48V Phantom Pre-Amp Rode D-Power

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

48V Phantom Pre-Amp Rode D-Power

Příspěvek od aum generator » 13 čer 2006 01:00

Chcem sa spytat ci ma niekto skusenost s tymto prazvlastnym pre-pre-ampom

http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,1351
http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,1352

ci je je shit, alebo ci je to pouzitelne.

mam totizto jeden riibon mic, ktory dava dost slaby signal, takze nejake zosilnenie este predtym ako nazbiera sum v kabloch by sa hodil
a druha vec je ten ribbon nesmie dostat +48V phantom, lebo by ho to znicilo - co mi niekedy sposobuje problemi, lebo
na mixe (soundcraft M8) sa zapina phantom jednym tlacitkom pre vsetky kanali. no ja mam jeden ribbon ktory phantom nemoze vobec a kopec mikrofonov ktore phantom potrebuju...
ten ribbon mam celkom rad no trochu ma to obmedzuje a tak mi napadlo:

ak by som tam zapojil tento phantomovy pre-amp, tak do ribbon micu by uz mozno ziaden phantom nesiel...? netusite niekto ci to tak naozaj je?
ak ano tak by som tymto zabil dve muchy jednou ranou. jednak by som kusok pomohol gainu toho ticheho ribbonu, a navyse by som vyriesil problem s tym ze si musim davat pozor aby sa do neho nedostal phantom.

vdaka za akekolvek info / napady...

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: 48V Phantom Pre-Amp Rode D-Power

Příspěvek od Tudy » 13 čer 2006 06:44

aum generator píše:...tak do ribbon micu by uz mozno ziaden phantom nesiel...? netusite niekto ci to tak naozaj je?
Na 99,999% by to tak mělo být. Každý mikrof. předzesilovač pro dynamický mikrofon musí mít na vstupu oddělovací kondenzátory, aby do mikrofonu nešlo žádné stejnosměrné napětí. Na té fotce jsou dokonce vidět.
<img src="http://www.disk.cz/disk/img/OBRAZKY-WEB ... -power.jpg">
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 13 čer 2006 09:46

super, dik moc za info. asi do toho pojdem.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 čer 2006 10:36

ma ten ribbon trafo? ak ano, tak ho fantom nemoze znicit! a ano, tudy ma recht, ten zosik od rode ma oddelovacie kondy, su to tie zlte kocky, a dc napatie sa do ribbonu nedostane. otazka ale je, ci to mas kupit a ja myslim ze nie ;)
ak tvoj ribbon nema trafo, radsej by som skusil zohnat trafo od jensena, cena by bola len nepatrne vyssia ako za ten rode preamp (okolo 100$)
co je to za ribbon? rb500 od thomanna?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 čer 2006 10:41


aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 13 čer 2006 11:02

kexik: presne ten ribbon. no v navode (aj k mojmu t.bone, aj k povodnemu nady (ktory je s nim v podstate identicky)) ze phantom ho zabije.
no skusim ho niekedy rozobrat a pozrem co v nom vlastne je (pripadne mozem aj vyfotit ak by to niekoho zaujimalo)

hmm....no skoda ze som sa toto s tym trafom do ribbonu nedozvedel skor. pred tyzdnom som objednaval asi 6 transformatorov od Lundahla (uz ich mam doma, takze priobjednat uz nejde)

no uvidim.

a co si myslis o kvalite toho rode mini pre-ampu? nebude to robit nic zle so zvukom? lebo ak nie tak to by sa mi potom mozno viac oplatilo kupit ten lacnejsi rode (1390kc) a nainstalovat ho do mikrofonu napevno. lebo ten ribbon dava fakt ze dost slaby signal (aj ked predzosilovace ktore mam su relativne tiche aj pri vyssich gainoch, takze az taky opruz to nieje)

co myslis kexik, ktore riesenie je kvalitativne lepsie? (predpokladam ze to s trafom ked si to navrhol...ale priamo si to nenapisal tak sa radsej pytam)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 čer 2006 11:18

urcite trafo... jednak trafo je trafo, ak ti ide o teply retro zvuk (co predpokladam ze hej, inak by si ten ribbon nekupil), tak trafo tomu dost pomoze... ak si vies veci zvarit, tak imho ten rode su vyhodene peniaze. trebars tento modul od EZK je to same a stoji desatinu (maximalne sa vymeni operacny zosilovac za kvalitnejsi)
http://www.gme.sk/index.php?action=deta ... pict=&jaz=

mimochodom, skade si objednaval lundahly? uz sa udajne nevyrabaju... a mal by som zaujem

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 13 čer 2006 12:16

tie jensen tu (sk/cz/at) niekto predava? alebo treba objednavat

lundahli sa podla mna normalne vyrabaju. kedze na slovensku nieje distributor, a na stranke maju lundahl napisane z krajin kde nieje distributor prijmaju priame objednavky...(no treba ratat s tym ze svedska VAT je az 25%).... tak som napisal priamo do lundahlu a manageoval to so mnou priamo Per Lundahl ;)

aj ked je pravda ze mailova komunikacia dost pomala...niekedy im trvalo aj 2-3 dni kym odpisali. ale nakoniec vsetko ok.

a inak dost drahe, ale potom som si povedal ze ich rad podporim, ked som videl na ich stranke ze co je to za firmu - sidlia v takom domceku niekde na vidieku a robia co ich bavi a robia to najlepsie....

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 13 čer 2006 12:17

pisal som na tu office addressu:

<i>Due to spam problems, we have been forced to close our email accounts
adm@lundahl.se, sales@lundahl.se and webmaster@lundahl.se
These accounts are replaced by <b>office/AT/lundahl/DOT/se</b></i>

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 čer 2006 12:31

jensen je tiez mala firma, aj ked to teda je MENO. maju distribuciu pre europu myslim v taliansku, odtial by sa to malo dat objednat... ale kukol som ceny a ten trafak na ribbon stoji az 238$, najdrahsi model co robia... tak neviem
mozno treba pohladat nejaky lundahl. to nejaky australec hovoril na svojom webe o modifikovani mikrofonov, ze musel pouzit nejakeho ineho vyrobcu, lebo lundahl uz neni. ale zrejme zrusili len australskeho distributora... chlapik staval tu gyraf modifikaciu mic preampu a gyraf pouziva lundahl na vsetko

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 13 čer 2006 12:46

gyraf :) no presne pre ten ucel som si lundahli kupoval

no nieco od nejakeho australcana som tiez cital,,, myslim ze to bolo tak ze zrusili australsku lundahl distribuciu tak nakoniec kupil transformerov od OPA, lebo lundahl by si musel dat poslat z europy za nehorazne prachy...alebo take daco...

no kazdopadne 238$ je viac penazi ako ma stal cely ten mikrofon :P takze do takychto extremov by som to zohnal... (hlavne ked to s tymto ribbonom nevidim az tak na dlho...si planujem skor ci neskor kupit nejaky menej low-endovi (asi oktavu))

nejaka ne-lundahl ne-jensej lacnejsia alternativa transformatoru, ktory by nestal majland, plnil by ucel a neprznil nejakym strasnym sposobom zvuk?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 čer 2006 13:07

od lundahla sa mi najviac paci LL1577, resp LL1578. tie su pre nizkoimpedancny zdroj (co ribon je) a maju pomer 1+1:14, resp 1+1:10, co je zosilnenie 5x, resp 7x a vystupnu impdanciu 5kOhm by mal este mixpult zvladat pekne... akurat nemaju tie trafka tienenie, takze by sa museli vopchat bud do mikrofonu, alebo im spravit nejaky kryt z cinovaneho plechu (dostat krabicky)...
o inych vyrobcoch traf neviem, vyrobit trafo je konina, to nezvladnes; potom uz jedine elektronika. ale to znamena stavat ultranizkosumovy preamp.

Odpovědět