roland octapad jako trigger do počítače

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Odpovědět
Uživatelský avatar
JazzJackRa8BIT
Příspěvky: 79
Registrován: 04 čer 2009 16:54

roland octapad jako trigger do počítače

Příspěvek od JazzJackRa8BIT » 06 pro 2011 16:43

mám možnost se dostat ke starýmu octapadu jedničce, kterej ale pokud vím, nemá žádnej usb intrfejs jenom midi in a out... No a moje otázka je: když koupím nějakej midi převodník, bude mi to z toho octapadu brát noty včetně velocity tak, že to třeba spojím s NI Baterry nebo drumrackem nebo prostě třeba nějakým samplovacím vst do fl studia a nakonec mi to teda bude přes zvukovku nakonec hrát jakejkoliv zvuk chci? bez latence atd aby se s tím dalo opravdu hrát i naživo? nikdy jsem s žádným převodníkem nedělal takže nevim co tyhle věcičky umí nebo ne... předem díky

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: roland octapad jako trigger do počítače

Příspěvek od Pytkin » 06 pro 2011 17:19

prevodnik latenciu nema .. v podstate .. latenciu ma tvoja zvukovka .. cize ak mas na nej nizku latenciu , budes mat nizku latenciu aj pri hrani na ten octapad ..

Uživatelský avatar
JazzJackRa8BIT
Příspěvky: 79
Registrován: 04 čer 2009 16:54

Re: roland octapad jako trigger do počítače

Příspěvek od JazzJackRa8BIT » 07 pro 2011 11:59

s latencí na normální usb kontrolery problem nemám. ale chci vědět jestli s tím budu moct pracovat stejně jak když to je píchlý do nějakýho bicího modulu... pustim vst sampler, přiřadím midi noty k samplům, nastavím citlivost velocity a všechno... bude ten octapad fungovat stejně dobře jak nějakej trigger usb kontroler?

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: roland octapad jako trigger do počítače

Příspěvek od hubert » 07 pro 2011 12:52

Okrem latencie, ktoru ako tvrdis mas na zvukovke zanedbatelnu, by si nemal mat ziaden problem....ak teda samozrejme nieje ten Octapad uz vyplieskany.Vtedy by si mohol mat problem s dynamikou na niektorych padoch....treba to poriadne odskusat. Verzie I a II octapadu mali aj problem presluchov,kedy pri vymlatenych padoch sa pri urcitej dynamike spustali aj vedlajsie pady. Hlavne na toto by som ti odporucil sa sustredit pri skusani toho Octapadu.

Uživatelský avatar
JazzJackRa8BIT
Příspěvky: 79
Registrován: 04 čer 2009 16:54

Re: roland octapad jako trigger do počítače

Příspěvek od JazzJackRa8BIT » 07 pro 2011 13:35

a ještě otázka.... do budoucna bych si chtěl koupit mpc 500... když budu mít samply v mpc, spojím mpc přes midi s octapadem.... budu hrát na mpc paličkama přes octapad... je to ok? pošlape to? já mám jen takový představy a nevim co je možný a co ne...

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: roland octapad jako trigger do počítače

Příspěvek od hubert » 07 pro 2011 14:17

principalne by v tom nemal byt ziaden problem....Dolezite je aby sa dalo v MPC nastavit ktory pad bude prostrednictvom ktorej noty ovladany...lebo ak si dobre pamatam tak toto mal Octapad napevno dane...ale nie som si uplne isty.

Odpovědět