MIDI PANIC ... co s tím?

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Odpovědět
Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

MIDI PANIC ... co s tím?

Příspěvek od Johnny_Tiss » 28 srp 2010 13:43

Hojte ... mám problém. Mám zapojený Korg TR76 a M-Audio Keystation 88es. Korg na 1. kanále, M-Audio ovládá další rejstříky na 4. kanále. A začali se mi sekat zvuky a to dost často. Potřebuju to na live hraní takže si to moc nemohu dovolit. Nevíte kde by mohl být problém? Prosím rychlé odpovědi, je to akutní. Děkuji ...
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Re: MIDI PANIC ... co s tím?

Příspěvek od luphtrack » 28 srp 2010 13:48

nešlo by to nazvat jinak? evokuje to ve mně věci úplně jiné :wink:
Obrázek
live free or die!

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Re: MIDI PANIC ... co s tím?

Příspěvek od Johnny_Tiss » 28 srp 2010 13:50

no jelikož se tento problém tak nazývá, nevím jak jinak to blíže popsat ... ale chápu ... :) ... prostě mi zůstávají viset zvuky i při puštění klávesy
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Re: MIDI PANIC ... co s tím?

Příspěvek od luphtrack » 28 srp 2010 13:53

no asi systém nestíhá..

btw. no jo, ja si řikal, proč musim klikat na tlačítko "panic", když chci stopnout neukončené noty.
Obrázek
live free or die!

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Re: MIDI PANIC ... co s tím?

Příspěvek od Johnny_Tiss » 28 srp 2010 13:56

ale je zajímavý, že jsem s tím přes půl roku co to takhle mám neměl žádnej problém ... až teď ...
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

jackies

Re: MIDI PANIC ... co s tím?

Příspěvek od jackies » 28 srp 2010 13:59

Co třeba unavený midi kablík nebo midi zdířka, pokud to dělá při hře na M-Audio ?

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Re: MIDI PANIC ... co s tím?

Příspěvek od Johnny_Tiss » 28 srp 2010 14:06

2jackies: taky jsem o tom přemýšlel ... ale vyměnil jsem kabel a dělá to stále ... MIDI out zdířka by měla být vpořádku - je to půl roku starý tak se to snad tak brzy neunavilo sakriš ...
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MIDI PANIC ... co s tím?

Příspěvek od Pytkin » 28 srp 2010 19:05

Robi to keď hras na m-audiu hej? Skús pripojiť iný syntak. Ešte mám spadá skúsiť na m-audiu vypnúť všetko čo sa dá. Možno daku controller zahlcuje zbernici. Midi je stacka. Nič nevydrzi.

Uživatelský avatar
Peetronius
Příspěvky: 96
Registrován: 23 úno 2011 14:04

Re: MIDI PANIC ... co s tím?

Příspěvek od Peetronius » 08 zář 2014 13:26

Zdar chlapi,

prosím o radu:

včera jsem musel 3 x na koncertě použít MIDI PANIC, začaly mi viset dlouhé tóny. Nikdy mi to předtím nedělalo a snažím se přijít na příčinu problému.

Z klaviatury (Nord lead 2X) mám midi out do zvukovky (Focusrite Scarlet 18i20), využívám pluginy v Mainstage 3. Může to být vážně midi kabelem? Nebo nastavením zvukovky?

Díky za radu.

rolyam
Příspěvky: 66
Registrován: 19 kvě 2011 13:40

Re: MIDI PANIC ... co s tím?

Příspěvek od rolyam » 09 zář 2014 08:57

... jen takový obecný nápad ... konkrétní přístroje / SW neznám, takže nevím jak se přesně po stránce midi chovají resp. v jaké konkrétní situaci problém nastal ... Jaké midi kanály se využívají? Provozuje se celý setup jen na jednom kanálu nebo se přepíná mezi midi kanály? Napadá mě, že např. při přepnutí midi kanálu a současném držení noty (klávesou / sustain pedálem) by pak nemusel povel Note Off dorazit na příslušný kanál na který původně patří.

Uživatelský avatar
Peetronius
Příspěvky: 96
Registrován: 23 úno 2011 14:04

Re: MIDI PANIC ... co s tím?

Příspěvek od Peetronius » 09 zář 2014 13:30

Vše mám jen na jednom kanálu, takže nechápu proč se to děje. Napadlo mě, jestli to nesouvisí s nastavením bufferu na zvukovce.

rolyam
Příspěvky: 66
Registrován: 19 kvě 2011 13:40

Re: MIDI PANIC ... co s tím?

Příspěvek od rolyam » 09 zář 2014 13:55

Když to předtím nedělalo - nějaká změna v nastavení? / délka midi kabelu? / kudy kabel vede-rušení (to by asi nemělo mít takovej vliv)? / zvukovka má vlastní napájení nebo jen z PC/NTB? ... zkusit vyměnit kabel / zkusit změnit nastavení zvukovky / jednou po změně nástroje mě zlobil midi merge box, protože měl z novýho keyboardu nízký napájení po midi kabelu a musel jsem použít pro napájení externí adaptér + se kolega taky setkal s tím, že jeho notebook měl problém s napájením nějakých zařízení přes USB, který pak nefungovaly úplně OK ... jinak asi žádný další nápad ...

Uživatelský avatar
Peetronius
Příspěvky: 96
Registrován: 23 úno 2011 14:04

Re: MIDI PANIC ... co s tím?

Příspěvek od Peetronius » 09 zář 2014 14:16

Jediná změna mě napadá upgrade z mainstage 2 na 3, ale to asi s tím nesouvisí. Zvukovka má vlastní napájení. MIDI kabel má 6 m - je pravdou, že je kabel úplně obyčejný, může to zlobit? Dále mám usb pedál logidy, který pomocí kterého přepínám přes program change rejstříky.

Jinak děkuji za odpovědi.

rolyam
Příspěvky: 66
Registrován: 19 kvě 2011 13:40

Re: MIDI PANIC ... co s tím?

Příspěvek od rolyam » 09 zář 2014 15:00

Výměnu kabelu bych zkusil ... pokud není potřeba 6m, zkusil bych kratší (i když maximálně přípustné délky se uvádí ještě větší) a nějaký "lepší".
Diskuse o kabelech - midi/podomacku-vyrobeny-midi-kabel-t153 ... hilit=midi kabely#p271705
Jinak z osobní zkušenosti mi připadá dobrá varianta vyrobit midi kabely z kvalitního mikrofonního dvoužilového (symetrického) kabelu a dobrého konektoru (já mám kabel Klotz s konektory Neutrik a Rean).

frosd
Příspěvky: 1
Registrován: 12 kvě 2015 10:17

Re: MIDI PANIC ... co s tím?

Příspěvek od frosd » 12 kvě 2015 10:22

Zdravím mám HD pod pro a jde mi o to jestli tam jde připojit víc nástrojů třeba basa 2 kytary + zpěv do jednoho a vše ovládat pomocí MIDI vzájemně propojených foot controlerů??? :)

Odpovědět