roland vs1680 a Nuendo 3

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Odpovědět
Adzi
Příspěvky: 24
Registrován: 01 zář 2008 17:26

roland vs1680 a Nuendo 3

Příspěvek od Adzi » 10 čer 2009 08:32

Zdravím Všetkých,

Mám možnosť dostat sa k mašine Roland VS1680 a chcem Vás poprosit o radu či je možné používat túto workstation ako midi controller k Nuendo 3.Mám zvukovku Mackie ONYX 400F.Ide o to či to bude fungovat doslova aj s kolečkom a všetkými základnými ovladacími prvkami, teda všetko by šlo ako doteraz cez ONYXA a pultom by som to ovládal ( play,stop,<<,>>,rec,kolečko,šable atď...)

vopred Ďakujem

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: roland vs1680 a Nuendo 3

Příspěvek od delay » 10 čer 2009 09:33

Toho Rolanda nijak neznám, jen mi připadá zbytečný mít HDD recorder a k tomu Nuendo3 (na co?), převodníky jsou jen 20 bit a co se týče kontrolerů atd, tak si nejsem jistej jestli vůbec vysílají MIDI, není to zvukovka ani kontroler, je to přece do jisté míry uzavřená DAW. Pokud cheš ovládat Nuendo tak jak jsi popisoval, tak bych doporučil MACKIE Control nebo 01x což je digimix s FX, kvalitní zvukovkou a hlavně má přímo napsané templates pro Cubase/Nuendo a ovládání s ním je paráda.
Naposledy upravil(a) delay dne 10 čer 2009 09:48, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: roland vs1680 a Nuendo 3

Příspěvek od Pytkin » 10 čer 2009 09:37

priamo nuendo nema podporu vs1680 .. cize ide o to , ci ten roland vie emulovat daco .. mackie control , mackie hui , atd .. potom zavisi , co vsetko v tej emulacii vie vysielat ..

kukam sa na http://www.rolandus.com/products/produc ... jectId=484 a mam pocit ze to nema motoricke fadre .. to je ako controler potom celkom nevhodne .. ak to chces kupovat na inzerat http://www.midi.cz/Comment.aspx?id=31482 , tak radsej odporucam toto http://www.midi.cz/Comment.aspx?id=46169 .. to ma motoricke fadre a podpora Yamaha v Nuende , je samozrejmostou ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: roland vs1680 a Nuendo 3

Příspěvek od Pytkin » 10 čer 2009 09:45

samozrejme , jedno z najefektivnejsich rieseni je http://www.behringer.de/EN/Products/BCF2000.aspx

je to jedna z veci , co sa behringeru fakt podarila , a ma super cenu ..

Obrázek

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Re: roland vs1680 a Nuendo 3

Příspěvek od Cundo » 10 čer 2009 13:57

Na prelome tisicroci som robieval na 1680.Neskusal som to vyuzivat ako kontroler,ale moj dojem z tejto masiny je rozpacity,zvuk nejaky cudny,mozno vdaka komprimacii v ktorej nahrava.Pre mna oproti DAW ovladanej mysou tazkopadnejsie ovladanie.Akonahle som raz pricuchol k Nuendu,Roland som pouzil asi len jeden krat na nahravanie v terene.Potom bolo treba zosyncovat 1680 a Nuendo,pracne to poprepisovat.....pamatam si,ze vsetky wavy boli po prepise nejake vyosene vdaka DC offsetu...proste otrava.Ja som uz aj zabudol,ze tento stroj existuje.
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Adzi
Příspěvky: 24
Registrován: 01 zář 2008 17:26

Re: roland vs1680 a Nuendo 3

Příspěvek od Adzi » 10 čer 2009 15:55

Jasne ...,že je to staré, ja som to tu písal kvoli tomu ,že kamošovi to doma zavadzia a navrhol ,že mi to požičia tak som chcel preto nájsť nejaké použite ,inak dávam prednosť kompu s NUENDOM

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: roland vs1680 a Nuendo 3

Příspěvek od Pytkin » 10 čer 2009 16:38

no ak ti to chce pozicat , tak nespekuluj a pozicaj si to ! a doma budes spekulovat , co sa s tym da robit , a co nie ..

Uživatelský avatar
Cundo
Profesionál
Příspěvky: 607
Registrován: 15 pro 2007 17:44

Re: roland vs1680 a Nuendo 3

Příspěvek od Cundo » 10 čer 2009 20:15

Spominam si,ze raz som na 1680 ako na digi mixpulte skusil odohrat s mini kapelou jednu akciu.Aj na to je to pouzitelne,zvlast ak je osadena obidvoma FX boardmi.
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Adzi
Příspěvky: 24
Registrován: 01 zář 2008 17:26

Re: roland vs1680 a Nuendo 3

Příspěvek od Adzi » 10 čer 2009 22:16

No tak či onak,to na budúci týždeň mám doma a k tomu vraj pribudne aj M-audio ProFire2626

http://www.audiotek.cz/M-audio-ProFire2 ... y/:3:29471

a tak ma napadlo či to pojde spojit s tým ONYXom čo mám

http://www.audiotek.cz/Mackie-ONYX-400F ... y/:3:11037

aby sme v budúcnosti mohli nahrávat povedzme 12 mic naraz , alebo 16 liniek proste naplno ako s jednou 16 vstupovov kartou.

To spojenie sa rieši cez FireWire čiže z jednej karty do druhej a z tej do kompu?

Poprípade sa ešte zosynchronizuje cez wordclock.....?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: roland vs1680 a Nuendo 3

Příspěvek od Pytkin » 10 čer 2009 22:48

ASIo driver obsluzi len jednu kartu , alebo viac kariet od toho isteho vyrobcu , ak to umoznuje driver .. umoznuju to RME karty alebo trebars m-audio karty delta seria .. obavam sa ze M-audio s Mackie spolu nepojdu .. jedine cez WDM Driver .. samozrejme sync kariet externe cez wclock je nutny ..

Adzi
Příspěvky: 24
Registrován: 01 zář 2008 17:26

Re: roland vs1680 a Nuendo 3

Příspěvek od Adzi » 11 čer 2009 13:35

Ide mi o to zosynchronizovanie ,na ONYXE je samostatný vstup a výstup wordclock(BNC konektor) a na M-Audio 2626stke je zlučený D-sub v ktorom je aj midi,spdif a aj wordclock.Je na to nejaký kabel ,alebo redukcia?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: roland vs1680 a Nuendo 3

Příspěvek od Pytkin » 11 čer 2009 13:49

k tomu m-audio musi byt redukcia .. taky pavuk .. ku kazdej karte to byva (ktora ma obdobny konektor) ..

Adzi
Příspěvky: 24
Registrován: 01 zář 2008 17:26

Re: roland vs1680 a Nuendo 3

Příspěvek od Adzi » 11 čer 2009 15:32

aaaa....opytam sa kamoša,diky.

Odpovědět