MIDI vs. (bas)kytara

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Odpovědět
MarTekK
Příspěvky: 1
Registrován: 01 říj 2008 14:21

MIDI vs. (bas)kytara

Příspěvek od MarTekK » 01 říj 2008 14:27

ahoj,
mam jeden problem s kterym si nejsem jist.. jsem basista (kytarista)
chtel bych propojit basu (kytaru) se svymi klavesami a vyuzivat zvuk z tech klaves skrz midi, ktere bych ovladal samozrejme prave hranim na basu (kytaru)..
ma predstava zapojeni je tato:
Basa
--- kabel jack/jack
--- pres Roland GK-3B napr.zde: http://www.20-04.com/products/roland-gk ... ass-pickup
--- z toho pres midi kabel
--- do synthetiseru KORG Microkorg http://www.korg.com/gear/info.asp?A_PROD_NO=microKORG pres konektor "Midi IN"
--- a pak jakymkoliv output signalem do nejaky ho zesiku

je tato moje predstava spravna? fungovalo by to takto?
nekde na zahranicnich diskuzich jsem se docetl, ze snimac GK3B komunikuje pouze se syntaky Roland (resp. jen s multiefekty urcenymi pro kytaru nebo basu), resp nevysila primo jen cisty midi signal.. je to pravda?

pokud myslite, ze vyse zminene zapojeni je spatne, nestacilo by jen mezi snimac GK3B a klavesy jeste pridat tento modul "Roland GI-20 GK"
http://www.hudebni-dum.cz/good.php?good ... d-GI-20-GK ???

nejlepe pokud s timto cajkem mate nekdo primo zkusenost
opakuji, ze me nezajima koupe a ni hrani pres moduly od Rolandu, kterym prave snad staci komunikace pres ten snimac a pak uz to jde primo do nich..
dekuji za pripadne rady a informace (s MIDI jem zacatecnik)

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Příspěvek od vasek » 01 říj 2008 14:35

Podle mě to, co leze ze snímače, není MIDI, tudíž potřebuješ ten modul, kterej to na midi zkonvertuje. Ale v ruce jsem to nikdy neměl. Mrkni na nějaký podrbnější specifikace, z toho to určitě půjde zjistit.
Bacha na zpoždění, píše se o tom, že rychlost není nijak závratná (četl jsem to ve spojitosti s kytarou, u basy to bude asi ještě horší, protože jsou tam menší frekvence).

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Příspěvek od Wohma » 01 říj 2008 15:03

A nesel by tvuj problem resit jinak nez pres MIDI? Co presne od toho cekas?

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 01 říj 2008 15:03

Je to uplne na houby, jednu dobu jsem se o to zajimal a vsechny ty uzasne levne vypadajici snimace (snad se nepletu) potrebujou jeste konvertor na MIDI noty, a ten je prave na tom ta draha sranda. Kez by existoval treba nakej softwarovej :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 11:04

Příspěvek od Pierre niko » 01 říj 2008 15:20

V budoucnu hodlam jit do tohodle. Bojim se totiz prave zpozdeni (ktere tam asi stejne nejake bude). O tomhle se ale vyjadrila rada renomovanych casopisu a ocenuji ultra fast action. Ma to vic jak 500 zvuku a je to rackovina. A co od toho cekam (jako basista i kytarista)? Layering. Fuck any wah, make it synth. Lepsi kontrola a tvorba zvuku, nez pouze s multiefekty. V dusledku mas pak vicemene 4 zdroje zvuku,navzajem propojene (cisty zvuk, efektovany cisty zvuk, synth a efektovany synth, plus samozrejme moznost pripojeni dalsiho synth, u ktereho treba jemne zpozdeni vadit nebude ( slow atack necha vynuknout transientum,ale prida krute vrceni.... treba...) . Nechod ale do neceho, cemu nerozumis, nevyuzijes tak potencial. Lepsi predstavu o moznostech ziskas prave pri produkci hudby. Moznosti jsou pak totiz temer nekonecne a chce to jasnejsi predstavu.

Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 11:04

Příspěvek od Pierre niko » 01 říj 2008 15:22


tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 01 říj 2008 16:22

Zkousel jsem Roland i ten Axon, oboje jsem vlastnil, mel jsem pridealny deleny snimac roland na base, ale upustil jsem od toho... Proste to bylo vsechno moc komplikovane na ovladani, vyzadovalo to hru trsatkem a i pres to to melo na base nepouzitelne zpozdeni (na kytare Axon maka dobre, co se tyce zpozdeni) - navic ruzne na ruznych strunach.... Nekolik not staccato se mi nepodarilo nikdy zahrat v rychlejsim tempu, aniz bych nemel stazenou zadnici, ze to udela neco jineho nez chci... Mapovani bylo i pres PC editor neprijemne komplikovane, navic ruzne zvuky jely na ruznych midi kanalech nebo programech, coz vyzaduje syntak nebo zvukovy modul, ktery umi rychle prepinani presetu (malo ktery to zvladne dost rychle, aby se s tim dalo nazivo pracovat)

Pokud chces blbnout nazivo, doporucuju koupit si radsi naky sileny multiefekt nebo syntak s audio in. Popr poridit do kapely nekoho, kdo bude hrat to, co ty na kejtru nemuzes...

Pokud je to na zadavani not doma do PC, doporucuju se naucit par zakladu na piano, ve vysledku je to rychlejsi, nez vsechny ty hodiny a dny, ktery stravisl ladenim tehle bejkaren a stejne to nikam nevede. Mluvim o base, na kytare to je o fous lepsi, nejsem kytarista, ale stejne bych si na to nevsadil a uz bych do toho nesel

Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 11:04

Příspěvek od Pierre niko » 01 říj 2008 17:26

tankista: diky za erodovany prispevek, me znalosti se zakladaji na prostudovani moznosti tehle masin, routingu a na zkusenosti zpracovani zvuku zive basy v sekvenceru... to nejdulezitejsi, osobnizkusenost z gk snimacema, chybi... i kdyz stale si myslim, ze v mem live racku misto najde, zvlaste kdyz nechci hrat jen prez axon, ale pouzivat ho jako doplnek ma nejruznejsu (slow attack) vrcaky atd.

Uživatelský avatar
nemo
Příspěvky: 453
Registrován: 27 bře 2004 20:30

Příspěvek od nemo » 01 říj 2008 17:32

omrkni tuhle novinku
http://www.chunksystems.com/os.htm

Designed specifically for bass guitar, Octavius Squeezer has true analog reconfigurable signal path technology, true bypass switching and a comprehensive array of analog synth, octaver, fuzz, envelope filter and other effects driven by a convenient digital preset system.
625 USD

Z toho MIDI snimace GK-3B ti jde 13-pinovy kabel urceny pro GR-20 nebo V-Bass, primo do MicroKorga bys to nepichnul.
Pres ten GI-20 by to asi taky slo.

Praktickou zkusenost s tim nemam, pouzivam bass syntak Akai Deep Impact, predtim Korg G5 a na obcasne pribarveni a macate analogove synthy to bohate staci.
Nepotrebuju hrat na basu zvuk housli nebo klaviru...

Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 11:04

Příspěvek od Pierre niko » 01 říj 2008 18:07

Akai sem shanel dlouho, ted mam Boss ME-50B a je to co se tyce synthu, nahovno. Ten Akai by me zajimal. Jo a ma tady nekdo zkusenosti s Korgem AX3000B? Slysel sem co na tom vyvadel Bootsy a znelo mito pekne.

Uživatelský avatar
nemo
Příspěvky: 453
Registrován: 27 bře 2004 20:30

Příspěvek od nemo » 01 říj 2008 18:45

Ted mam na prodej Boss ME-8B. Zender na nej nahraval syntaky a filtry na prvni dve desky s Jamiroquai. V tomhle smeru je udajne lepsi nez GT-6B a ME-50B. Mrkni na hudebnibazar.cz, je tam i kontakt.

http://hudebnibazar.cz/foto.php?ID=373953

Vidim, ze jsi z Valmezu - ted v patek a v sobotu hrajem ve Zline a v Olomouci, tak by se dal osobne vyzkouset, pokud bys dorazil.

Odpovědět