Channel strip s DigOUT

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Channel strip s DigOUT

Příspěvek od Poshook » 18 bře 2007 15:00

Uvazujem o niecom lacnom. zatial som si vyhliadol Joemeek sixQ a M-Audio Tampa. Este ma laka trosku drahsi Toft Audio Designs ATC2, len o nom nic neviem a nema DIg (co by som mozno ozelel)

Pouzitie: vokal, gitara, perkusie
Mikrofon: RODE NT1A
PRevodnik: TC Konnekt 24D

Nejake odporucania?

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 18 bře 2007 20:05

nobody here?

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 19 bře 2007 00:13

Poshook: jsi celkem náročný :) . Pár preampů s dig.výstupem jsem viděl, ale nesplňovaly Tvůj požadavek na channel strip (comp, NR, EQ).
A na co tam máš teda napsaný převodník???
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 19 bře 2007 00:26

A tim "zatial som si vyhliadol" myslis i prakticky vyzkousel nebo jen nasel nekde v nabidce?
Joemeek je totiz zvukove dost specificky (hodne barvi zvuk), takze kazdemu nemusi vyhovovat, kdezto Tampa bude podle me pravy opak.
Proto moc nechapu tve preference.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 19 bře 2007 09:04

Tudy píše:Poshook: jsi celkem náročný :) . Pár preampů s dig.výstupem jsem viděl, ale nesplňovaly Tvůj požadavek na channel strip (comp, NR, EQ).
A na co tam máš teda napsaný převodník???
ten prevodnik je tam napisany preto, aby bolo jasne odkial cez co a kam bude signal putovat...

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 19 bře 2007 09:13

fova píše:A tim "zatial som si vyhliadol" myslis i prakticky vyzkousel nebo jen nasel nekde v nabidce?
Joemeek je totiz zvukove dost specificky (hodne barvi zvuk), takze kazdemu nemusi vyhovovat, kdezto Tampa bude podle me pravy opak.
Proto moc nechapu tve preference.
v tejto oblasti som total lama a moje preferencie vychadzaju z info na nete.
ten DigOut nakoniec uplne vypustam...
co sa tyka farbenia zvuku, fakt neviem, ci je lepsie to ci ono, proste rad by som nejaky preamp s kompresorom a EQ, ktory pomoze celkovemu zvuku - vokal, gitara...
mate niekto nejake referencie na Toft Audio Designs ATC2? U Thomanna ho maju za 953,-Euro...co sa zda byt dost vela, ale na audiotek.cz je za 14400,-CZK/17790,-SKK

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 19 bře 2007 09:14

Poshook píše:ten prevodnik je tam napisany preto, aby bolo jasne odkial cez co a kam bude signal putovat...
No, mně je to pořád nejasné :oops:
Rode NT1A -> channel strip se zabudovaným převodníkem -> DAW
Pořád mi tam chybí potřeba dalšího převodníku.

Omlouvám se za OT, ale docela mě to zajímá.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 19 bře 2007 10:04

Tudy píše:
Poshook píše:ten prevodnik je tam napisany preto, aby bolo jasne odkial cez co a kam bude signal putovat...
No, mně je to pořád nejasné :oops:
Rode NT1A -> channel strip se zabudovaným převodníkem -> DAW
Pořád mi tam chybí potřeba dalšího převodníku.

Omlouvám se za OT, ale docela mě to zajímá.
jezismaria, nie je jedno, ci TC KOnnekt nazvem prevodnikom alebo zvukovou kartou alebo nejako inak? ci ma channel strip DigOut alebo nie, aj tak vzdy potrebujes zariadenie pripojene k pocitacu, ktore ti ten signal (ci uz digitalny alebo analogovy) z channel stripu dostane do pocitaca.... :roll:

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 19 bře 2007 10:13

Poshook píše:jezismaria, nie je jedno, ci TC KOnnekt nazvem prevodnikom alebo zvukovou kartou alebo nejako inak? ...
Jak vidíš, tak není... :roll:
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 19 bře 2007 10:25

:lol:

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 19 bře 2007 11:05

poshook:
http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... highlight=
vsimaj spl track one, cena 555 eur u thomanna

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 19 bře 2007 13:20

Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

MILE
Příspěvky: 32
Registrován: 16 úno 2007 10:24

Příspěvek od MILE » 20 bře 2007 13:26

Ja si take prihreji polivcicku... Potrebuji do budoucna vyresit podobny problem ve svem studiu. Mam tam RME fireface800 a ta obsahuje vstupy, (to je novota) - vazne- , ktere ale take i logicky radi za sebe a i v softu jsou takto razeny. Takze 1 az 10 anolog pak prijde ten k reseni problem 2 S/PDIF resp. AES/EBU a pak nasleduje 16 optik, ktere pri vetsich projektech taky pouzivam. Jde o to, ze kdyz preskocim ty S/PDIF, vse se mi pohne a pak cisla mic, patchbayu atd. a cisla v softu apd nesedi a pri vetsim poctu mikrofonu a casovem presu je to pakarna, nehlede na fakt, ze bych S/PDIF mohl myslim hlavne IN ( protoze OUT - na mix uz toho tolik nepotrebuji kdyz uz tedy micham do pultu a MGF nebo Dat) smysluplne vyuzit.

Tak a myslel jsem zakoupit preamp, ktery by disponoval AES/EBU nebo S/PDIF (oboje RME schroupne) a ktery by mohl mit i insert abych mohl pouzit oblibeny UREI1178 napr pri naberu voc, ale i stereozdroju jako synth. O hlavni streodvojici mic uz to tak jednoduse nepujde toho jsem si vedom, ale tam slouzi celkem neutralni mic na RME.

Nasel jsem toto SPL Goldmike II, dbx 386, Apogee minipre a nebo....?
Poradte - slysel nekdo neco z toho nebo neco podobneho.

A jeste k puvodnimu tematu. Jako jednokanalove Chanelstripy pouzivam Drawmer Tubestation (muze mit digiout), Joemeek VC1Q(muze mit digiout) a Focusrite Tonefactory o tom mohu (Poshook) poreferovat. Diiiik

MILE
Příspěvky: 32
Registrován: 16 úno 2007 10:24

Příspěvek od MILE » 21 bře 2007 15:29

Nasel jsem toto SPL Goldmike II, dbx 386, Apogee minipre a nebo....?
Poradte - slysel nekdo neco z toho nebo neco podobneho.

Nikdo nic nevi?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 bře 2007 15:36

minipre ma tusim matucha... snad ho vyprovokujes k nejakym vyhlaseniam?

Odpovědět