Nastavenie viacerich midi konktrolerov k jedemu softu

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
szuwoo
Příspěvky: 39
Registrován: 14 úno 2009 22:34

Nastavenie viacerich midi konktrolerov k jedemu softu

Příspěvek od szuwoo » 08 lis 2009 11:24

Ahoj.
Riesim takyto problem.Pouzivam Ableton Live, k nemu Midi keyboard M.Audio Ozone pripojeny cez midi in k zvukovej karte dalsi ovladac je Behringer BCF2000 pripojeny priamo cez USB, problem je ten ze v niektorych situaciach sa stane to ze otocim ovladacom na Ozone aby som zmenil nejaky parameter soft.nastroja ale zaroven sa stane to ze sa mi posunie aj fader na BCF2000 ktory je priradeny uplne inej funkcii v abletone, znamena to zrejme ze tie ovladace vysielaju rovnaku midi hodnotu?V tychto midi veciach som uplne strateny.Vyriesila by moj problem zmena midi kanalu? Z manualu k BCF som ale vyluskal ze kazdy jeden ovladac sa da nastavit aby vysielal na inom midi kanale, da sa to nastavit globalne aby kazda masina pouzivala iny kanal?Planujem si zohnat este Behringer BCR2000 a bojim sa aby tam potom nenastal uplny zmatok. :roll:
Dakujem za kazdu radu.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nastavenie viacerich midi konktrolerov k jedemu softu

Příspěvek od Pytkin » 08 lis 2009 12:05

zavisi aj v akom mode bezi BCF .. neviem ako to ma ableton , ale trebars cubase ma podporu Mackie control .. cize BCF prepnes do modu mackie control , v cubase si ho vyberies a je to .. uz sa to nebude byt z beznymi controlermi (co je Ozone) .. Ableton nieco take nema ? myslim podporu Mackie Control , Mackie HUI .. atd ..

inak tvoj problem asi bude v tom ze oba controlery vysielaju tie iste controlery na tom istom kanale .. zmena niecoho by mala pomoct ..

szuwoo
Příspěvky: 39
Registrován: 14 úno 2009 22:34

Re: Nastavenie viacerich midi konktrolerov k jedemu softu

Příspěvek od szuwoo » 08 lis 2009 12:08

BCF bezi na defaultnom nastaveni, v abletone rovno vyberiem BCF2000 takze to nebolo potrebne menit.Pomohlo by teda ak by som zmenil midi kanal?

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: Nastavenie viacerich midi konktrolerov k jedemu softu

Příspěvek od tomy45 » 08 lis 2009 12:17

Dolezite je najprv si v PREFERENCES nastavit Midi Sync - Control Surface. Vyberies si jednotlive midi kontrolery v poradi akom chces, zadas IN a OUT pre dane zariadenie. Potom v Midi tracku vyberies zariadenie ktorym chces ovladat, zvolis jeho kanal. Ak ponechas v tej rolovacej ponuke All Channels, stane sa to co si opisal, mozes menit viac parametrov 1 knobom, faderom. Vyber VST, Efekt atd, pravym tlacidlom (kurzor na danom ovladaci midi) Edit Midi Map. Potom, pohni s vybranym knobom - faderom, chyti ti hodnotu, vypni Edit Midi Map (aby ti zmizlo modre oznaceni nastaveni). A je to. Mam 3 kontrolery k Ableton, ale to co si popisal sa moze stat len vtedy ak ponechas All Channels na Midi Track-u ktory chces ovladat.

emah

Re: Nastavenie viacerich midi konktrolerov k jedemu softu

Příspěvek od emah » 08 lis 2009 17:56

mam bcr a tam je to tak, ze kazdy kontroler nastavujes zvlast.
priebeh, cislo kontrolera a midi kanal + este nejake veci...
pocitam, ze bcf bude rovnake.
co sa tyka tvojho problemu, mas pravdepodobne nastavene rovnake cislo midi kontrolera
pre ovladaci prvok bcf aj ozone...
zmena midi kanalu by mala pomoct.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Nastavenie viacerich midi konktrolerov k jedemu softu

Příspěvek od pavlii » 08 lis 2009 22:29

Určitě - změna MIDI kanálu bude ta nejjednodušší operace. Ještě by se dalo možná hrát na Machine ID, ale bez záruky; já bych volil změnu MIDI kanálu.

P.

szuwoo
Příspěvky: 39
Registrován: 14 úno 2009 22:34

Re: Nastavenie viacerich midi konktrolerov k jedemu softu

Příspěvek od szuwoo » 08 lis 2009 23:17

tak vyriesene :mrgreen: , zmenil som midi kanal na vsetkych ovladacoch BCF2000 (po upornom vyluskani "manualu"od Uliho Behringera).Vsetko z bcf teraz vysiela na kanali 2 a Ozone bezi na kanali 1, ziadny konfilkt. Dakujem velmi pekne za rady.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nastavenie viacerich midi konktrolerov k jedemu softu

Příspěvek od Pytkin » 08 lis 2009 23:23

Ableton nema podporu Mackie Control ? ma to potom omnoho viac moznosti ako bezny controler ..

szuwoo
Příspěvky: 39
Registrován: 14 úno 2009 22:34

Re: Nastavenie viacerich midi konktrolerov k jedemu softu

Příspěvek od szuwoo » 08 lis 2009 23:28

ano ma, ale podporuje aj priamo bcf, bcr, je tam na vyber skoro kazdy znamejsi kontroler, project mix, mpd.cka....mozes to sice namapovat vsetko manualne ale podstata toho je ze napr.ked si vyberiem v tom zozname m-audio ozne tak sa mi vsetky knnoby automaticky priradia na ovladanie toho ktoreho soft.nastroja ktory vlozim do tracku...v com spocivaju tie rozsirene moznosti MC?

emah

Re: Nastavenie viacerich midi konktrolerov k jedemu softu

Příspěvek od emah » 08 lis 2009 23:30

hej_ta editcia jednotlivych kontrolerov priamo cez kontroler je cista rozkos:)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nastavenie viacerich midi konktrolerov k jedemu softu

Příspěvek od Pytkin » 08 lis 2009 23:32

no neviem na kolko ma implementovany podporu Ableton .. Mam skusenosti len s Nuendom/Cubase a tam je to paradne .. nemusis sa vobec chytat klavesnice .. proste vsetko robis na tom .. na stopy mozes rovno vyberat pluginy , editovat ich .. je o tomu BCF taky virtualny displej , kde ti vsetko ukazuje .. podla mna paradana vec .. v beznom "MIDI" mode tieto veci vobec nejdu ..

szuwoo
Příspěvky: 39
Registrován: 14 úno 2009 22:34

Re: Nastavenie viacerich midi konktrolerov k jedemu softu

Příspěvek od szuwoo » 08 lis 2009 23:37

tak to je paradna vec, musim to vyskusat, treba tu "emulaciu"mc modu navolit aj na bcf nejako? inak ten virtualny display som si k tomu stiahol ale netusil som naco to je....

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 340
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: Nastavenie viacerich midi konktrolerov k jedemu softu

Příspěvek od jusuf » 09 lis 2009 00:16

Do Behringera musíš najprv dostať preset simulujúci Mackie Control :
http://shoshin.110mb.com/genmce/bcr2000 ... resets.htm
- tu chlopik vytvoril taký preset a popisuje práve v situácii s Abletonom.

Ja som skúšal nastaviť so Sonarom 2, ale mám dojem, že mi to nejak nešlo...

edit: Pre BCF asi budeš musieť preset upraviť...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nastavenie viacerich midi konktrolerov k jedemu softu

Příspěvek od Pytkin » 09 lis 2009 00:21

BCF musis prepnut do modu Mackie Control .. Je to popisane v navode .. hned to najdem .. robi sa to power UP sekvenciou .. da sa to hocikedy zmenit ..

tu je to popisane : http://www.behringerdownload.de/BCF2000 ... _modes.pdf

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 340
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: Nastavenie viacerich midi konktrolerov k jedemu softu

Příspěvek od jusuf » 09 lis 2009 00:31

Teda BCF vie ten režim už od Uliho ?
Ja som písal podľa skúseností s BCR2000. Alebo mal by to vedieť aj ten ? V dokumentácii pre BCR to neviem nájsť...

Odpovědět