MIDI > USB > PROBLEM

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Odpovědět
Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

MIDI > USB > PROBLEM

Příspěvek od alcoTN » 10 srp 2009 15:39

Zdravim vsetkych, chcel by som Vas poprosit o malu radu. Mam nastroj Yamaha Tyros1 a je prepojeny na PC s programom Cakewalk. Prepojenie je vytvorene pomocou USB kábla asi o dlzke 4m. Cela komunikacia funguje super az na jednu vec. Hocikedy sa komunikacia zrusi a to tak ze musim restartovat bud nastroj alebo PC. Proste nahravam part do Cakewalku a znicoho nic "ticho". Vsimol som si ze to ma niekedy nadveznost napriklad na zapnutie svetla v dome, alebo na nejaky spotrebic. Niekedy same od seba. robi to dost casto aj viac krat za den. Mam dojem ze by to mohlo byt sposobene nejakou napatovou "spicou" v sieti ale neviem ako mam tomu zabranit. klasicky MIDI kabel som neskusal, iba cez USB. Teraz som sa stahoval do noveho domu a na starom dome mi robilo to iste. Prosim nestretol sa niekto s podobnym problemom? Rad by som to vyriesil uz konecne... Dakujem za odpovede.Laco Trencin (forum@alco.sk)
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: MIDI > USB > PROBLEM

Příspěvek od kexik » 10 srp 2009 16:14

to je bohuzial uplne bezna realita s lacnym usb-midi rozhranim...

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: MIDI > USB > PROBLEM

Příspěvek od alcoTN » 12 srp 2009 07:41

kexik píše:to je bohuzial uplne bezna realita s lacnym usb-midi rozhranim...
Prosim ta porad potom ako mam nastroj a PC prepojit? je lepsie pouzit klasicky kolikovy MIDI kabel?
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: MIDI > USB > PROBLEM

Příspěvek od kexik » 12 srp 2009 10:58

alcoTN píše:
kexik píše:to je bohuzial uplne bezna realita s lacnym usb-midi rozhranim...
Prosim ta porad potom ako mam nastroj a PC prepojit? je lepsie pouzit klasicky kolikovy MIDI kabel?
ma s na zvukovke normalne midi s 5kolikom? v tom pripade SAMOZREJME. ono usb-midi nie je v principe zla vec, ale musi to byt kvalitnejsi vyrobok. mam dojem ze za problemami tych lacnych kuskov je nedostatocne tienenie, ta elektronika asi potrebuje plechovu krabicku. aky presne model mas? ja mam skusenost so swissonicom a s midisportom uno
http://www.thomann.de/gb/swissonic_midiusb_1x1.htm
http://www.thomann.de/gb/maudio_midisport_uno.htm

v nasom pripade problem vyriesil az

http://www.thomann.de/gb/maudio_midisport_2x2.htm

ale ak mas to midi na zvukne, tak nemas problem. pripadne ak mas este onboard zvukovku s gameportom, tak ide kupit kabel gameport-5kolik a obvykle ani toto rozhranie nie je marne

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: MIDI > USB > PROBLEM

Příspěvek od pavlii » 12 srp 2009 11:11

Ano - jen potvrzuji propojení kabel Gameport <->MIDI In/Out opravdu není marné, pracuje mi už léta k plné spokojenosti.

P.

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: MIDI > USB > PROBLEM

Příspěvek od alcoTN » 22 srp 2009 23:36

Prosim Vas nemate niekto schemu na vyrobu klasickeho 5kolikoveho kabla MIDI pre spojenie s GAME portom? na zvukovke?
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: MIDI > USB > PROBLEM

Příspěvek od Kermitak » 22 srp 2009 23:42


Odpovědět