zpoždění MIDI

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
sisel.cz
Příspěvky: 8
Registrován: 01 led 2010 15:44

zpoždění MIDI

Příspěvek od sisel.cz » 01 led 2010 17:12

zdravím, mám problém se spojením midi kláves s FL studiem..
mám MIDI-USB převodník ( http://www.barbone.cz/?stiid=91140&strs ... odn%C3%ADk) a klávesy s podporou MIDI (casio CTK-573 ).
FL studio na stisk kláves reaguje, ale s velkým zpožděním a vynechává tony (zahraje třeba jeden ze čtyř). V týhle oblasti jsem uplnej začátečník.. Může mě někdo návést kde hledat problém?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: zpoždění MIDI

Příspěvek od Kermitak » 01 led 2010 20:54

Musis pouzit ASIO ovladac ke zvukovy karte. V podstate vsechny lepsi zvukovky ASIO maji, pokud mas neco typu soundblaster nebo on-board, zkus pouzit freewarovy ovladac ASIO4ALL (ktery muze a nemusi fungovat).

sisel.cz
Příspěvky: 8
Registrován: 01 led 2010 15:44

Re: zpoždění MIDI

Příspěvek od sisel.cz » 02 led 2010 12:53

Tak jsem zkoušel zvukovku na desktopu, zvukovku na notebooku, a externí zvukovku.. U všeho pořád ten samý problém.. S ASIO4ALL taky žádná změna.. :(
je pravda že jsou obě dvě zvukovky on board a externí taky žádná kvalita.. Jak moc je pravděpodobný že je chyba ve zvukové kartě? Abych nekoupil další zvukovku a nebyl problém jinde.. :lol: jde na něčem zkusit jestli to třeba nevynechává ten midi/USB převodník ?

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: zpoždění MIDI

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 02 led 2010 13:04

ja by som tipoval že to má na svedomí ten usb/midi kábel

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: zpoždění MIDI

Příspěvek od Kermitak » 02 led 2010 13:20

Jenom drobnost - mas ten ASIO ovladac vybrany ve fruity?

sisel.cz
Příspěvky: 8
Registrován: 01 led 2010 15:44

Re: zpoždění MIDI

Příspěvek od sisel.cz » 02 led 2010 16:15

ano, je tam vybranej jako zvuková karta ASIO4ALL..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: zpoždění MIDI

Příspěvek od TOM-Thak » 02 led 2010 16:35

A pokud je tam vybrany, tak jak vysoky Buffer je tam nastaveny?

sisel.cz
Příspěvky: 8
Registrován: 01 led 2010 15:44

Re: zpoždění MIDI

Příspěvek od sisel.cz » 03 led 2010 07:24

s buferem sem hejbal zprava doleva bez efektu..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: zpoždění MIDI

Příspěvek od TOM-Thak » 03 led 2010 11:20

sisel.cz píše:s buferem sem hejbal zprava doleva bez efektu..
tak to je fakt divny.. ja jsem mel soundblaster live na 1Ghz P3 a midi gameport midi kabel do casio CTK, když jsem začínal a s asio4all to celkem šlo pak jsem měl ještě KX ASIO tušim se to jmenovalo a to mi běhalo líp. Pokud máš tedy nějakou creative zvukovku zkus ještě KX asio driver.

http://kxproject.lugosoft.com/

sisel.cz
Příspěvky: 8
Registrován: 01 led 2010 15:44

Re: zpoždění MIDI

Příspěvek od sisel.cz » 03 led 2010 14:24

Já mám book, Core2Duo 2.2Ghz , 2Gb RAM , Win 7 ult. , zvuk. nevím on board (? Intel High definition Audio ?).. ext. zvuk. Trust SC - 5500p
Zkusím teda ještě ty KX drivery.. Když to nezabere, tak jsem na zejtra domluvenej s kámošem že mi půjčí na vyzkoušení NI Audio8DJ.. a jestli to nebude šlapat ani na ní tak to zvukovkou asi nebude :-D

sisel.cz
Příspěvky: 8
Registrován: 01 led 2010 15:44

Re: zpoždění MIDI

Příspěvek od sisel.cz » 03 led 2010 14:28

..takže moje zvukovky jsou KX nekompatibilní..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: zpoždění MIDI

Příspěvek od TOM-Thak » 03 led 2010 19:54

mel sis cece koupit nejakou zvukovku co ma midi a asio a normalni midi kabel a mas po problemech.

sisel.cz
Příspěvky: 8
Registrován: 01 led 2010 15:44

Re: zpoždění MIDI

Příspěvek od sisel.cz » 03 led 2010 20:17

mno jo.. tak mě nenapadlo že když koupím midi/usb převodník že to nepůjde.. :( novej kábl, nová zukovka.. achojo..
Naposledy upravil(a) sisel.cz dne 03 led 2010 20:28, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: zpoždění MIDI

Příspěvek od Pytkin » 03 led 2010 20:21

no tak ale onboard zvukovka a noname prevodnik za hubicku .. vy snad dufate , ze to moze fungovat ?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: zpoždění MIDI

Příspěvek od TOM-Thak » 03 led 2010 20:27

Pytkin: Tak kdyz o tom clovek nic nevi, tak si mysli, ze to bude makat vsecko jak ma ;)

Odpovědět