MIDI kabel

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Odpovědět
Atkins

MIDI kabel

Příspěvek od Atkins » 30 črc 2005 16:35

Ahoj vsem, upenlive hledam zapojeni, ci moznost koupi kabelu MIDI - MasterKeyboard-Zvukova karta [SW1000XG]. Jedna se o kabel kde na jedne strane je bezny petikolik {DIN] a na druhe MiniDIN stejny jako konektor PS2 k PC. Puvodni kabel se odporoucel starim. Nevite, kde se da kabel koupit ?
Diky za pripadnou pomoc

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 30 črc 2005 17:03

nejde ten stary kabel uz premerat ohmmetrom? ak si z BA tak v avione je predajna radiobastler a tam ti za kilecko zospajkuju hocico, len musis povedat jak. konektory nie su problem.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 03 bře 2006 14:26

Docela me zajima jak je ten To-Host kabel zapojenej, potrebuju jim propojit 2 Yamahy 01v.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: MIDI kabel

Příspěvek od alcoTN » 22 srp 2009 23:55

Mam niekde zapojenie toho TOhost kabla ak by niekto chcel...
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: MIDI kabel

Příspěvek od EXCOM » 23 srp 2009 00:00

alcoTN píše:Mam niekde zapojenie toho TOhost kabla ak by niekto chcel...
celkom si nas pobavil :)

prvy prispevok je -> od Atkins » 2005-07-30, 16:35

8)

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: MIDI kabel

Příspěvek od alcoTN » 23 srp 2009 09:22

EXCOM píše:
alcoTN píše:Mam niekde zapojenie toho TOhost kabla ak by niekto chcel...
celkom si nas pobavil :)

prvy prispevok je -> od Atkins » 2005-07-30, 16:35

8)
NEROZUMIEM CO JE NA TOM NA POBAVENIE
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: MIDI kabel

Příspěvek od EXCOM » 23 srp 2009 09:31

alcoTN píše:
NEROZUMIEM CO JE NA TOM NA POBAVENIE
je to asi ako odpovedat dnes na inzerat z Vecernika z roku 1990

takze, ak nabuduce budes reagovat na nejaky prispevok, tak si radsej pozri akeho je data cely thread a posledny post v nom... uz si tu takto prispel do dvoch tem...

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Re: MIDI kabel

Příspěvek od luphtrack » 23 srp 2009 09:34

to je fakt na banana :roll:

EXCOMe, ty hnidopichu!
Obrázek
live free or die!

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: MIDI kabel

Příspěvek od alcoTN » 23 srp 2009 09:45

EXCOM píše:
alcoTN píše:
NEROZUMIEM CO JE NA TOM NA POBAVENIE
je to asi ako odpovedat dnes na inzerat z Vecernika z roku 1990

takze, ak nabuduce budes reagovat na nejaky prispevok, tak si radsej pozri akeho je data cely thread a posledny post v nom... uz si tu takto prispel do dvoch tem...

Aha to som si nevsimol ale mozno tu schemu este nema :D, datum som nejak neregistroval ;)
KORG PA3x PRO

jazzman
Příspěvky: 2
Registrován: 22 srp 2009 23:59

Re: MIDI kabel

Příspěvek od jazzman » 24 srp 2009 00:07

Mě by taky zajímalo zapojení kabelu "ToHost". Tak možná, že to není úplná hloupost odpovídat na dotazy staršího data.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MIDI kabel

Příspěvek od Pytkin » 24 srp 2009 00:25

to host je konektor .. je to seriovy port v podstate na specifickej rychlosti , po ktorom idu midi data .. neviem ci to je uplne standard .. asi by bolo dobre napisat co s cim treba prepojit ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: MIDI kabel

Příspěvek od kexik » 24 srp 2009 08:33

podla mna to je zaujimava informacia aj po 10 rokoch. to zaopjenie nie je bezne, tazko sa zhana, kabel je drahy, tazko sa zhana, a ide ho pritom vyrobit. takze sem so zapojenim !
alcoTN: posli mi to trebars na gardaloops@gmail.com a dam to na kermitov ftp server aby si nemusel pouzivat kadejake podivne hostovacie sluzby

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MIDI kabel

Příspěvek od Pytkin » 24 srp 2009 10:17

ja mam pocit ze ten konektor TO HOST neni uplne standardny a kazda firma ho mohla mat zapojeny trochu inak .. resp. nie ani tak zapojenie konektoru , ako skorej komunikacia na nom .. neviem ci yamaha a roland boli kompatibilny .. alebo hej ?

dnes to uz ale moc nema zmysel , kedze seriove porty vymyzli z pocitacov ..

tu je kabel
http://www.yamaha.com/yamahavgn/CDA/Kno ... TID=400955

MINI DIN D-SUB
1 8 (CTS)
2 7 (RST)
3 2 (RxD)
4 5 (GND)
5 3 (TxD)
6 (No Connection)
7 (No Connection)
8 5 (GND)

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: MIDI kabel

Příspěvek od alcoTN » 24 srp 2009 10:28

Pytkin píše:ja mam pocit ze ten konektor TO HOST neni uplne standardny a kazda firma ho mohla mat zapojeny trochu inak .. resp. nie ani tak zapojenie konektoru , ako skorej komunikacia na nom .. neviem ci yamaha a roland boli kompatibilny .. alebo hej ?

dnes to uz ale moc nema zmysel , kedze seriove porty vymyzli z pocitacov ..

tu je kabel
http://www.yamaha.com/yamahavgn/CDA/Kno ... TID=400955

MINI DIN D-SUB
1 8 (CTS)
2 7 (RST)
3 2 (RxD)
4 5 (GND)
5 3 (TxD)
6 (No Connection)
7 (No Connection)
8 5 (GND)

Tak tak to je presne ono, a overene funckne. Myslim ze ToHost je stabilnejsie prepojenie ako cez USB porty. Teda aspon u mna sa to tak javilo.
KORG PA3x PRO

Odpovědět