zle priradene nastroje v MIDI

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Odpovědět
groegaard
Příspěvky: 96
Registrován: 05 kvě 2010 11:51

zle priradene nastroje v MIDI

Příspěvek od groegaard » 23 led 2011 15:17

Zdravim,

ako docielim, aby mi klavesy spravne prehrali MIDI subor? Stiahol som si z internetu MIDI subor, natiahol cez USB do klavesu a spustil. Skladba znie dobre, co sa tyka samotnej struktury, ale nastroje su uplne zle priradene. Ako dosiahnem to, aby mi klavesy priradili spravny zvuk na spravny kanal?

Nasiel som MIDI subory, kde staci prenastavit bicie (inak, zjavne sa nedodrziava pravidlo, ze bicie maju byt na kanali c. 10...), t.j. zamenim zvuk klaviru, za zvuk bicich a je to. Ostatne nastroje su spravne. Ale nasiel som aj MIDI subory, kde vsetky kanaly hraju klavir. Kde je chyba?

Mam Yamahu Motif ES 7.

Vdaka!

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: zle priradene nastroje v MIDI

Příspěvek od pavlii » 23 led 2011 17:12

Teoreticky stačí na začátek každé MIDI stopy přidat (oeditovat) informaci o Volbě Banku tak, aby se následný Program (zvuk nástroje) vybíral z GM sady (ve smyslu správného namapování).

Jinak bicí v kanále 10 je třeba dodržet pouze pro GM normu; tuším, že od GS nahoru je to jedno, zvukové moduly umí bicí přehrát v libovolném MIDI kanálu (kromě těch GM kompatibilních).

MOTIF není ve svém jádru kompatibilní s žádnou normou, ale má jednu banku zvuků uspořádaných tak, aby odpovídaly definici pro GM rozvržení.

P.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: zle priradene nastroje v MIDI

Příspěvek od kexik » 24 led 2011 08:33

sak su kadejake sw midi editory, kde ide v mide poprehadzovat kanaly...

groegaard
Příspěvky: 96
Registrován: 05 kvě 2010 11:51

Re: zle priradene nastroje v MIDI

Příspěvek od groegaard » 24 led 2011 09:21

No lenze ked mi na kazdom kanali hra klavir, tak mozem prehadzovat co chcem, ze... To bude skor co vravi pavlii, lenze ja ani len netusim ako editovat MIDI subory. To sa robi este v pocitaci, alebo uz v klavesoch?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: zle priradene nastroje v MIDI

Příspěvek od pavlii » 24 led 2011 09:33

Asi dost záleží na možnostech kláves; každopádně jednodušší a přehlednější to bude v počítači.

P.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: zle priradene nastroje v MIDI

Příspěvek od kexik » 24 led 2011 10:14

groegaard píše:No lenze ked mi na kazdom kanali hra klavir, tak mozem prehadzovat co chcem, ze... To bude skor co vravi pavlii, lenze ja ani len netusim ako editovat MIDI subory. To sa robi este v pocitaci, alebo uz v klavesoch?
jak, hra klavir... je to midi. ty mas akurat v tom midi nastaveny na kazdom kanali GM patch 1, co je klavir... to je tvoj problem, nic ine
musis na tych kanaloch nastavit patche a znova ulozit .mid a az potom ho sukat do klavesu. alebo prestuduj manual ku klavesu,ci to vie klaves. motif by to rozhodne mal vediet

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: zle priradene nastroje v MIDI

Příspěvek od hubert » 24 led 2011 11:29

Jo jo ked hra vsade klavir tak to znamena ze v tom mid file nie su program change...co je dobre...netreba ich po jednom prepisovat......ale staci priradit nove zvuky....samozrejme editacia na klavese je trochu zlozitejsia, ale ide to....treba ponastavovat vsade pozadovane zvuky a ich hlasitosti a efekty a potom ulozit....najlepsie vo vlastnom formate nastroja. Vtedy by sa mali zapisat vsetky udaje. Pri exporte do SMF to uz kazdy nastroj robi inak. Vtedy je najlepsie asi urobit performance bulk dump na zaciatok skladby. Pred samotnoou editaciou ale doporucujem skontrolovat ci sa v skladbe nenachadza SYSEX informacia o GM ON.....tuto treba vymazat lebo nech tam dosadis akekolvek zvuky, tato informacia prepne nastroj vzdy do GM modu a budu hrat len zvuky z GM banky.

Odpovědět