Ovladanie VoiceLive2 cez MIDI

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Odpovědět
Uživatelský avatar
nuendo
Příspěvky: 224
Registrován: 31 bře 2012 21:48

Ovladanie VoiceLive2 cez MIDI

Příspěvek od nuendo » 08 črc 2013 11:19

nazdar decka...
chcel bych klavesakovy ulahcit robotu na podiu ...aby nemusel manualne prepinat harmonizer
nedalo by sa to nejako prepinat priamo klavesom cez MIDI ???
keyboard je Yamaha PSR 6000 alebo tak nejak

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Ovladanie VoiceLive2 cez MIDI

Příspěvek od Pytkin » 08 črc 2013 14:28

ide o toto hej ? http://www.tc-helicon.com/products/voicelive-2/
Obrázek

midi to ma .. cize urcite to ide prepinat .. ale ako to chce prepinat rucne ? alebo mu hraje daky sekvencer a ten by mu prepinal presety ?

Uživatelský avatar
nuendo
Příspěvky: 224
Registrován: 31 bře 2012 21:48

Re: Ovladanie VoiceLive2 cez MIDI

Příspěvek od nuendo » 08 črc 2013 15:44

ano je to TC helicon Voice Live 2
potreboval bych tak nejak "sparovat" harmonizer a klaves cize ku kazdemu presetu v klavese pridelit urcity preset v TC hvl2 ...ale nie sequencerom (hrame live) ale manualne
cize ked prepnem sadu zvukov (preset) v yamahe tak aby sa automaticky prepol aj priradeny preset v TC hvl2

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Ovladanie VoiceLive2 cez MIDI

Příspěvek od Pytkin » 09 črc 2013 00:04

jaj tak .. no to je potom strasne jednoduche .. zapojis MIDI OUT na yamahe , do MIDI IN na TCcku .. na TC musis nastavit rovnaky midi kanal , ako je nastaveny na yamahe .. ked yamaha prepne zvuk , posle midi spravu PROGRAM CHANGE a TC sa tiez prepne .. v TC akurat potom musis poukladat harmonicke presety , pod rovnake cisla , ako zvuky na yamahe .. Program change je ale len 0-127 (1-128) .. na yamahe je mozno viac zvukov .. to treba trosku vykukat ..

Uživatelský avatar
nuendo
Příspěvky: 224
Registrován: 31 bře 2012 21:48

Re: Ovladanie VoiceLive2 cez MIDI

Příspěvek od nuendo » 09 črc 2013 00:34

TC ma 4 x 100 presetov a yamaha neviem kolko
ale hrame len 65 veci (s harmonizerom asi 20%) takze vpoho...
musim vykukat manual od yamahy, je tam viacej hracich modov
takze v tc teoreticky netreba nic nastavovat len v yamahe PROGRAM CHANGE na prislusnom kanale
zatial vdaka

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Ovladanie VoiceLive2 cez MIDI

Příspěvek od Pytkin » 09 črc 2013 01:04

no kazdy syntak vacsinou vysle program change , ked prepnes zvuk .. da sa to samozrejme vacsinou na syntaku vypnut .. posiela to von na midi kanale , ktory je nataveny v yamahe ako vysielaci .. v TC musis len nastavit primaci kanal , na ten isty , ako ma yamaha .. v TC musis zapnut primanie Program Changes .. to vacsinou defaultne je zapnute .. no a potom casto byva program change mapa .. ze ked pride cislo napriklad 21 , ma sa prepnut banka 2 , program 91 .. to vsetko treba vykukat v midi nastaveniach TCcka .. ak sa ti to zda zlozite , daj vediet .. stiahnem navod a nastudujem to ..

Uživatelský avatar
nuendo
Příspěvky: 224
Registrován: 31 bře 2012 21:48

Re: Ovladanie VoiceLive2 cez MIDI

Příspěvek od nuendo » 09 črc 2013 07:47

ono nam to chvilku prepinalo lenze chaoticky nikde som nevedel zistit podla jakeho kluca to prepina ...teraz som sa docital, ze v yamahe je defaultne vypnute zobrazovanie program change, treba to zapnut v "UITILITY / config"
teraz uz si dufam poradim ...este raz vdaka

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Ovladanie VoiceLive2 cez MIDI

Příspěvek od Pytkin » 09 črc 2013 11:35

jasne .. daj vediet ako si dopadol .. pripade ked by daco neklapalo , tak pis .. urcite na to dojdeme ..

Odpovědět