od TOM-Thak » 03 dub 2011 22:11

Parada!

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Midi chanel

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 03 dub 2011 22:17

invisible_E píše:
Co je to konkretne MIDI chanel a naco sluzi?
MIDI šanel? kdyz smrdis a nemas hluboko do kapsy, MIDI šanel je dobra volba.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Midi chanel

Příspěvek od Pytkin » 03 dub 2011 23:28

hlavne MIDI šanel 5 .. ten stoji za to ..

Odpovědět