MIDI problem E-MU 1616m

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Odpovědět
Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

MIDI problem E-MU 1616m

Příspěvek od komasix » 23 kvě 2010 11:42

Tak jsem se odhodlal. Mám konečně funkční (odzkoušeno) klávesy FATAR SL-880 a zvukovku E-MU 1616m. notebook acer s procesorem Intel dual core 1,46Hz.
Počítač mám dlouho a nikdy se mi nepodařilo rozchodit MIDI na jekékoliv zvukovce a na různejch klávesách. Zvukovky i klávesy na jinejch počítačích fungovaly. Nikde neni vidět jakákoliv aktivita midi... i ve standalone VSTi jako East West SO ale i jiných. V patch bayi na E-mu se ohledně MIDI nedá nic nastavit , ale tuším zde problém nebude protože to nešlo ani na alesis IO2. Jsem odsouzenej cvakat midi miší ( normálně všechno funguje), nebo midi přes USB což bylo strašně nestabilní... Prosím pomozte... s MIDI nemám moc zkušenosti ale na nákou triviálnost bych to neviděl. Koupil sem ty fatary kvůly hammeru a ted si k tomu můžu tak akorád pískat................ dík moc za cokoliv !!!!!

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MIDI problem E-MU 1616m

Příspěvek od Pytkin » 23 kvě 2010 11:51

to midi by malo bez roblemov fungovat .. mam doma 1212 a nedavno som robil 1820 a slo to jak oci ..

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: MIDI problem E-MU 1616m

Příspěvek od komasix » 23 kvě 2010 11:53

nikde nic nastavovat? co antivir? firewall? normálně z kláves midi out do midi in emu? neexistuje nákej midi monitor kterej by zjistil jestli to někam leze? dik...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MIDI problem E-MU 1616m

Příspěvek od Pytkin » 23 kvě 2010 17:00

su aj midi monitory .. v nejakej teme tu kexik daval celkom fajn linky .. ale staci pouzit lubovolny software s ktorym robis .. kazdy by mal mat indikaciu midi vstupu dakde na paneli .. antivir a firewall s tym nemaju nic .. napada ma , ze jediny problem by mohol byt , ze ti bezi daka aplikacia na pozadi , ktora tie midi porty pouziva .. zacnime tym , ci mas midi porty korektne nainstalovane .. v device manageri neni ziadny vykricnik na EMU DSP Audio procesor ? v control paneli v audio properties v zalozke audio dole vidis v MIDI music playback E-DSP MIDI PORT ?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: MIDI problem E-MU 1616m

Příspěvek od kexik » 24 kvě 2010 05:36

z hlavy ma napada midiox
Ten ma midi monitor
Tam treba zacat, ci do pc lezu midi povely alebo nie

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: MIDI problem E-MU 1616m

Příspěvek od komasix » 24 kvě 2010 15:19

... takže v device manager vše ok dokonce i ovladač midi pracuje bez problému.. všude je E-DSP. V control panel je všechno E-DSP..... hned jak sem to napsal stáhnul jsem midi monitor midimon... ted už nefunguje, ale před tim nejevil žádnou aktivitu (MIDI) jdu zkusit midiox..... díky za snahu

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: MIDI problem E-MU 1616m

Příspěvek od komasix » 24 kvě 2010 15:43

popravdě si s midiox moc nerozumim ale taktéž se netváří že tam něco leze

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: MIDI problem E-MU 1616m

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 24 kvě 2010 15:51

tu je aj VST midi monitor /vyskúšaný/, keby náhodou midiox neposlúchal, ale zmonitoruješ ním len midi ktoré leze do daw..
http://www.rs-met.com/software/freebies ... r_v0.5.zip

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: MIDI problem E-MU 1616m

Příspěvek od komasix » 24 kvě 2010 15:54

ReaktoplazmAR píše:tu je aj VST midi monitor /vyskúšaný/, keby náhodou midiox neposlúchal, ale zmonitoruješ ním len midi ktoré leze do daw..
http://www.rs-met.com/software/freebies ... r_v0.5.zip
dík ale vypadá to že neleze nic nikam... v cubase už bych snad nák našel kdyby se midi signál někam zatoulal, ale nehraje ani vsti. BTW kabel je novej.

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: MIDI problem E-MU 1616m

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 24 kvě 2010 16:21

v to midioxe najprv pozri vybrané midi devices /symbol tlačítka - modrý 5 kolík /
zapni aj midi port activity / zelený 5-kolík / a zapni input a output monitor / 4 a 5 tlačítko z lava / a mal by si vidiet či teda volačo leze alebo nie.. z midioxom si tiež moc nerozumiem, tak možno niekto príde s niečim lepším :lol:

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3086
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: MIDI problem E-MU 1616m

Příspěvek od hombrefeo » 24 kvě 2010 16:24

mozna jsem uplne mimo, ale nekteri vyrobci naprogramuji romku tak, ze kdyz je zapojeny usb kabel tak zarizeni nevysila midi-out z petikolikove zdirky ale pouze po usb.

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: MIDI problem E-MU 1616m

Příspěvek od komasix » 24 kvě 2010 16:29

jo chápu ale fatar nemá usb... midiox sem už trochu pochopil ale aktivita nula..... zkusim ještě najít jinej kabel

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3086
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: MIDI problem E-MU 1616m

Příspěvek od hombrefeo » 24 kvě 2010 16:45

Fatar SL-880 is acting strange. please help!
from the first day on it had light malfunctions:

when switching it on, the zone buttons (and sometimes the red menu LEDs as well) each time lighted up in different combinations. i had to switch it on several times to get it into a properly functioning state, as the midi output wasn't recognized by my sequencer and pressing the zone buttons had no effect during these first times switching it on.

sometime i had to switch it on up to 10 times to reach the state when all functions worked correctly and the midi output was also recognized by my sequencer.

now this problem became so bad that i can't get it into properly working mode at all anymore even if repeating my switching procedure for 10 minutes.

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3086
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: MIDI problem E-MU 1616m

Příspěvek od hombrefeo » 24 kvě 2010 16:50

a jeste jeden sved rika:
"I have this very annoying problem with the power switch. I have to press the button very slowly or the unit will not start properly."

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: MIDI problem E-MU 1616m

Příspěvek od komasix » 26 kvě 2010 21:43

Takže drazí milí.......... konečně to funguje .V rámci euforie nejsem zatim schopnej určit hlavní závadu ale vypadá to na kabel... midiox nakonec moc pomohl, díky němuž jsem neztratil trpělivost a zkoušel všechny možnosti. Až budu mít čas (a vyblbnu se na kladívkovou mechaniku) zkusím i ty ostatní plasťáky co tu mám jestli budou fungovat, protože na synth zvuky se budou určitě hodit. Je to velká výhra, protože tohle řešim už rok a fatary jsou třetí klapky bez jedinýho tónu. Klidně sem pastnu to, co jsem byl nucenej vymyšovat.... opravdový galeje :) díky moc všem !!! ještě upřesním okolnosti..

OT: náhodou jsem objevil VSTi acoustica pianissimo ... podle mne parádní... kdo chce je i trial... velmi jednoduchá obsluha, možnost nastavení hammer přezněju a solidního verbu. Podle mne parádní zvuk... na 80 mega

Odpovědět