Prosím o radu (přípojení starých CTK-541)

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Adik3714
Příspěvky: 9
Registrován: 07 črc 2011 12:19

Prosím o radu (přípojení starých CTK-541)

Příspěvek od Adik3714 » 07 črc 2011 12:32

Zdravím,
Už delší dobu se mi doma prášilo na model starých kláves Casio CTK-541... Rozhodl jsem se je ještě trochu využít alespoň jako takový "midi-controller" pro moje hudební pokusy...Chtěl jsem to vyřešit nejjednodušší a nejlevnější variantou, koupil jsem tedy kablik midi-usb...a podle očekávání klávesy nekomunikovali. Procházel jsem různé stránky a zjistil jsem, že by ten problém mohl vyřešit CASIO USB MIDI DRIVER http://www.casio-europe.com/euro/emi/cm ... /download/, bohužel se mi ho stále nedaří nainstalovat. Měl by někdo zkušenost s tím jak tento stažený ovladač nainstalovat ? ( vyextrahovaný obsah jsem vypálil na cd...ale ani tak jsem nepřišel na to jak instalaci tohohle konkrétního ovladače spustit)...Samozřejmě, že po připojení kláves si moje XP našli nějaký ovladače "MIDI", který mi jsou ale z 90% nejspíš k ničemu. No další otázka zní, je vůbec možný aby tenhle starý model kláves fungoval přes USB? Budu rád za každou radu :) :shock:

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Prosím o radu (přípojení starých CTK-541)

Příspěvek od pavlii » 07 črc 2011 12:36

Co znamená formulace "nedaří nainstalovat"? Po instalaci nefunguje? Hází během/po instalaci nějakou chybu (jakou)? Screenshoty (případně) by výrazně pomohly.

P.

Adik3714
Příspěvky: 9
Registrován: 07 črc 2011 12:19

Re: Prosím o radu (přípojení starých CTK-541)

Příspěvek od Adik3714 » 07 črc 2011 12:50

Dobře, konkrétně a doslova...Stáhl jsem výše zmíněný soubor....což je samo-rozbalovací archív s několika soubory, nikoliv instalační soubor, který by nainstaloval ovladače. Rozbalil jsem asi pět souborů...a tady je problém...co s tim ? napadlo mě to vypálit, ale ani po spuštění CD se nic nedělo. Další pokus - nainstalovat nový hardware skrze ovládací panely -> CD bylo v mechanice - přesto se nic nenainstalovalo...Vim, zní to trochu amatérsky :D ale nikdy jsem takovejhle problém s ovladačem neřešil :-/ Zkuste stáhnout ten soubor (má to pár Kb) a uvidíte...

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Prosím o radu (přípojení starých CTK-541)

Příspěvek od biscuit » 07 črc 2011 13:02

prosimte, maji ty klavesy vubec usb konektor? 8)

ja o tom totiz silne pochybuju ;) no a bez toho je jaksi po usb nepripojis..

takze jedinou moznosti zustava klasickej midi kabel. uz jsi nekdy mel neco pripojenyho pres midi ke svemu pocitaci? mas nejakej zkusenosti? neprehodils in/out petikoliky?

Adik3714
Příspěvky: 9
Registrován: 07 črc 2011 12:19

Re: Prosím o radu (přípojení starých CTK-541)

Příspěvek od Adik3714 » 07 črc 2011 13:08

Klávesy ? ty mají midi out, midi in...zkušeností s tim mnoho nemam ale in a out sem ještě trefil :)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Prosím o radu (přípojení starých CTK-541)

Příspěvek od biscuit » 07 črc 2011 13:12

no ja jsem si poradne neprecet cos napsal..
ty sis koupil midi 2 usb prevodnik. potrebujes teda nainstalovat ovladac k nemu, ne ke casiu! mel by k tomu bejt navod, kdyz sis to koupil novy..

vetsinou to funguje tak, ze pripojis usb zarizeni k pc, pockas az se objevi detekce zarizeni a windowsum ukazes cestu k danymu ovladaci zarizeni. pak bys tento ovladac mel mit k nalezeni i v sofware kterej pouzivas, kterej vyuziva midi rozhrani - tam ho vyberes a vse by melo fungovat.

btw. s tim in/out si nebud tak jistej ;)

Adik3714
Příspěvky: 9
Registrován: 07 črc 2011 12:19

Re: Prosím o radu (přípojení starých CTK-541)

Příspěvek od Adik3714 » 07 črc 2011 13:18

Tak, přesně tak jak píšeš, jenže widle mi našli ovladače sami a vůbec se neobtěžovali tím abych si moh něco vybrat. Takže tam jsou ted nainstalovaný nějaký univerzální, který nefungujou, konkrétně tam je aktivní nějaký zvukový zařízení USB ve vstupu a Microsoft MIDI mapper ve výstupu, a já bych tam potřeboval nějak nainstalovat ten CASIO USB MIDI DRIVER, což se mi nedaří viz. výše.

edit. vlastně to není úplně tak nepotřebuju ovladač k tomu převodníku ale potřebuju ovladač do počítače a by věděl jako ovládnout ty moje starý šunky :D

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Prosím o radu (přípojení starých CTK-541)

Příspěvek od biscuit » 07 črc 2011 13:24

OPAKUJU!!! zadnej CASIO midi driver, ale driver, kterej mel byt pribalen u toho kabelu!
kdo je vyrobcem toho kabelu (prevodniku)? at se pohnem..

POTREBUJES ovladac k tomu kabelu, k nicemu jinymu!

supreff
Příspěvky: 147
Registrován: 14 led 2011 19:22

Re: Prosím o radu (přípojení starých CTK-541)

Příspěvek od supreff » 07 črc 2011 13:27

zkus správce zařízení a tam by měl bejt detekovanej novej hardware,dáš instalovat a dáš vyhledat ovladač ručne(to je to co si stáhnul samozřejmě.)moc si to nepamatuju ale tak nějak to je :mrgreen:

supreff
Příspěvky: 147
Registrován: 14 led 2011 19:22

Re: Prosím o radu (přípojení starých CTK-541)

Příspěvek od supreff » 07 črc 2011 13:29

Chcete-li nainstalovat zařízení nepodporující technologii Plug and Play

Spuštění nástroje Správce zařízení.

V podokně podrobností klikněte pravým tlačítkem na horní uzel.

Klikněte na příkaz Přidat starší hardware.

V Průvodci přidáním hardwaru klikněte na tlačítko Další a následujte pokyny na své obrazovce.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Prosím o radu (přípojení starých CTK-541)

Příspěvek od biscuit » 07 črc 2011 13:30

supreff - on ma ale pravdepodobne spatnej ovladac! kua!

Adik3714
Příspěvky: 9
Registrován: 07 črc 2011 12:19

Re: Prosím o radu (přípojení starých CTK-541)

Příspěvek od Adik3714 » 07 črc 2011 13:35

:D Klídek...U kabelu žádnej ovladač neni, vlastně k čemu ? :D Návod tam samozřejmě je...Neboj já vim a čem mluvim a co potřebuju, prošel jsem různý fóra, kde se tohle řešilo, někomu tenhle ovladač pomohl, někomu ne...dokonce jsem našel návod krok po kroku jak to CASIO USB... nainstalovat ale z cd, né z téhle stažené verze (proto jsem to také zkusil vypálit) bohužel - nic. Zakopanej pes je v tom jak to nainstalovat...pak to zkusit a uvidim jestli to půjde.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Prosím o radu (přípojení starých CTK-541)

Příspěvek od biscuit » 07 črc 2011 13:37

klidek? tak jo.. prijemny krece s tvoji teorii, ale absolutne nevis o cem mluvis.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Prosím o radu (přípojení starých CTK-541)

Příspěvek od pavlii » 07 črc 2011 13:40

Mno - vemte všichni rozum do hrsti :) Win si našly ovladač samy - to přece není nic neobvyklého. Teď jde jen o to PROČ to nefunguje (ale ano - může to být samozřejmě ovladačem, proč by ne). Problém je v tom, že uživatel zcela zásadně neví co s tím (ve smyslu "jak instalovat HW a následně ho vyzkoušet"). Tak se tím hlavně nenechte splíst a neraďte jen na základě toho, co sem napíše :lol:

2Adik: jak jsi zjistil, že "to" nefunguje? Připojíš klávesy a ono nic? Máš nastaveno na klávesách, aby se používal MIDI In/Out port? V programech by se ti mělo nabízet něco jako USB MIDI IN a USB MIDI OUT - čili vstupní a výstupní komunikační kanály. S CASIO tam nemusí vůbec nic korespondovat (jak tu správně podotknul biscuit, protože počítač komunikuje s tím USB/MIDI převodníkem a pouze jeho prostřednictvím s klávesami, což už ho ale vpravdě vůbec nezajímá).

Na analýzu toho, jestli ti celý systém (ne)pracuje použij nějakou free utilitku: MIDI-OX nebo MIDI MONITOR. Napsáno tu o nich už něco bylo.

P.

Adik3714
Příspěvky: 9
Registrován: 07 črc 2011 12:19

Re: Prosím o radu (přípojení starých CTK-541)

Příspěvek od Adik3714 » 07 črc 2011 13:40

supreff píše:Chcete-li nainstalovat zařízení nepodporující technologii Plug and Play

Spuštění nástroje Správce zařízení.

V podokně podrobností klikněte pravým tlačítkem na horní uzel.

Klikněte na příkaz Přidat starší hardware.

V Průvodci přidáním hardwaru klikněte na tlačítko Další a následujte pokyny na své obrazovce.
To vypadá nadějně :D jen ty příkazy tam nějak nemam, ještě to zkusim vypojit vypnout apod.

Odpovědět