Waldorf Blofeld midi vs Cubase

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Odpovědět
mipex
Příspěvky: 97
Registrován: 31 pro 2007 08:50

Waldorf Blofeld midi vs Cubase

Příspěvek od mipex » 08 říj 2014 08:40

Zdravim..
Potreboval bych pomoci s midi zapojenim s waldorfem blofeldem do Cubase. Mam udelany multimod jen na dvou kanalech midi u synthu
a v Cubase bych nechtel pouzivat VSTi editor ktery byl nekym udelany na kolene ve verzi beta.
Jakym stylem muzu zprovoznit multitimbral tak, abych v cubase pokud tam mam namapovany ty dva midi traky mohl prepinat. Pokud zvolim track midi 1 nebo track midi 2, stale mi hraje jeden a ten samy zvuk.
Prosim Waldorfaci pokud mate s tim zkusenosti anebo s nejaky originalnim vsti editorem, poradte mi
diky.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Waldorf Blofeld midi vs Cubase

Příspěvek od pavlii » 08 říj 2014 09:42

No asi jinak: pokud máš v synthu správně naprogramován multimod tak, že data z MIDI kanálu "1" hrají jeden zvuk a data z MIDI kanálu "2" hrají druhý zvuk, tak mi dost hlava nebere, proč by ti to nemělo takhle pracovat za předpokladu, že jedna MIDI stopa vysílá do MIDI OUT portu na kanálu "1" a druhá tamtéž na kanálu "2".

Ale jinak je to správně směrovaný dotaz na Waldorfáky ;-) protože jinde zakopaný pes být nemůže.

P.

mipex
Příspěvky: 97
Registrován: 31 pro 2007 08:50

Re: Waldorf Blofeld midi vs Cubase

Příspěvek od mipex » 08 říj 2014 10:28

Ano v syntu mam v multimode 1 na midi kanale 1zvuk a v multimode 1 na kanale 2 druhy zvuk. A public kanal vysilam omni tzn. uvolnuji vsech 16 kanalu, ale to by nemel byt ten problem. Taky si nad tim dost lamu hlavu. Paklize udelam tracky midi 1 a midi 2 a priradim v cubase na track midi 1 kanal 1 a na dryhy kanal 2 a prepinam mysi kanaly, stale se ozyva smiseny zvuk tech dvou z multimode.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Waldorf Blofeld midi vs Cubase

Příspěvek od pavlii » 08 říj 2014 10:35

Smíšený? Jako, že hrají OBA zvuky z Blofelda dohromady?

Jen tak hodně pro formu bych vypnul MIDI Thru (Preferences > MIDI) v Cubase, ale to čistě bezelstně 8)

P.

mipex
Příspěvky: 97
Registrován: 31 pro 2007 08:50

Re: Waldorf Blofeld midi vs Cubase

Příspěvek od mipex » 08 říj 2014 10:41

Presne tak, hrajou oba dva.

Dobre, doma to provedu.

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 340
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: Waldorf Blofeld midi vs Cubase

Příspěvek od jusuf » 08 říj 2014 13:19

Nerozumiem presne, čo myslíš tým "public kanal vysilam omni tzn. uvolnuji vsech 16 kanalu". Ale keď napr. zvukový modul pracuje v Omni režim , reaguje na všetky kanály.
Čo presne máš nastavené na Omni ?

mipex
Příspěvky: 97
Registrován: 31 pro 2007 08:50

Re: Waldorf Blofeld midi vs Cubase

Příspěvek od mipex » 08 říj 2014 13:25

No na syntaku v normalnim rezimu mas pri kombinaci stlaceni shift a mysli tretiho tlacitka, pak se ti ukazou parametry jakoze moznosti viditelnosti displeje, nastaveni send a receive a je tam taky polozka midi, kterou knobem otacis a prepinasi si midi od omni do 16 ky .

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Waldorf Blofeld midi vs Cubase

Příspěvek od pavlii » 08 říj 2014 13:44

No ne, že bych tě chtěl učit ovládat svůj vlastní nástroj - a ještě k tomu za situace, kdy já Blofeld nevlastním - ale dost se obávám, že MultiMode moc prozkoumaný nemáš 8) stačí juknout do manuálu na strany třeba 25-26. OMNI je evidentně ten důvod, proč ti hrají (v daném případě) OBA hlasy naráz - bez ohledu, kteý MIDI kanál je na vysílací straně (=Cubase) zvolen.

Ještě to bude chtít chvilku studia ;-)

P.

mipex
Příspěvky: 97
Registrován: 31 pro 2007 08:50

Re: Waldorf Blofeld midi vs Cubase

Příspěvek od mipex » 08 říj 2014 13:48

Ja ti rozumi a chapu to tak, ze na syntaku omni vlastne nesmim mit, a uvlonovat midi kanaly jeden po druhem tak jak to v multimode mam nastavene. Zrejme je to moje neznalost. Ale je taky fakt ze ho mam teprve tyden, pred tim mi bylo v cubase velmi lehce na pouzivat multitimbral a nyni ve spojeni se synthem je to pro mne nova vec.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Waldorf Blofeld midi vs Cubase

Příspěvek od pavlii » 08 říj 2014 14:06

Problém bude v tom, že jeden každý nástroj má zcela jinou implementaci a vlastní architekturu. Manuály je fakt dobré nepodceňovat, někdy v nich jsou i docela zajímavé věci ;-)

Tím ale nechci říct, že mám pravdu - nicméně mi to tak zatím připadá. Vypneš OMNI, zkontroluješ (a případně přenastavíš) MultiMode přiřazení 1-16 MIDI kanálů 1-16 nástrojům (Instruments) z vybraného MultiMode Partu a mělo by to šlapat jako hodinky.

P.

mipex
Příspěvky: 97
Registrován: 31 pro 2007 08:50

Re: Waldorf Blofeld midi vs Cubase

Příspěvek od mipex » 08 říj 2014 14:08

Jasne, zkusim a napisu
dik

mipex
Příspěvky: 97
Registrován: 31 pro 2007 08:50

Re: Waldorf Blofeld midi vs Cubase

Příspěvek od mipex » 08 říj 2014 18:58

Hosi dik, Dneska jsem to zmaknul vse .Funguje to presne tak jak ma. Ja jsem se vcera motal i s ruznyma vecma do vecera a tak mi to hlava uz nebrala.
Samozrejme ze OMNI ne !!!, ale jen tam, kam se ma davat :)

diky

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Waldorf Blofeld midi vs Cubase

Příspěvek od pavlii » 08 říj 2014 22:37

Další šikovný hoch 8)

P.

mipex
Příspěvky: 97
Registrován: 31 pro 2007 08:50

Re: Waldorf Blofeld midi vs Cubase

Příspěvek od mipex » 09 říj 2014 06:09

:)

Odpovědět