Aky mikrofon na Pianino
-
Aky mikrofon na Pianino
Zdravim pani, chcel by som nahrat pianino. Zvukova karta je Focusrite 2i2.
Potrebujem si zadovazit 2ks mikrofonov, ale porpavde kazdy hovori nieco ine a budem vdacny za vase nazory a postrehy.
Nahravany klavir bude klasicky rohovy Petrof, no nie je vylucene v buducnosti aj nahravanie velkeho Grand piana.
Chcel by som sa zmestit s cenou jedneho mikrofonu do cca 120 eur.
Kamarát hovori, ze dynamicky mikrofon by nemal byt pouzity na nahravanie klavira, avsak sam priznal aj poslal videa kde dve Shure SM 57 ako stereo nezneju vobec zle.
Taktiez som pokukoval po Rode M3, ktore su kondenzatorove a boli mi odporucane. Dalsi ludia mi zas povedali, ze mam kupit 2 velko membranove kondenzatory, na moj budget mi boli odporucane: Golden Age FC1, Golden Age FC3, pripadne Superlux CMH8B. Ze len s nimi dosiahnem cisty zvuk piana. Lenze tieto mikrofony som nasiel uz v kategorii mikrofony studiove, nie nastrojove.
Pianino je v obycajnej izbe, cize o akustike sa asi hvoorit neda.
Dakujem pani
Potrebujem si zadovazit 2ks mikrofonov, ale porpavde kazdy hovori nieco ine a budem vdacny za vase nazory a postrehy.
Nahravany klavir bude klasicky rohovy Petrof, no nie je vylucene v buducnosti aj nahravanie velkeho Grand piana.
Chcel by som sa zmestit s cenou jedneho mikrofonu do cca 120 eur.
Kamarát hovori, ze dynamicky mikrofon by nemal byt pouzity na nahravanie klavira, avsak sam priznal aj poslal videa kde dve Shure SM 57 ako stereo nezneju vobec zle.
Taktiez som pokukoval po Rode M3, ktore su kondenzatorove a boli mi odporucane. Dalsi ludia mi zas povedali, ze mam kupit 2 velko membranove kondenzatory, na moj budget mi boli odporucane: Golden Age FC1, Golden Age FC3, pripadne Superlux CMH8B. Ze len s nimi dosiahnem cisty zvuk piana. Lenze tieto mikrofony som nasiel uz v kategorii mikrofony studiove, nie nastrojove.
Pianino je v obycajnej izbe, cize o akustike sa asi hvoorit neda.
Dakujem pani
Re: Aky mikrofon na Pianino
Mrkni:
Zde je hezky vidět rozdíl mezi tím, co leze z dynamik (1) a kondíků (2). Zvuk z dynamik je takový barový a vintage, kondíky dávají detail a prezenci.
Rozdíly v barvě mezi jednotlivými typy tam jsou, ale v klidu bych řekl, že nijak zásadní. Hlavní je, jak hraje piáno samo o sobě a samozřejmě ruce.
Pak je otázka umístění - tady v těch ukázkách je klasické A/B rozestavení, které dává šířku a eliminuje dozvuk místnosti. Nevýhodou je díra uprostřed a ne moc dobré chování v mono. Já osobně bych šel s mikrofonama blíž ke středu. Anebo mít 3 mikrofony, to zní super:
Rozdíly v barvě mezi jednotlivými typy tam jsou, ale v klidu bych řekl, že nijak zásadní. Hlavní je, jak hraje piáno samo o sobě a samozřejmě ruce.
Pak je otázka umístění - tady v těch ukázkách je klasické A/B rozestavení, které dává šířku a eliminuje dozvuk místnosti. Nevýhodou je díra uprostřed a ne moc dobré chování v mono. Já osobně bych šel s mikrofonama blíž ke středu. Anebo mít 3 mikrofony, to zní super:
-
Vasek, presne to video som videl a vravim si ze to nie je take zle....no pesnicka ktoru planujem ako prvu je dost taka na styl barovej, take riadne staccato...cize mozno by to nevadilo, akurat budem hravat samozrejme aj pomale veci.... z tych kondenzatorovych by si odporucal aky mikrak v takom budgete do 120? 

ahoj,
pouzivam par lineaudio cm3 a super - som spokojny. ale je mimo
tvoj budget.
pouzivam par lineaudio cm3 a super - som spokojny. ale je mimo
tvoj budget.
hzsrtnn: ty CM - 3 bych podepsal.
Ja mam aj CM3 aj gulove OM1 .. na stereo davam dve OM1 v AB a je to paradny zvuk ..
niekedy by som rad skusil aj om-ka 

-
Pani a z tych beznych, okamzite vsade dostupnych...
dynamika- Shure SM 57,
kondenz- AKG C1000S/RODE M3
By ste odporucili ktory?
dynamika- Shure SM 57,
kondenz- AKG C1000S/RODE M3
By ste odporucili ktory?

neviem, ale pozeram, ze maju nastupcu - cm4 - za 109e. http://www.velvetsound.net/cz/line-audi ... audio-cm4/
My sme minuly tyzden robili toto .. kapela sla na dve c3000 :
https://www.facebook.com/10444157458824 ... 082982201/
https://www.facebook.com/10444157458824 ... 082982201/
Dost mimo rozpocet ale hadam pomoze video.Moj tip AKG.Vyhodu vidim v tom ze si mozes spravit ten svoj zvuk v mixe tym ze si pridas rezonanciu kolko sa tu bude hodit. Ale su potrebne 4.
Strašně ostrý zvuk, toto bych jako etalon nedal.
Tazatel chce asi pracovat se dvěma vstupy, což je limit. Taky bych dal aspoň 3 mikrofony.
Tazatel chce asi pracovat se dvěma vstupy, což je limit. Taky bych dal aspoň 3 mikrofony.