MIDI - problém s kontrolérem
MIDI - problém s kontrolérem
Zdravím, píšu z pozice lamy, která hraje pouze přes klavírní VSTi Grand 2 a k ničemu jinému počítač nepoužívá. Jako kontrolér využívám Yamahu DGX 630, která se mi nedávno "zbláznila" a čtyři klávesy od a1 mi hrajou jakýsi dvanáctitón, který sice zní zajímavě, ale hrát se na to takhle prostě nedá. Klavír dokonce posílá stejný midi signál i do kompu, takže možnost hrát přes VST mi taky odpadla. Zajímá mě tedy, jestli je možné nastavit nějakou "bránu" (ignorujte, prosím, moje termíny..) mezi kontrolerem a DAW (reaper) nebo přímo v něm, která by změnila MIDI signál z toho clusteru na odpovídající tón a já mohl takhle hrát aspoň přes VST. Je to pro mě poměrně nutné a nemám peníze ani na opravu, natož nový kontrolér.
Díky moc za případnou odezvu, jk.
Díky moc za případnou odezvu, jk.
Re: MIDI - problém s kontrolérem
Ako "dvanáctitón" myslíš to, že klávesy hrajú súzvuk 12 tónov ? Alebo to, že tón každej klávesy nie je posunutý o poltón , ale o menší interval 1/12 tónu (...sakra dobrý sluch...) ?
Môžeš ukázať výpis z posielyných MIDI povelov ? Napr. pomocou programu http://obds.free.fr/midimon/
Môžeš ukázať výpis z posielyných MIDI povelov ? Napr. pomocou programu http://obds.free.fr/midimon/
Že například při stisknutí jedné klávesy a1 zazní z repráků a do kompu je vyslán sled cca 12-15 tónů v určitých intervalech (c-g-d-a...) pokrývajících celou délku klaviatury. Zní to hodně jako igor stravinskýjusuf píše:Ako "dvanáctitón" myslíš to, že klávesy hrajú súzvuk 12 tónov ? Alebo to, že tón každej klávesy nie je posunutý o poltón , ale o menší interval 1/12 tónu (...sakra dobrý sluch...) ?

No a nemáš na té své Yamaze zapnuto nějaké arpegio? Se mrkni na nastavení toho keyboardu.
Určitě ne, desetkrát zresetovaná. A takové arppegio by nikdo nechtěl 

Tohle nijak neodfiltruješ - není se od čeho odpíchnout.
P.
P.
OK, díkypavlii píše:Tohle nijak neodfiltruješ - není se od čeho odpíchnout.
P.

Zaznamenaj to do sequenceru a pozri na akych vsetkych kanaloch to nahrava tie divne tony....nie je to nahodou tak ze Ti DGX vysiela von aj data samohrajky po viacerych kanaloch? Tie sa potom mozu na jednom parte prejavit ako divne arpegio. Ale na toto by si neprisiel len ak by si mal stisenu DGX samozrejme.....je to nepravdepodobne.,..len strielam. V kazdom pripade by som skusil vstupny kanal na DAW nastavit len na kanal na ktorom vysiela klaviatura....tym padom bude ignorovat data z inych MIDI kanalov uz na vstupe.
Jo ano - pokud jsou ty tóny v jiných kanálech než v jednom, tak ano, pak by to šlo.
P.
P.
..no alebo budeš akceptovať fakt, že tá Yamaha je dojebabraná..