Řeším problém, pro vás zkušené asi triviální, pro mě, donedávna PC only "muzikanta" zatím hotové španělsko.
Začínat se má od pevných základů, takže nejdřív bych rád vyřešil rytmiku přes MIDI. Potřeboval bych radu, jak co nejeefektivněji vyřešit posílání MIDI clicku z PC (Reason/Cubase) přes zvukovku (která má Midi IN a OUT) do Rolanda MC 303, MicroKORGU a A6 Andromedy. S absolutním základem jsem jakž takž obeznámen, takže mi to přijde že: PC -Midi OUT --> 2 mašinky vstup Midi IN, výstup Midi Thru --> poslední mašinka Midi IN. Opravte mě pokud mám něco špatně.
Zatím jsem dělal jen letmé pokusy, které však vždycky skončily nezdarem. Do začátku jsem se jen pokoušel řídit BPM Rolandu Andromedou. Mašinky jsem propojil, Andromeda OUT, Roland IN, nastavil společný kanál a... ono nic...prostě Roncek nereagoval. Mohl by mi někdo poradit co i v takhle základním propojení nepodělat, na co si dát pozor a jak to celé zařídit, aby to fungovalo? Nepiště prosím "kup si MIDISPORT a máš po problémech", stejně bych pravděpodobně narazil na tentýž problém, nejdříve bych rád pochopil základní principy, než budu něco dalšího kupovat.
Naše celé muzicírování se totiž odehrává tak, že se vezme jedno BPM, které se manuálně nastaví na všech mašinách a pak to manuálně "chytáme" podle sluchu. Jenže problém nastává při arpeggiích a vícekrokých sekvencích na jeden stisk klávesy. Prostě se to rytmicky rozchází, je to pochopitelné, ale značně otravné

Tímhle faktem se totiž bohužel naše pobyty ve zkušebně stávají jen jamováním a někdy i orgiemi, kdy lovíme rytmus třeba až na 3-4 zátah, kdy se rytmicky sejdeme a stejně se nám to po chvíli zase rozhází. Leze to na nervy a chci s tím něco udělat. Předem díky