Audiophile 2496, Rode NT2A, mic 200 - Problem

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
Uživatelský avatar
smog
Příspěvky: 233
Registrován: 21 srp 2005 21:40

Audiophile 2496, Rode NT2A, mic 200 - Problem

Příspěvek od smog » 14 lis 2007 18:34

Prosil bych o radu znamemu. Ma zvukovku Audiophile 2496, Rode NT2A a predzesilovac Behringer MIC 200. Jeho popis problemu:

Instra v FL a mix rapu s akapelou v acidu. Primární problém je ten že se mi přehlušujou určitý hlásky který nahraju, páč je trošku víc zařvu třeba při rýmovacím slovu, signál neclipuje je v pohodě ale s instrem to zní přehlušeně, compresor to nevyřeší jen přehlušení sníží (nemluvím o clipu), chtělo by to spíš náký šikovný omezovač který by zbytek nad určitou urovní potlačil a tak nevzal ze signálu to špatné. Ještě mě napadá to, že nahrávám akapelu strašně potichu a limiterem zvedám v průměru o 13 db což je rozhodně hodně, tak jestli se pak neztrácí určité frekvenci při takovém zvýšení. To je už muj sekundární problém....nemůžu zvyšovat akapelu o 13 db, musí být i jiná cesta, ta ale rozhodně nevede přes předzesilovač, to bych clipoval že.Takže doufám že sem problém popsal srozumitelně....

Diky za nej

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 lis 2007 18:46

nie uplne vsetkym slovam rozumiem .. napriklad akapela :) .. ale cele to je o najdeni vhodneho mikrofonu , vhodneho setupu , vhodnych procesov (procesorov alebo pluginov) .. atd .. keby to bolo jednoduche , tak by mohol natacat doma v obyvacke kazdy ..

Uživatelský avatar
PiKey
Profesionál
Příspěvky: 686
Registrován: 17 led 2007 11:44

Příspěvek od PiKey » 14 lis 2007 18:54

Presne tak, mozno skusit dat kompresor este pred vstup do zvukovky, este dodam, ze vacsina (tiez) spevakov si mysli, ze je to vsetko len o technike, kazdemu spevakovi vzdy hovorim nauc sa pracovat s mikrofonom, postavit sa revat, pripadne si smrdlat popod nos viem aj ja...
Pytkin, a ty nevies co je akapela? Nepoznas tu znamu slovensku pisen Akapela na salasi slanina, slanina, slanina... ??

Uživatelský avatar
smog
Příspěvky: 233
Registrován: 21 srp 2005 21:40

Příspěvek od smog » 14 lis 2007 18:56

Pytkin píše:nie uplne vsetkym slovam rozumiem .. napriklad akapela :) .. ale cele to je o najdeni vhodneho mikrofonu , vhodneho setupu , vhodnych procesov (procesorov alebo pluginov) .. atd .. keby to bolo jednoduche , tak by mohol natacat doma v obyvacke kazdy ..
akapela bude to co nahral, spravne se tomu snad rika accapela, chapu,ze je to divne popsany, mozna na to ale nekdo natrefi...
s tim obejvakem mas naprostou pravdu, tyhle veci odradi ty, ktery to delaji pro frajerinu :wink:

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 14 lis 2007 19:03

nehovoris o b, p ? pop filter mas ? inak ako nadomnou - naucit sa spievat na mikrofon, naucit sa pracovat s kompresorom.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 lis 2007 19:03

smog : viem co je accapela .. len v tych formulaciach , ktore si preposlal , mi to pripada take trosku nezrozumitelne .. chapem to ako ze mysli podklad , inak oznacovany aj half playback .. zaregistroval som ze reperi to oznacuju accapela , co je ale trosku odveci , lebo accapela je naopak , pesnicka spievana len hlasmi .. ze nie su pouzite ine nastroje ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 lis 2007 19:07

jo este som chcel napisat to co rastis .. zaklad je vediet trosku pracovat s mikrofonom .. aj spevaci si myslia ze su spevaci .. a vacsinou kazdy , ked uz trosku zacina byt spevakom , zisti ze to poriadne nevie , a vyhlada ucitela spevu a zacne sa ucit od zakladov .. mozno aj v tom je problem ..

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 15 lis 2007 11:44

no spis je otazka jestli nenahravat ten vokal este trochu potisejc, protoze si nedelam iluze, ze by ten behringer nemel svoje hranice.... dalsi veci je moznost zaradit za mikrak PAD

no a abych nebyl zlej jen na behringera, tak je taky mozny, ze prerves ten mikrak... jit o par centaku dal nemusi uskodit


jinak by se to dalo asi resit nejakym multipasmem, ktery by komprimovalo frekvence na kterejch to kresli... ale tim se to vetsinou jen malicko zmirni

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 15 lis 2007 16:30

mozno by bola najlepsia ukazka ..

own
Příspěvky: 2
Registrován: 18 lis 2007 20:16

Příspěvek od own » 18 lis 2007 20:19

Ahoj mno to je muj problém, ted už je to v rámci možností ale zas na úkor toho že nahrávám strašně potichu, potom musim zvedat limiterem tak o 13db a stejně k ničemu, náká rada? předzesík je k ničemu páč když zesílim signál tak clipuj, potřeboval bych zesílit tak o dvacet db aspon :D:D bez zkreslení, je to vůbec možný tohle? díky

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 18 lis 2007 20:54

jak zesilit signal limiterem? Jakoze limitujes ten signal o 13dB?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 18 lis 2007 23:51

joooj .. toto bude asi dlhaaa cesta ..

own
Příspěvky: 2
Registrován: 18 lis 2007 20:16

Příspěvek od own » 19 lis 2007 21:11

JJ přesně tak, limituju o 13db a je to stejně potichu, řešení?

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 19 lis 2007 21:46

own píše:JJ přesně tak, limituju o 13db a je to stejně potichu, řešení?
1, ukazku (staci v mp3)
2, naucit se zpivat s mikrofonem tak at to nedela

Odpovědět