pomoc s MIDISPORT 8x8

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Odpovědět
Uživatelský avatar
Sputnik
Příspěvky: 45
Registrován: 26 lis 2009 12:51

pomoc s MIDISPORT 8x8

Příspěvek od Sputnik » 01 zář 2011 08:12

Zdravím Vás,předem se omlouvám určitě to tu asi někde bude,ale já to nenašel:-(potřeboval bych pomoci s ovladačema k m-audio midisport 8x8.Prosím někoho kdo má toto zařízení jestli by mi neporadil kde najdu,nebo neposlal ovladač k WIN XP SP3. Na m-audiu jsem objevil driver,ale správce zařízení mi ho nenašel.Kdesi jsem četl že funguje strší verze ovladače a s novou jsou problémy. Navíc se mi vůbec nepodařilo nainstaloval "control panel" k tomuto zařízení.
Dále by mě zajímalo jak u tohoto zařízení bez připojení k PC směrovat jednotlivé vstupy do zvolených výstupů.Zatím jsem nedokázal nic jiného jen že jeden vstup posílá midi zprávy na všechny výstupy současně.Podle mne by to nějak mělo jít.
Děkuji všem co pomohou.

rolyam
Příspěvky: 66
Registrován: 19 kvě 2011 13:40

Re: pomoc s MIDISPORT 8x8

Příspěvek od rolyam » 01 zář 2011 08:49

Ahoj, ovladače ke stažení zde: http://www.m-audio.com/index.php?do=support&tab=driver

Podle manuálu jsem pochopil, že routování se nastavuje právě tím softwarem ... ale blíže bohužel neporadím (mám jiný převodník).

Uživatelský avatar
Sputnik
Příspěvky: 45
Registrován: 26 lis 2009 12:51

Re: pomoc s MIDISPORT 8x8

Příspěvek od Sputnik » 01 zář 2011 11:51

díky za reakci,buhužel právě tyto ovladače z m-audio.com mi nefungují.nainstaluje se něco jako ovladač,ale software "remote panel" není nikde k nalezení.předpokládám že se objeví ikonka na ploše,nebo aspon v programech záložka m-audio midi sport 8x8 remote panel ,ale neděje se nic.Zařízení nese označení " stand alone" ,domníval jsem se že je zařízení použitelné i bez PC.Nebo to funguje tak že pomocí PC se to naroutuje a po odpojení zůstane routing nastaven? No každopádně jsem se nedostal ani na routování přes PC.

Uživatelský avatar
Sputnik
Příspěvky: 45
Registrován: 26 lis 2009 12:51

Re: pomoc s MIDISPORT 8x8

Příspěvek od Sputnik » 01 zář 2011 11:56

Tak mě napadá že by asi nejlepší pro mne bylo kdyby mi někdo udělal image originálního přiloženého CD a dal mi to třeba na ulož to.kdyby se tak našel někdo ochotný,to by bylo fajn:-)

rolyam
Příspěvky: 66
Registrován: 19 kvě 2011 13:40

Re: pomoc s MIDISPORT 8x8

Příspěvek od rolyam » 01 zář 2011 12:35

Ano, routing se nastaví pomocí softwaru a nastavení lze uložit do paměti (lze nastavit 8 různých "programů").
Co zkusit starší ovladač? Viz. ./ostatni-hardware/m-audio-midisport-8x8-s-cub5-ho-nevidi-t10824.html

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: pomoc s MIDISPORT 8x8

Příspěvek od peteness » 01 zář 2011 17:26

Poradim ti. Zaregistruj se na strankach m-audio a napis do tech. supportu at ti psolou mailem ovladac MS_8x8_4116.EXE. Kdysi mi to taky takhle poslali i kdyz to nemaji na webu.

Uživatelský avatar
Sputnik
Příspěvky: 45
Registrován: 26 lis 2009 12:51

Re: pomoc s MIDISPORT 8x8

Příspěvek od Sputnik » 02 zář 2011 07:27

jejda,děkuju moc hned tam píšu:-)

Uživatelský avatar
Sputnik
Příspěvky: 45
Registrován: 26 lis 2009 12:51

Re: pomoc s MIDISPORT 8x8

Příspěvek od Sputnik » 03 zář 2011 09:42

Děkuju všem za koment a rady k tématu.Problém vyřešen.Nakonec se to rozběhlo na starším ovladači pro XP sp2.Nyní už funguje jak má i v Cubase.Jen nastvení routingu a následné uložení do hw mě zklamalo,protože v software lze sice uložit 8 ruzných patch kombinací,ale do hw se nahraje jen jeden.Ve většině případů je to ale plně dostačující.Takže spokojenost.
Měj te se Sputnik

rolyam
Příspěvky: 66
Registrován: 19 kvě 2011 13:40

Re: pomoc s MIDISPORT 8x8

Příspěvek od rolyam » 03 zář 2011 13:02

No, já si myslím, že se uloží všech 8 ... alespoň podle toho, co píšou v manuálu ... http://www.m-audio.com/images/global/ma ... Manual.pdf ... na straně 35 a 36 se píše, že to lze přepínat pomocí Program Change i ručně z panelu.

Odpovědět