Virtualni Midi kabel - pripojeni pedalu od volantu do G. Rig

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Odpovědět
Umcarara
Příspěvky: 10
Registrován: 03 říj 2011 11:20

Virtualni Midi kabel - pripojeni pedalu od volantu do G. Rig

Příspěvek od Umcarara » 03 říj 2011 11:36

Ahoj,
nevím kam přesně s tímto problémem, je to trochu od hardware trochu software a Midi.

Potřeboval bych s něčím pomoct, tak kdyby někdo věděl jak na to tak prosím napište.

Je mi hlavně o to abych mohl připojit kytaru a pedal (co mám od volantu a je do usb) do Guitar Rigu. Chci si vyzkoušet nějaké efekty a abych si je pak případně mohl koupit už jako hw před kombo. Kytaru jsem zapojil úspěšně. Ale s připojením pedálu mám problém. Myslím si že je problém v nastavení Guitar Rigu, ale je možné že i někde jinde. Tak pro zpracování usb signálu do počítače a konverze do MIDI jsem použil program Rejoice a jako virtualni MIDI kabel jsem použil program MIDI YOKE, v Rejoice nastavim output do MIDI YOKE. Myslím že Rejoice funguje správně, reaguje na stisknutí pedálem a ukazuje stisknutou hodnotu prdálu. Když pak v G. Rigu povolím v nastavení vstup z MIDI YOKE a snažím se k tomu připojit efekt tak si nevím rady. V anglickém návodu akorád psali že po povolení vstupu z MIDI YOKE do G.Rigu bude pedál použitelný, ale mě to pořád nefunguje :( . Když spustím G.Rig správce externích ovládání tak nevím co přesně nastavit, mohu měnit parametry externích pedálů a také parametry šlapacího pedálu. Nevím jak to všechno rozpohybovat.

Můžete se mi pokusit poradit? nebo nějaké nápady kde by mohla být chyba?

Děkuji mnohokrát
Martin

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Virtualni Midi kabel - pripojeni pedalu od volantu do G.

Příspěvek od kexik » 03 říj 2011 12:50

skus radsej toto
http://www.soundtower.com/synth/midijoys.htm
to by z gaming device malo rovno vyrobit midi zariadenie, yoke potom nepotrebujes... najskor si si zle nakonfiguroval midi yoke ale neporadim ti bez toho aby som ho nainstaloval a to sa mi nechce

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 448
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Re: Virtualni Midi kabel - pripojeni pedalu od volantu do G.

Příspěvek od TAP » 03 říj 2011 13:00

http://www.mediafire.com/?bgbp90mm9my

Mám uděláný pětispínačový pedál z joysticku. Používám tento softwarek a loopBe1 (což je myslím obdoba MIDIYOKE).

Umcarara
Příspěvky: 10
Registrován: 03 říj 2011 11:20

Re: Virtualni Midi kabel - pripojeni pedalu od volantu do G.

Příspěvek od Umcarara » 03 říj 2011 13:17

Díky moc za tipy, midiyoke jsem nijak nekonfiguroval, akorad nainstaloval. Vyzkousim midijoys, musim se tim nejdrive procist. Pripadne zkusim i loopbe1. Ten loopbe1 take rovnou snima usb signal a "vysila MIDI" ?

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 448
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Re: Virtualni Midi kabel - pripojeni pedalu od volantu do G.

Příspěvek od TAP » 03 říj 2011 14:15

Ne. to dělá ten Rejoyce ne kterého jsem tam dal odkaz.

Umcarara
Příspěvky: 10
Registrován: 03 říj 2011 11:20

Re: Virtualni Midi kabel - pripojeni pedalu od volantu do G.

Příspěvek od Umcarara » 03 říj 2011 15:54

Jo promin, ten pouzivam taky, tak vyzkousim nejdriv loopbe1 a kdyz to nepujde tak misto rejoyce + loopbe1 je midijoys. Vecer nebo zitra napisu jak jsem pokrocil.

Zatím děkuji.

Umcarara
Příspěvky: 10
Registrován: 03 říj 2011 11:20

Re: Virtualni Midi kabel - pripojeni pedalu od volantu do G.

Příspěvek od Umcarara » 04 říj 2011 09:16

Tak jsem vcera nainstaloval loopbe1 a v rejoyce jsem nastavil out do loopbe1 a pak kdyz jsem dal MIDI ROUTE nebo tak neco tak mi to vzdycky v tom loopbe1 te nkanal 1 zaskrtlo coz si myslim ze znamena mute. Porad jsem se nedopracoval k tomu aby to fungovalo...

jeste dalsi otazka, jak potom nastavim ten G.RIG? kdyz povolim MIDI input tak se mi rovnou spoji s pedalem?

Díky

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Virtualni Midi kabel - pripojeni pedalu od volantu do G.

Příspěvek od kexik » 04 říj 2011 09:51

v rigu musis aktivovat ako midi device ten virtualny kabel, cize loopbe1...

Umcarara
Příspěvky: 10
Registrován: 03 říj 2011 11:20

Re: Virtualni Midi kabel - pripojeni pedalu od volantu do G.

Příspěvek od Umcarara » 07 říj 2011 13:41

Tak jsem zkousel loopbe1a ten se mi vzdy po seslapnuti pedalu odpoji - napise nejaky error s ethernet spojeni..
tak jsem zkusil Midijoys.. to je urcene asi pro serial pedaly, ne pres volant a pres usb.. kdyz jsem ale zapnul rejoyce a pres midiyoke virtualni kabel mi do modojoys signal sel. Takze uz mi v midijoys ukazuje signal, ale nemuzu ho nacpat do G.rig. ani tam nemam v G.rigu nabidku na midi vstupu Midijoys... :(

vcera jsem si byl zkusit v obchode wah pedal od Michalika .. a zustal jsem v obchode asi hodinu si s nim hrat, nojo ale taky caly skoro 3 tis... a je to jen jeden wah.. rad bych si vyzkousel jeste jine pedaly a efekty nez poridim neco sveho, ale nejde mi to pres ten komp porad :(

Nevite jeste jak z toho?

Děkuji

Odpovědět