Převod Note on/off na CC

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Odpovědět
awilder
Příspěvky: 7
Registrován: 06 srp 2015 10:14

Převod Note on/off na CC

Příspěvek od awilder » 06 srp 2015 10:55

Zdravím, mám prosbu. Potřebuju soft na světkla propojit s Midi kontrolerem. Se starým to šlo dobře, ale koupil jsme si Akai APC 40 a ten vysílá hodnoty jako note on/off, ale ten soft umí přijmout pro správnou funkci hodnoty jen ve formátu CC. Zkoušel jsme to převést přes MIDIOX a propojit přes MIDI YOKE, ale asi to někde blbě nastavuju, nebo moc úplně přesně nevím, jak v tom MIDIOX v MAP DATA tu hoodnotu dobře převést, umí někdo prosím? Nebo existuje něco jiného, jak to překonvertit a poslat do toho softu? Moc děkuji,

Uživatelský avatar
Microdesignum
Příspěvky: 43
Registrován: 18 kvě 2011 08:44

Re: Převod Note on/off na CC

Příspěvek od Microdesignum » 06 srp 2015 12:20

V MIDI OX jdi do Options -> Data Mapping. Tlačítko Insert, v Input Event Type nastav Note On, v Output Event type nastav Ctrl. Pak ještě znovu tlačítko Insert; Input: Note Off, Output: Ctrl, Amount Min: 0 Max: 0. To je vše, mělo by to fungovat.
Český výrobce MIDI ovladačů
http://www.microdesignum.cz

awilder
Příspěvky: 7
Registrován: 06 srp 2015 10:14

Re: Převod Note on/off na CC

Příspěvek od awilder » 06 srp 2015 12:41

Děkuju, nejsme teď u toho, pak zkusím, ještě se zeptám, v channel na Input mám dát any a v output match input? A mimo hodnot v amount 0 0, ostatní hodnoty (note, velocity, ctrl) nechat -1 a -1?
Pak to uložím a propojím přes midi port, aby to šlo přes tento mapping do midi yoke, který je jako vstupný v daném softu, co data přijímá, jest tak?

Uživatelský avatar
Microdesignum
Příspěvky: 43
Registrován: 18 kvě 2011 08:44

Re: Převod Note on/off na CC

Příspěvek od Microdesignum » 06 srp 2015 12:48

Ano. Změň pouze to, co jsem psal.
Český výrobce MIDI ovladačů
http://www.microdesignum.cz

awilder
Příspěvky: 7
Registrován: 06 srp 2015 10:14

Re: Převod Note on/off na CC

Příspěvek od awilder » 06 srp 2015 14:00

Děkuju, zkusím, kdyžtam se ozvu, moc díky.

awilder
Příspěvky: 7
Registrován: 06 srp 2015 10:14

Re: Převod Note on/off na CC

Příspěvek od awilder » 06 srp 2015 17:38

Tak už to dává příkazy, to je super, jen mám pr0sbičku Velocity mi to vždy hodí 0, ale já bych potřeboval, aby při zapnutí tam byla hodnota 127 (ta mi sepne něco v daném softu) protože ted je tam jen hodnota 0.

Uživatelský avatar
Microdesignum
Příspěvky: 43
Registrován: 18 kvě 2011 08:44

Re: Převod Note on/off na CC

Příspěvek od Microdesignum » 06 srp 2015 17:42

Nenastavil jsi Amount Min: 0 Max: 0 i pro Note On? Pro Note On to musí zůstat -1 a -1, tedy beze změny. Resp. můžeš tam dát 127 a 127.
Český výrobce MIDI ovladačů
http://www.microdesignum.cz

awilder
Příspěvky: 7
Registrován: 06 srp 2015 10:14

Re: Převod Note on/off na CC

Příspěvek od awilder » 06 srp 2015 17:48

nastavil, ale ani když jsme to ted přepsal, tak to po zmáčknutí ukazuje stejně 0... navíc mám zapnutej output monitor a tam DATA 2 je pořád 00

awilder
Příspěvky: 7
Registrován: 06 srp 2015 10:14

Re: Převod Note on/off na CC

Příspěvek od awilder » 06 srp 2015 17:52

Tak pozor, stačilo obratit pořadí note on a note off a už se to tváří, že to maká :-)

awilder
Příspěvky: 7
Registrován: 06 srp 2015 10:14

Re: Převod Note on/off na CC

Příspěvek od awilder » 06 srp 2015 18:29

Tak to vypadá, že to maká, ještě jeden dotaz, jestli mohu, některá tlačítka na APC 40 se zmačknou, dají hodnotu a vypnou se, ale pak jsou nekterá, která se zmáčknou a musejí se vypnout druhým zmáčknutím. Do softu, kam to posílám to pak dělá to, že vlastně zmáčknu, nastaví se hodnota, ale když to zmáčknu znova, hodnota nezmizí a vypnutí dané funkce pak musím zmáčknout ještě 2x. Nevím, jestli to odbře vysvětluju. Jinak snažím se tím ovládat světla přes Freestyler, já vím, není to nej řešení, ale na Avolites zatím nejsou....:-p

Odpovědět