Takže k čemu to chci ? Jsem v tomhle začátečník. Nejsem klavírista (ikdyž od mala na piáno trochu brnkám), spíš mně učarovaly různé loop software a experimentování se zvuky a efekty, občas si do toho zahrát nějakou melodickou linku a zkusit z těch všech stop udělat skladbičku jen tak pro radost nebo max. se pochlubit kamarádům

Ze všech těch informací mi vzešly 3 kandidáti: 1) AKAI MPK61 (zatím můj favorit) 2) Novation Remote 61 SL MK2 (no váhám) 3) EDIROL PCR800 (třetí do party)
Akai je precizně udělaný a vypadá profi. Má arpeggiator, kvalitní fadery, velké pady a spousty možností, více bank atd. Je však prý dost náročný technicky a na nastavování - chybí automap, citlivost padů je horší a kláviatura má prý snad kratší klávesy ? Ale hodně se mi líbí.
Novation má funkci Automap, což prý hodně usnadňuje práci při přiřazování a obsazování kontrolerů a tlačítek a lze využívat šablony, prý má taky hodně dobrou klávesnici. Má však méně padů a nevím, zda má tolik funkcí a možností co AKAI ? Působí na mě také trochu plastově a laciněji.
Edirol je prý celkově zdařilý, vypadá kvalitně, má dynamické mapování a ojedinělý crossfader. Ale klávesnice je údajně také horší než u Novation.
Dovedete poradit, do čeho byste šly třeba vy a proč ? Který z těch tří je podle vás nejkvalitnější, má nejvíc funkcí a možností, je bez problémů kompatibilní s většinou DAW, dobře se s ním dělá atd. ???? Například Novation mi příjde asi uživatelsky nejvíc schůdný, modulárnější a do budoucna je i výhoda v budoucí podpoře (upgrade firmware a update přímo v jejich dodávaném software), možnost připojit se na internet a stahovat šablony a presety jiných uživatelů atd. Je to asi modernější přístup než u Akai. Nebo také existuje elegantní způsob, jak u AKAI snadno přiřazovat ? Asi jste možná měli možnost všechny vyzkoušet - takže váš názor na tyto master keyboardy ?
Předem díky moc za jakoukoliv radu a mějte se fajn.