Zmena tempa MIDI v Cubase

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Odpovědět
Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Zmena tempa MIDI v Cubase

Příspěvek od Hammond » 04 bře 2011 19:58

Caute... mam rozrobeny projekt v ktorom mam aj niekolko MIDI stop a vyskytla sa potreba dat celu skladbu do pomalsieho tempa. V Cubase neviem prist nato, ako zmenit tempo tych MIDI trackov na pomalsie... viete niekto poradit? Neviem ci sa to tu uz neriesilo, ale nenasiel som. Vdaka

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Zmena tempa MIDI v Cubase

Příspěvek od Pytkin » 04 bře 2011 22:10

je tam okienko tempo .. tam napis pozadovane tempo ..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Zmena tempa MIDI v Cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 04 bře 2011 22:52

F2 objevi se ti transport panel a v nem je okenko tempo pokud ti nepujde prepsat mas zaply tempo track vedle toho cisla bpm tak tam preklikni aby se to vyplo a budes moct projektu nastavit tempo rucne. Tempo track slouzi k urcovani tempa ve stope tempo track umoznuje ti to pak behem skladby menit plynule tempo celeho projektu. (ctrl + T)

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Zmena tempa MIDI v Cubase

Příspěvek od Hammond » 05 bře 2011 08:18

To bolo prve, co som skusil, ale tempo midi trackov to nezmenilo. Proste sa to zachovalo, akoby som tam mal wavka - grid sa zmenil a click sa rozsynchronizoval s trackmi, ktore ostali v povodnom tempe. Netreba este niekde v nastaveniach nieco zapnut, aby midi citalo bpm projektu?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Zmena tempa MIDI v Cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 05 bře 2011 10:18

Jo to se mi stalo v cubase 6 tedka taky. Nakonec sem zjistil, ze to bylo tim, ze midi tracky meli output na nakej MS midi generator z interni zvukovky a ne na nejake VSTi a tim jak to bylo poslany na nakej ten midi zvukovej generator zvukovky tak to nebralo tempo a navic tam byla silena latence.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Zmena tempa MIDI v Cubase

Příspěvek od Pytkin » 05 bře 2011 12:28

na midi trackoch je este taka noticka aleho hodinky .. s tym sa pohraj .. ak to nejde stale , tak to hod do kosa a kup si macintosh :)

ne vazne .. musi to chodit .. ak to nejde , tak je dakde problem medzi stolickou a pocitacom .. nahod si teamviewer a kukneme na to ..

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Zmena tempa MIDI v Cubase

Příspěvek od Hammond » 05 bře 2011 20:14

No hurraa.... konecne som na to prisiel... treba pre prislusny track prepnut tie hodinky na notu co spominal Tom-Thak a potom to uz pekne cita tempo ako pisal Pytkin. Vdaka :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Zmena tempa MIDI v Cubase

Příspěvek od Pytkin » 05 bře 2011 22:50

tam ide o to , ked tam mas hodinky , eventy su zavesene na cas , ktory nesuvisi s tempom .. cize to na tempo nereaguje .. ked to prepnes na notu , tak to zavisi od tempa ..

Uživatelský avatar
maux
Příspěvky: 382
Registrován: 21 zář 2010 16:29

Re: Zmena tempa MIDI v Cubase

Příspěvek od maux » 24 úno 2016 11:44

Čau,

zajímalo by mě, jestli to lze realizovat i obráceně? Mam ted celej track v midi při 120 BPM, ale líbil by se mi spíš na 60 BPM aniž by to ovlivnilo eventy nebo cokoliv jinyho.

Diky.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Zmena tempa MIDI v Cubase

Příspěvek od pavlii » 24 úno 2016 13:38

Jak obráceně? Jestli jsem to pobral, co vlastně chceš, tak pokud u MIDI stop přepneš časovou základnu na Time (=hodinky), tak nebude ovlivněna změnou tempa (ale nebude samozřejmě sedět na klik třebas).

Jinak práce s MIDI stopami v Bars+Beats samozřejmě neovlivňuje nic jiného, než to tempo (se změnou mřížka se posouvají i eventy). Jo bacha, nejsem u compu - jak je to s kontrolery z hlavy neřeknu, těch se to týkat nemusí, takže pak by se ti mohly některé "nenotové" věci rozhodit. Tohle bych si musel zkusit, s tempem takhle ex-post nepracuju.

P.

Uživatelský avatar
maux
Příspěvky: 382
Registrován: 21 zář 2010 16:29

Re: Zmena tempa MIDI v Cubase

Příspěvek od maux » 24 úno 2016 14:52

Přesně. Chci udělat poloviční tempo projektu beze změn pro již nahrané MIDI, aby to tak chápaly i instrumenty, který teprv budu nasazovat. Takže hodinky řeší můj problém?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Zmena tempa MIDI v Cubase

Příspěvek od pavlii » 24 úno 2016 15:53

Ano.

P.

Uživatelský avatar
maux
Příspěvky: 382
Registrován: 21 zář 2010 16:29

Re: Zmena tempa MIDI v Cubase

Příspěvek od maux » 25 úno 2016 10:18

Tak to šlape.

Díky!

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Zmena tempa MIDI v Cubase

Příspěvek od pavlii » 25 úno 2016 10:57

:-) paráda!

P.

Odpovědět