MIDI připojení a Software pro PC WINXP

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Odpovědět
fmx650
Příspěvky: 3
Registrován: 14 lis 2007 21:59

MIDI připojení a Software pro PC WINXP

Příspěvek od fmx650 » 14 lis 2007 22:19

rád bych připojil své klávesy YAMAHA PSR-600 k počítači a nahrával hudbu přes MIDI do PC, tam editoval a stříhal noty

A) jaký USB interface mám pořídit?
B) jaký mám koupit SW na editaci a nahrávání MIDI not, příp.také wave
C) umí cubase SE 3 také editovat noty v notové osnově?
D) platí stále amnestie 50% na produkty cubase?

chtěl koupil SW s dobrým poměrem cena/výkon.
jsem midi začátečník

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 15 lis 2007 00:46

A) lubovolny .. vyhol by som sa M-audio MIDISPORT ..
B) tu tazko radit .. kazdemu vyhovuje nieco ine .. najlepsie keby si si ich napred odskusal ..
C) neviem .. treba odskusat, alebo pozriet na WEBe vlastnosti ..
d) do konca novembra (cize este 2 tyzdne) ..

Cubase 4 za polovicu , je myslim celkom slusny pomer cena/vykon :)

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Re: MIDI připojení a Software pro PC WINXP

Příspěvek od Acid Punk » 15 lis 2007 01:50

fmx650 píše:"rád bych připojil své klávesy YAMAHA PSR-600 k počítači a nahrával hudbu přes MIDI do PC, tam editoval a stříhal noty..."
Abych se ujistil, jde jen ciste o nahravani midi not pres USB 2 MIDI kabel, nemyslel nahravani hudby (tedy zvuku) pres tohle rozhrani ale spis audio vystup yamahy do zvukovky a cele by se to ovladalo pres usb2midi a notovy zaznam v cubase :)
Nic ve zlem, jen se tady kdysi obevila zkazka, ze chtel nekdo pouzivat midi2usb pro zaznam zvuku :)) coz neni vzhledem k prenosovym vlastnostem midi protokolu realtime mozne :)

fmx650
Příspěvky: 3
Registrován: 14 lis 2007 21:59

Příspěvek od fmx650 » 15 lis 2007 13:56

chtěl bych z kláves nahrát midi data, buď přímo při hraní nebo ze sekvencéru, do PC. V PC opravit chyby(noty) a přehrávat opravovaný záznam přes zvuky kláves (opět přes midi). Vím, že se "wave" zvuk přes midi nepřenáší... Když ten SW bude umět navíc nahrávat jako magneťák, tím lépe...
Co se týká toho SW, aby uměl opravovat midi noty a jejich parametry. Z nabídky Cubase 3SE jsem nikde nevyčetl že umí editovat notový záznam. Asi umí jen záznam "wave" viz screen obrázky ... poraďte...

mé klávesy jsou vybaveny, kromě jiného, funkcí "midi bulk dump" ale nevim jak to pracuje...
Je tam tlačítko Receive ON/OFF a tlač. MODE MULTI/REMOTE a tlačítka pro výběr z 16ti midi kanálů....
mají konektor MIDI IN/OUT

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 lis 2007 14:42

midi bulk dump bude imho pamat na midi part. ze si ho natiahnes do klaves a potom ho mozes opakovane prehravat. ale hadam :)
pri online praci s pc nepodstatna funkcia.
zvukovu kartu v pc mas aku? casto ma midi interface
dalsia vec, mozno bude zaujimavejsie kupit kvalitnu zvukovu kartu s midi rozhranim, ktora ti okrem prace s midi umozni aj nahravat audio

Uživatelský avatar
Tamango
Příspěvky: 103
Registrován: 13 úno 2003 08:44

Příspěvek od Tamango » 15 lis 2007 14:58

fmx650 píše: ...
Co se týká toho SW, aby uměl opravovat midi noty a jejich parametry. Z nabídky Cubase 3SE jsem nikde nevyčetl že umí editovat notový záznam. Asi umí jen záznam "wave" viz screen obrázky ... poraďte...
mal som Cubase2, teraz mám Cubase3 a obidva vedeli pracovať s notami v notovej osnove ... neviem prečo by to 3SE nemala mať túto funkciu ...
Nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 15 lis 2007 16:48

lite verzie nemusia mat score editor .. na webe to MUSI byt napisane ! alebo napis mail do www.studio.sk , pripadne u vas robi steinberg tusim mediaport.cz .. radi ti odpisu ..

fmx650
Příspěvky: 3
Registrován: 14 lis 2007 21:59

Příspěvek od fmx650 » 15 lis 2007 18:34

tady je odkaz na Cubase 3 SE:
http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... -17419.php
Podle textu to midi umí a podle obrázků tam jsou jen samé křivky zvuku. Kdyžtak to prosím zkoukněte...dík
Zvukovou kartu mám Realtek High Definition Audio a jak jsem zjistil, má i MIDI interface :-) hurááá )),
ale vyvedený na case to nemám..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 lis 2007 22:13

ale mas. consumer zvukove karty maju midi port vyvedeny na spolocny konektor s joystickom. taky ten kakackovo zlty s 15 dierami. musis si kupit specialny midi kabel gameport-patkoliky. je prekvapivo drahy, cca od 500 korun, ale urcite lacnejsi ako midiport na usb. ta zvukovka je samozrejme z hladiska kvality zvuku otrasna

Odpovědět