Behringer mic2200 Ultragain pro-ultra problém

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
jaycracker

Behringer mic2200 Ultragain pro-ultra problém

Příspěvek od jaycracker »

Čauko!
K věci, mám akg perception 200 ,lexicon alpha ,behringer xenyx1002 fx nahrávám do Cubase5 a to pouze mluvené slovo a "zpěv" celkem sedne akg na zpívaný přednes mé kamarádky ovšem převýškovaný na sykavky velice trpící už pro mé kamarády)))o výměnu všeho ale teď nejde a to jak z hlediska tohohle téma ,tak především chybějí finance.
Chtěl jsem vyřdit ten mini mixák a koupit si low-end preamp ,dlouho sem pročítal a po hodně opakujících se názorech že behringer mic xxx je celkem i zdařilejší než třeba m-audio dmp3. no a tak sem zakoupil toto : http://www.thomann.de/cz/behringer_mic2 ... in_pro.htm no a ejhle.
Nevim asi to neumim zapojit správně, 1.pokus z preampu out xlr do in xlr ve zvukovce (z mixaku sem do teď do zvukovky strkal stereo line a nahraval do stereo stopy),takhle to samozžejmě nahrává mono ale když dam jen mono stopu tak to skoro nic nenahraje ikdyž se slyšim ve sluchatkách a když dám out linkou a zapojim do zvukovky jen třeba pravou stranu tak to sice nahraje hlasitěji... nicméně se nedá mít sluchátka na uších protože se slyšim jen v jednom a to mě celkem mrzí..když dám nahrát stereo tak se stejně nahraje jen levá strana..
2.pokus out z preampu "instrument" jack na konci dva cinch který sem dal do linky ve zvukovce a nahrál ve stereo ,stejně se mi jedna strana nahrává potišeji a celkove to zní hodně divně (divnějc než z xenyxu) ..každopádně ten zvuk je prostě strašnej ,já už prostě nevim ((
Ještě jedna věc když sem to měl zapojený na pokus 2. a nahrál v mono na dvě stopy a pak pustil tak to mělo jakoby flanger efect a to ikdyž sem dal jednu stopu out vlevo a druhou v pravo to samý se mi ale stane ikdyž tam mám natočenej vokál ve stereo stopě a mám třeba dvě pod sebou tak to dělá taky ten "efect" sem si myslel že to bude třeba jen hrát vic nahlas což to dřív i dělávalo myslim ..sem fakt bezradnej, jestli tohle někdo přečte celé a dokáže poradit tak má u mě nevim co:D:D diks

jaycracker

Re: Behringer mic2200 Ultragain pro-ultra problém

ještě bych doplnil že sem předpokládal že ten předzesilovač bude lepší než ten čim to procházi v xenyxu ....achjo.. a "slyšim ve sluchátkách" je zaváděící info, myslel sem to i tak že indikace vstupního signálu jede až na clip a přesto to skoro nic nenahrálo

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Od konce:
- indikace vstupního signálu jede až na clip - kde? Předpokládám v Ultragainu; no ale to nic zatím neznamená (pro zvukovku). Nicméně úroveň si musíš hlídat zde.
- z Ultragainu leze signál s linkovou úrovní - takže s Alphou propojovat nejlépe do line-in vstupu kabelem TRS-TRS.
- na Alphě nastavit správnou vstupní úroveň (nehledal jsem schéma, ale ovladače na předním panelu budou určo nastavovat vstupní zisk pro oba kanály bez ohledu na to, kam je co připojeno (MIC, LINE, INSTR).

Pokud není chyba ve výstupu Ultragainu nebo v Alphě, tak nevidím důvod, proč by neměl fungovat záznam. Pro jeden mikrofon platí točit do jedné MONO stopy, pak nebude problém se stereopozicí ani ničím jiným.

P.

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Nejak som sa v tom stratil...
K pokusu 1: Ked to das nahravat do strereostopy (tak, ako si to robil kedysi) tak ti nahrava jeden kanal? Vytvoril si si aj "Mono Input Bus" vo "VST connections" a priradil mu ten prislusny vstup? Napada ma, ci si iba nepridal Mono track a v skutocnosti nemas k nemu priradeny input.
K pokusu 2: Toto nechapem uz vobec. Predsa Alpha nema cinchove vstupy. A keby aj mala, to mas y-psilonkovy kabel mono jack- cinche, alebo si pouzil redukciu zo stereojacku na dva cinche? V tom duhom pripade to samozrejme dobre hrat nemoze, pretoze Behinger ma symetricke (balanced) vystupy.

jaycracker

Opežděně ,ale přece.
Z mikrofonu do mixáku a pak dvojlinkou nesymetrickou z mixaku do zvukovky na line1-line2 ..ano nebylo to cinch vstup,měl sem tam redukce ze cinch na jack.v cubase sem mel stereo bus in i out ,děkuji to byla první hloupost ode mě. Teď mám symetricky jack z linky z ultragainu do linky ve zvukovce a mam mono bus prirazenej ke vstupu a výstup mam stereo tak a teď. Nahrál jsem vokál (identickej) do dvou stop ,poté jsem výstup změnil z mono in-stereo out na mono in-left out a druhou stopu na right out a proste nevim ,takhle se stereo pozice ale nedělá ne? nebo nevim kde dělám chybu nicméně někde ji dělám ...zní to totiž fakt divně, já nevim jak to popsat ..no snad si to tu ještě někdo přečte a popřípadě i poradí)) hezkej den všem

kexik

Příspěvek od kexik »

daj sem NAHRAVKU! toto raz nechapem, budes tu vypisovat cele strany sprostosti ale to, z coho HNED zistime pricinu, sem nedas

jaycracker

první část ,dvě mono stopy pod sebou rozhozeny vlevo vpravo , druhá část je stopa mono bus input-stereo output ..
přijde mi že to zní špatně oboje dvoje ,jde mi taky o to jestli to chapu spravně s tou stereo pozicí
Přílohy
mono test.mp3
(624.97 KiB) Staženo 137 x

kexik

Příspěvek od kexik »

a co ti tam nesedi, mas to nakopnute lampou, takto mic2200 znie, ked mas nakruteny privelmi cudlik output. ak nechces lampove skreslenie, treba output nechat na minime. potom ma ovsem krabiocka zosilnenie len 40dB a treba zosilnenie dohnat zvukovkou. ak ta nevie zosilnovat linkovy vstup, si v riti. sum tam mas uplne adekvatny mic2200, tak on sumi

jaycracker

ok tak děkuju ..pohraju si s tim .

Odpovědět