MIDI propojeni PC s masterkeyboardem bez zvukovky

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Odpovědět
Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

MIDI propojeni PC s masterkeyboardem bez zvukovky

Příspěvek od fova » 23 bře 2010 21:32

Presel jsem z Windows XP na Windows 7 a v novem OS se mi nepodarilo zprovoznit zvukovku Guillemot Maxi Sound Fortissimo ( http://www.firingsquad.com/hardware/fortissimo/ ). Tuhle kartu jsem v posledni dobe pouzival jiz jen jako MIDI propojovaci interface mezi masterkeyboardem a PC.
Ovladace, ktere fungovaly pod XP uz ale pod Sedmickami nefunguji. Zkusil jsem i starsi verze ovladacu, ale ani ty nejedou. Vyrobce uz nekolik let tuhle kartu nepodporuje - nove ovladace neuvolnuje, takze karta asi pujde do stareho zeleza.

Nyni hledam alternativni reseni, jak keyboard pripojit. Kupovat kvuli tomu novou zvukovku mi prijde zbytecne a na ostatnich zvukovkach nemam Game port ani MIDI konektor.

Jako nejlevnejsi reseni me napadl MIDI 2 USB prevodnik:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.11277

Nemam s tim ale zadnou zkusenost, takze:
Jak je na tom takove zarizeni s latenci?
Musi se to instalovat jako napr. USB modem?
Rozpozna to Sonar jako MIDI IN/OUT hardware jako dosud rozpoznaval tu Guillemotku?
Jsou s tim obecne nejake problemy?

Diky

Z Ciny ten prevodnik muzu mit za 200Kc (vcetne postovneho :wink: ). U nas se prodava tak za 700Kc.

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Re: MIDI propojeni PC s masterkeyboardem bez zvukovky

Příspěvek od c9000 » 23 bře 2010 22:47

Máme na obchodě takovýhle midi převodník od čínana (Ashton) je za nějakých 800 kč myslím, na Win7 jsem ho nezkoušeli, ale na všem ostatním fungoval bez problémů, nepotřebuje drivery , jen zapojíš a jede.
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: MIDI propojeni PC s masterkeyboardem bez zvukovky

Příspěvek od biscuit » 24 bře 2010 08:11

fova: jestli chces, vali se mi doma nevyuzitej prevodnik, kterej jsem kdysi kupoval v disku - myslim ze esi
na cene se muzeme domluvit, na xp fungoval vyborne, na 7 jsem nezkousel, to bych provedl..
soucasnej kontroler uz ma usb, takze asi klasicky midi/usb uz asi potrebovat nebudu
http://hudebnicentrum.cz/inshop/prevodn ... ate-2.html
http://download.esi-audio.com/?w=esi&p=16&g=4&l=en

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MIDI propojeni PC s masterkeyboardem bez zvukovky

Příspěvek od Pytkin » 24 bře 2010 08:14

Fova: s USB prevodnikmi problémy niesu. Cubase mava(l?) s nimi problémy ale je to riesitelne (keyword=ignoreportfilter). Keď už das driver do systému, tak máš midi porty v systeme a vidí ich laDu program, presne ako na tvojej karte. Jedine na čo si treba dať pozor , sú drivery, čo vlastne platí pri každom zariadeni do počítača. V tom by som videl jediný mozny zadrhel pri čínskom noname vyrobku. V tomto sú veľmi dobre skúsenosti s edirolom. Ten je samozrejme ale inde cenou. Je na tebe či to chceš riskovať. Ja radšej liter do toho vrazim.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Re: MIDI propojeni PC s masterkeyboardem bez zvukovky

Příspěvek od fova » 24 bře 2010 08:33

Biscuit: Mas PM
Pytkin: Zjistil jsem, ze ten cinsky je plug´n´play bez instalace driveru. Tak nevim, jestli by to bylo lepsi mit kabel s drivery nebo bez :wink:

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: MIDI propojeni PC s masterkeyboardem bez zvukovky

Příspěvek od kexik » 24 bře 2010 09:29

lacne usb prevodniky robia problemy uz pod xp ;)
dokonca midisport uno od m-audia nie je celkom bezproblemovy...
bachni sa po vrecku a kup si audiophile 2496, ta je nativne podporovana vo win 7 a midi IO ma bezproblemove

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Re: MIDI propojeni PC s masterkeyboardem bez zvukovky

Příspěvek od fova » 24 bře 2010 10:28

Tohle mi dnes napsal jeden IT:

"Jestli chceš MIDI přes USB bývá s nimi obecně problém s latencí (záleží na tvém použití). Řeší se to přes ovladače, nebo změnou časovače USB portu. To jsou ale věci, které nemusí řešit vždy tvůj který konkrétní problém. Tj. snažil bych se najít PCI řadič/PCI kartu (na aukru určitě něco bude :-))."

Mezitim jsem se ale domluvil s Biscuitem na tom jeho kabelu od Esi.
Takze zkusim ten kabel a kdyz by to delalo neplechu, tak se poohlednu po nejake starsi PCI karte.
Ja zadnou synchronizaci vice MIDI zarizeni neprovadim, potrebuji pouze poslat noty z klaves do sekvenceru. Dokonce nevyuzivam ani MIDI OUT z pocitace.

Ale diky vsem za komentare.
Naposledy upravil(a) fova dne 24 bře 2010 10:40, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: MIDI propojeni PC s masterkeyboardem bez zvukovky

Příspěvek od kexik » 24 bře 2010 10:39

no, moj sef v nemecku mal najskor nejaky swissonic (zlte to bolo) a potom m-audio uno a oba sa obcas spontanne odhlasovali zo systemu. akoze chlap nahraval, potom vypol playback a ked chcel znova nahravat tak midi device zmizol zo systemu... robili sme v reaperi ale s tym to nesuviselo, proste usb audio device zmizol zo zoznamu hardveru vo windows... neslo o latenciu, ta bola ok

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Re: MIDI propojeni PC s masterkeyboardem bez zvukovky

Příspěvek od fova » 24 bře 2010 10:44

Jj, prave toho jsem se bal. Proto jsem vzdy radsi u audia sel cestou PCI.
No uvidim jak se ten kabel bude chovat.
USB modem ( http://www.motorola.com/Business/US-EN/ ... 5101_US-EN ) mi funguje uz nekolik let bezproblemove.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: MIDI propojeni PC s masterkeyboardem bez zvukovky

Příspěvek od Pytkin » 24 bře 2010 22:41

Ediroly idu jak oci .. mal som 3in /3out a nedal by som ho prec , keby som na midi.cz neobjavil AMT8 .. za 2 litre .. tomu neslo odolat ..

Odpovědět