(MIDI) M-AUDIO Axiom61

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Uživatelský avatar
spid
Příspěvky: 16
Registrován: 25 lis 2008 07:53

(MIDI) M-AUDIO Axiom61

Příspěvek od spid » 25 lis 2008 08:16

Zdravím. nedávno jsem pořídil Axiom61 od M-Audio, jde o midi-kontroler s klaviaturou. Po pripojeni pomoci USB a po kratkem trapeni s ovladaci pro win-Vista64 jsem zaznamenal dlouhou odezvu mezi úhozem a reakci v softwaru na PC. Odezva je cca 1/3 sekundy, takze pri recordu mam dost problem trefit se do taktu. Je to to stejne jakobyjste mluvili do mikrofonu, ale ve sluchatkach by jste se slyseli opozdene. Nevim kde je problem. Ve Vistach, v Softwaru, nebo v pripojeni midi pomoci USB? Software jsem zkousel Reason, FLstudio apod, ale odezva je stale stejna. Zkusil jsem i shodit kvalitu zvuku na minimum, ale bez efektun. Muj pocitac je Quad core, 8BG RAM atd., takze s rychlosti pc taky problem nebude. Problem bude zrejme jinde. Muizete nekdo poradit? Predem moc dekuji .
SpiD

stevostevo
Příspěvky: 22
Registrován: 13 zář 2008 08:32

Příspěvek od stevostevo » 25 lis 2008 08:28

aku ma zvukovu kartu?Skus znizit oneskorenie v nastaveniach na minimu,kvalitu zvuku si urcite neznizuj

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Příspěvek od c9000 » 25 lis 2008 09:19

zvukovka, ASIO, musíš mít nastavenou nejinižší možnou latenci.
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 lis 2008 10:54

1/3 sekundy .. to by mohol byt directX driver .. ten ma defaultne tusim 220msec ..

Uživatelský avatar
spid
Příspěvky: 16
Registrován: 25 lis 2008 07:53

doporucte prosim zvukovku

Příspěvek od spid » 27 lis 2008 01:32

Diky moc..
asi se budete smat, ale zvukovku nemam zadnou (jen integrovanou "ADI? AD1988B 8 -Channel High Definition Audio CODEC ").
Pocitam, ze zde zadna latence snizit nepujde.
Pokud pro mne mate nejaka doporuceni, co se nove zvukove karty tyce, uvitam je :)
Ja se trosku porozhledl a padla mi do oka tato karta:
http://www.emu.com/products/product.asp ... oduct=9872
prodava se za 3 695 Kč. coz je taky horni hranice, co jsem momentalne do zvukove karty ochoten investovat.
Pokud existuji levnejsi karty, ktere mi umozni bezproblemove hrani, treba jeji braska:
http://www.emu.com/products/product.asp ... duct=10447
,tak budu jen rad.
Jeste by bylo dobre napsat moje nasazeni v oblasti hudby.. No, je pouze na urovni konicku. Profesne delam grafiku, ale nedavno, jak jsem napsal, jsem si poridil klavesy. Nehledam zadna audio-profesionalni reseni, ale take se nespokojim s uplnym "lagrycem". Proto jsem si take koupil Axiom61 - psalo se o nem, ze je to rozumna volba za relativne malo penez. To bude platit i pro zvukovku, kterou bych si rad poridil. Nechci nic problemoveho, ale zaroven chci, aby vse fungovalo a melo dostatecnou kvalitu. Diky predem za vase rady.

Uživatelský avatar
spid
Příspěvky: 16
Registrován: 25 lis 2008 07:53

E-MU 1212M v2

Příspěvek od spid » 27 lis 2008 11:36

Celou noc jsem brouzdal po netu a rozhodl jsem se pro "E-MU 1212M v2".
Takze pokud nema nekdo nejake zasadni vyhrady, hned ji obednavam..

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 27 lis 2008 12:19

spid: naopak, tu 1212 tady jednu dobu doporucoval snad kazdej...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 27 lis 2008 13:09

Jinak muzes jeste vyzkouset na tu integrovanou kartu pouzit ovladac asio4all.

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 27 lis 2008 15:23

No ja 1212m v2 mam a doporucuju porad, je hodne kvalitni a ma drivery pro vsechny verze Windows. Tu klidne hned objednej, dosahnes i latence 2ms v pohode, to uz je supr, to ta karta podle specifikaci ani nema umet ;) A ma u sebe hrozne moc softwaru zadarmo, bezvadna koupe.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 27 lis 2008 23:09

tiez som si kupil do prace na naberanie z digitalnych zdrojov EMU 1212 a celkom fajn to je .. pre zaciatocnika mozno komplikovane a neprehladne .. ale treba sa ucit nove veci :)

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 27 lis 2008 23:18

1212m je jasna volba :)
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Uživatelský avatar
spid
Příspěvky: 16
Registrován: 25 lis 2008 07:53

boha.. tech cudliikuuuu...

Příspěvek od spid » 29 lis 2008 08:12

Pytkin: ano ano... pro zacatecnika komplikovane.. plne souhlasim :)

Vcera jsem ji dostal, vybalil, nainstaloval, ale furt to hlasilo, ze nemam zapojenou 0202 kartu, ze je bud poskozena, nebo musim preinstalovat ovladace.. Nakonec jsem sel spat s pocitem, ze je vsechno v haji (to je fakt hnusnej pocit)..
No kazdopadne dnes rano jsem stahl ovladace z emu.com a vypada to, ze je vse OK.. V reasonu jsem to tak nejak zapojil.. v PatchMixu taky tak nejak.. a jede to.. budu si ale muset nekde poradne prostudovat funkce a moznosti.. Protoze tomu vubec nerozumim, a rozfungoval jsem to jen diky "pokus-omyl" metodou.. Pri reprodukci slysim obcas slabe praskani (jakoby to hralo z desky, anebo jakoby nekdo obcas povytahl konektor ze zvukovky).. Takze jeste vyresim tenhle problem, doufam ze na to prijdu :)
..
Eventuelne pokud mate nejaky link nekam, kde bych se o teto karte, nastaveni apod dozvedel vic (krome emu.com -tam to ted prohledavam), tak sem s nim budu jen rad :)
..
ps. Jinak latence je uz v pohode.. zadna odezva..parada :)

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 29 lis 2008 08:29

spid: Nektere verze ovladacu tohle psaly i me, sice ne ty original z CD, ale ty mi ted v posledni dobe take delaly problemy. Ale ty, co jsou na netu na E-MU strankach, jsou supr stabilni.

Praskani se muze objevit pri hrani her, protoze to neni herni zvukovka a nestiha to, neumi to, tak to jen abys to vedel.

Jinak ti to muze praskat kvuli prilis nizke latenci a prilis velkemu poctu nastroju. Samozrejme musis mit zvoleny ASIO driver a pak nastavovat latenci. Kolem hodnoty 10ms uz ti to praskat nebude temer nikdy. Ja treba jedu i na 2ms, ale to pouzivam spis jen pro hrani na piano, coz je track, kam si dam jen jeden nastroj a na to to funguje. 5ms je takovej optimal. Snad jsi uz pochopil, ze mensi latence=lepsi odezva a opacne, akorat musis vedet, ze cim mensi latence, tim vic ti to muze praskat a nestihat. Takze s tim je dobre stale laborovat a pro kazdy track si zvolit dobrou latenci. Ja to delam tak, ze na zacatku, kdyz je jeste malo nastroju a potrebuju si nahrat improvizace z klaves, tak zvolim co nejmensi latenci a potom, jak uz se track rozrusta a tolik uz nepotrebuju hrat, davam vetsi latenci, aby to nepraskalo a stihalo.

Uživatelský avatar
spid
Příspěvky: 16
Registrován: 25 lis 2008 07:53

Příspěvek od spid » 29 lis 2008 09:45

Jindy2: Presne!! :) Tusil jsem ze to praskani bude zpusobeny tim bafrem.. Nejdriv jsem mel 2ms potom 4ms a praskani bylo min. Ted v tom mam aspon jasno :)

Trosku se ted rozkoukavam rvu se s napr. hluchym winampem. I kdyz jsem ve winampu Preferences/Output/ zvolil e-mu zvukovej ovladac, fur je ticho..

Udelal jsem to jinak.. Stesti ze mam 4kanalovej mixak z dob stredni skoly. Na jedne savli mam 1212m zvukovku a na druhe savli mam zapojenou itegrovanou zvukovku.. A uz to fakci:). Aspon si tak oddelim moje amatersky muzicirovani od ostatnich zvuku (hry, videa, apod). Nevim totiz jak bych zvladal parit Q4 potichu :)..

Ted se jdu zavrtat do manualu.. Tak zatim :)

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 29 lis 2008 09:51

spid: Jo to je vzdycky tim bufferem, hodne lidi s tim ma ze zacatku problem u kade podobne zvukovky...Winamp by jit mel, me funguje v pohode, nastavi se to v tom output > direct sound output, tak to ma jit...mozna ho zkusit preinstalovat...nebo jestli nemas pusteny fruity loops nebo neco takovyho a nemas tam zaskrtle Auto close device - tedy ze pokud hraje treba fruit, tak nemuze hrat nic jinyho...tim to byt muze...

pouzivat integrovanou na hry a ruzne zvuky z windows, skype a takovy veci je dobre reseni, to jsi udelal rozumne...akorat ten winamp by me osobne stval, ja z neho posloucham hotovy tracky a cizi tracky a to je samozrejme lepsi poslouchat na kvalitni zvukovce, obecne jakoukoliv hudbu z winampa si dopravam na tyhle e-mu...

manual, no ten potrebujes asi tak maximalne k tomu PatchMixu, tomu je dobry rozumet, ale ja ho prakticky pouzivam akorat na regulaci hlasitosti, nic vic...ale taky jsem, kdyz jsem to mel novy, chtel vedet co vsechno to umi a nakonec mi prijde jako nejlepsi vec ten kvalitni zvuk a nizke latence...

Odpovědět