Midi redukce- 15pin do 2x 5din

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Odpovědět
Esprit
Příspěvky: 13
Registrován: 09 čer 2013 23:34

Midi redukce- 15pin do 2x 5din

Příspěvek od Esprit » 17 čer 2014 08:43

Mám takovej problém. Ke staré zvukovce jsem pripojoval midi kabel pres gameport. To uz ted nemam a zvukovka ma klasicky 5ti koliky. S materialem nemam problem a tak bych si rad spajel snuru, ktera by se na DB15 pin napojila a normalne bych uz ji zakoncil zase na petikoliky. To by melo jit ne? Ale nemuzu najit zadny schema. Dekuju.
Dekuju.

Uživatelský avatar
Microdesignum
Příspěvky: 43
Registrován: 18 kvě 2011 08:44

Re: Midi redukce- 15pin do 2x 5din

Příspěvek od Microdesignum » 17 čer 2014 08:50

Třeba tady: MIDI převodník z Joystick portu
Ale pozor, není to jenom "spájení šňůry". Jsou v tom i aktivní polovodičové součástky.

Edit: Resp. je lepší si spájet normální MIDI kabel. Pokud jsem to dobře pochopil, tak chceš dělat převodník na Joystick port a zase zpátky na proudovou smyčku? To by bylo zbytečné.
Český výrobce MIDI ovladačů
http://www.microdesignum.cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Midi redukce- 15pin do 2x 5din

Příspěvek od Pytkin » 17 čer 2014 08:55

pise ze game port uz nema .. ja tomu nerozumiem co vlastne chce .. pise ze zvukovka ma 5koliky .. tak neviem , kde ma DB15 ..

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: Midi redukce- 15pin do 2x 5din

Příspěvek od W.Cable » 17 čer 2014 09:15

Jestli jsem to dobre pochopil, tak Esprit ma kabel... midi konektor > gameport(samec) a chce udelat gameport(samice) > midi konektor
Jistejsi bude pouzit kabel midi > midi

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Midi redukce- 15pin do 2x 5din

Příspěvek od Hammond » 17 čer 2014 09:22

Tak to je podla mna dost nezmysel... sak staci zletovat MIDI kabel a netreba "antiprevodnik" k prevodniku. To je rovnako zvlastne, ako zhotovit ohrievac do chladnicky.. To ti je tak strasne luto hodit ten kabel do kosa? Tak mu len odstrihni ten prevodnik s D-Sub konektorom a naletuj tam dva 5-diny.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Midi redukce- 15pin do 2x 5din

Příspěvek od Pytkin » 17 čer 2014 09:23

najjistejsie by bolo kupit MIDI -> MIDI ..ved to stoji skoro nic .. kto by to letoval ..

http://kytary.cz/bespeco-slmm150/HN104774/

nehovoriac o tom , ze ze v tom GAMEport/MIDI kabli je zabudovany optoclen , ktori by sice nemusel vadit , ale bude tam uplne zbytocnym moznym zdrojom problemov ..

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Midi redukce- 15pin do 2x 5din

Příspěvek od Hammond » 17 čer 2014 09:24

..alebo tak..

Esprit
Příspěvky: 13
Registrován: 09 čer 2013 23:34

Re: Midi redukce- 15pin do 2x 5din

Příspěvek od Esprit » 17 čer 2014 15:24

Jo takhle. Ja si doted myslel, ze v midi kabelu je i nejaka elektronika. A tak mne napadlo, ze kdyz uz to zarizeni mam, jen s jinym konektorem, ze bych udelal prodlouzeni. A ted se dozvidam, jak pise Pytkin, ze je tam optoclen, ale pro gameport, cili do zvukovky vybavenou 5pinama nic takovyho neni potreba.
Takze z vasich reakci chapu, ze midi kabel je normalni kabel. Zadna dalsi elektronika? Jinak pajim neco furt. Kamos je zasobenej kablama, konektory mam.... A platit to samy co stoji kabel poště, to nezkousnu :)
Takze toto udelam dvakrat ze? http://www.beriomidi.info/eng/cable_e.htm

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Midi redukce- 15pin do 2x 5din

Příspěvek od Hammond » 17 čer 2014 15:35

JJ... presne tak.. Midi kabel je obycajny kabel s dvoma zilami a tienenim.

Esprit
Příspěvky: 13
Registrován: 09 čer 2013 23:34

Re: Midi redukce- 15pin do 2x 5din

Příspěvek od Esprit » 17 čer 2014 15:40

Super diky.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Midi redukce- 15pin do 2x 5din

Příspěvek od Pytkin » 17 čer 2014 22:15

Esprit : ano .. v tom midi kabli na gameport bol este na vstupe optoclen a na vystupe dake hradlo .. gameport mal len vstup/vystup z UARTu .. najjednoduchsia schema je asi tato :

Obrázek

alebo trosku sofistikovanejsia :

Obrázek

Odpovědět