pomozte

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
micky49

pomozte

Příspěvek od micky49 » 05 čer 2005 23:02

Mé klávesy mají MIDI IN i OUT cesta do PC funguje, ale bohužel mi nejde z PC do KLÁVES. :D

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 čer 2005 00:11

tak to je divne .. vacsinou byva opacny problem .. este mozes mat problem s optoclenom v klavesoch .. to by bol ten horsi pripad ..

v prvom rade musis napisat , aku mas zvukovku .. aky midi kabel .. ako to mas prepojene .. aky program pouzivas .. atd .. potom mozme riesit , preco to nejde ..

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 06 čer 2005 08:43

a aky klaves...

Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 11:04

Příspěvek od Pierre niko » 21 čer 2005 22:28

zdarec, no ja mam zrovna tn opacny problem. Nedavno sem si vycistil staricke Kawajky K4-ky, a nejak mi nejde signal do kompu. Mrkl sem do navodu, a akorat sem se do toho zamotal, ze momentalne nevim co s tim. Muzete mi prosim nejak poradit? No, lepsi by byla nejaka navigace, co jako zmacknout. Znate nekdo tyhle klavky? diky

INSiGHT
Příspěvky: 14
Registrován: 30 čer 2004 07:32

Příspěvek od INSiGHT » 22 čer 2005 11:30

Pytkin píše:tak to je divne .. vacsinou byva opacny problem .. este mozes mat problem s optoclenom v klavesoch .. to by bol ten horsi pripad ..

v prvom rade musis napisat , aku mas zvukovku .. aky midi kabel .. ako to mas prepojene .. aky program pouzivas .. atd .. potom mozme riesit , preco to nejde ..

Mohl by mi někdo vysvětlit k čemu vlastně slouží optočlen? Budu pořizovat midi klávesy a v nabídce příslušenství jsou kabely s i bez optočlenu!?!

Díky

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 čer 2005 11:43

optoclen je zapuzdrena dvojica led-dioda fototranzistor. data rozsvecuju diodu ktora vybudi fototranzistor. dojde teda k optickemu prenosu dat pri sucasnom elektrickom odizolovani oboch zariadeni (prakticky su prepojene opticky). samozrejme maximalny baudrate neni moc vysoky kedze bezne led aj fototranzistory su pomale. midi ale neni nijak rychle rozhranie.

principialneje kabel s optoclenom lepsi, ovsem niektore gameporty nemaju zrovna vykonne vystupne obvody a nedokazu vybudit niektore optocleny (proste nevladzu rozsvietit ledku vnutri) a data sa neprenesu alebo prenesu len ciastocne (TTL logika ma pomerne siroku chybovu oblast napati kde neni zarucena nula ani jedna a hradlo si v podstate vymysla)

kup kabel s optoclenom ak nebude fungovat (pomerne malo pravdepodobne) tak ho vymenis...

Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 11:04

Příspěvek od Pierre niko » 22 čer 2005 13:42

Dokazal by mi nekdo nastavt system v Kawajich (K4) tak, ze kdybych si to dovez domu, jen bych to pichl do kompu, a midi by proudilo jak ma?

Me to nejak nefachci

Uživatelský avatar
sparX
Příspěvky: 328
Registrován: 21 kvě 2003 08:52

Příspěvek od sparX » 22 čer 2005 14:18

Pierre niko píše:Dokazal by mi nekdo nastavt system v Kawajich (K4) tak, ze kdybych si to dovez domu, jen bych to pichl do kompu, a midi by proudilo jak ma?

Me to nejak nefachci
O co jde ? ... hlavní nastavení se ukládá a po zapnutí je stejné jako před vypnutním ! Ostatní se nastavuje v multiprogramech (tuším , že se tomu tam tak říkalo)...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 22 čer 2005 23:56

s optoclenmi prave pri game kabloch byva problem .. syntak ich dost nevybudi a nejde midi vstup potom .. da sa to spravit zmenou odporu alebo vymenou optoclena ..

INSiGHT
Příspěvky: 14
Registrován: 30 čer 2004 07:32

Příspěvek od INSiGHT » 23 čer 2005 13:31

2 Pytkin: Mám Audiophile 2496 s midi, takže snad nebude problém, když sáhnu hned po kablu s optočlenem. I když je o dost dražší a při mnou plánovaném propojení více mašinek (midi klávesy, MC 307, NordRack) by zamrzela výměna za jiné!
Jinak game porty jsou holt na jinačí věci :)

2 Kexik: Pro mne vysilující odpověď! Díky

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 čer 2005 23:24

insight : jasne .. AP ma optoclen rovno na doske .. tam problemy mat nebudes .. tebe staci klasicky MIDI DIN-DIN kabel ..

Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 11:04

Příspěvek od Pierre niko » 24 čer 2005 08:53

sparX: covece, jde o to, ze mi z tech kawaji neproudi zadne midi ven. Dival sem se do manualu, a tam se da nastavit kde co. Samzrejme ruzne krivky citlivosti, rorlozeni citlivosti po klaviature, cert aby se v tom vyznal. Ale hlavne jsou tam nejake systemove zalezitosti, a tem teda vubec nerozumim...

Uživatelský avatar
sparX
Příspěvky: 328
Registrován: 21 kvě 2003 08:52

Příspěvek od sparX » 24 čer 2005 09:37

Pokud chceš použít K4 jako masterkeyboard (tedy use data ven :--)
... jukni na System > Local control ON/OFF ( K4 už nemám takže .. to píšu z hlavy ... hledej prostě "Local" nééé "lokál" - to až pak :lol: )

Uživatelský avatar
Pierre niko
Příspěvky: 719
Registrován: 28 pro 2004 11:04

Příspěvek od Pierre niko » 24 čer 2005 09:51

to teda pak, ale urcite, pac to je posledni vec, kterou je treba v novem gearu zprovoznit. Dik mrknu na to, ale mam takovy pocit, ze prave proto sem tu psal, pac sem to nemoh najit.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 24 čer 2005 11:00

Local ON/OFF pouze odpojuje klávesnici od zvukového generátoru. tzn. když je off tak se K4 chová jako masterkeyboard a zvukový generátor reaguje pouze na data na MIDI in (při stitsku klávesy K4 nehraje, ale MIDI data by měla lézt ven pořád).

V Systemu K4 jde pouze blokovat vysílání pitchbend, aftertouch, modulačního kolečka, velocity (najdeš to v MIDI TRS) takže tam by neměl být problém. Taky se tam určuje na kterém kanálu vysíláš data (to může být problém) - jak máš nastavenej sequencer - kterej kanál ti přijímá ?

Odpovědět