Cim snimat flautu?

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
Uživatelský avatar
charonme
Příspěvky: 1247
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Cim snimat flautu?

Příspěvek od charonme »

poradili by ste prosim cim snimat priecnu flautu alebo koncovku? asi by to mal byt nejaky headset, ale vobec netusim ani aky budget si mam pripravit, takze by som asi rad vyskusal nejaky lowend a porovnal to s niecim drahsim a podla toho by som sa rozhodol ci mi to mnou pozorovane zvysenie kvality bude stat za vyssiu cenu

idealne keby som k tomu nemusel riesit este nejake dalsie predzosilovace, ale to mohol zapichnut rovno do mixu, zvukovky alebo efektu (so vstupom pre mikrofon) a nechcem ani bezdrotove riesenie

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3222
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cim snimat flautu?

Příspěvek od pavlii »

DPA 4099 můžu doporučit jako tu dražší variantu, například.

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22046
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cim snimat flautu?

Příspěvek od Pytkin »

Charonme : kto kedy vyskusal DPA , uz nechce ine ..

Uživatelský avatar
charonme
Příspěvky: 1247
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: Cim snimat flautu?

Příspěvek od charonme »

trochu som guglil a nasiel som taketo https://www.thomann.de/gb/akg_c_555_l.htm

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22046
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cim snimat flautu?

Příspěvek od Pytkin »

to je na hlas .. na flautu neviem .. flauta sa kde normalne snima ?

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1804
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Cim snimat flautu?

Příspěvek od tony9 »

Jestli budeš snímat koncovku, tak nahoď ukázku a něco o tom napiš.
Docela mě to zajímá.

matucha
Příspěvky: 5540
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: Cim snimat flautu?

Příspěvek od matucha »

No cim klasictejsi zvuk, tim dal od mikraku a tim vic se hodi neutralni malomembranovej kondenzatorovej par. Cim vic rock, tim bliz a tim spis snimas (vicemene) oba konce nastroje. Samozrejme u maly pistalky staci z blizka jeden mikrak. U vetsich z velky blizkosti nepokrejes uplne celej zvuk nastroje jednim.

Zivak je este uplne jina situace, tam vetsinou neni od veci mit uvnitr snimac, protoze fletny jsou notoricky tichy nastroje.

Mikrak na fletnu by nemel tlacit horni stredy, mel by mit vysoky rozliseni, hladky vejsky a neoriznuty basy. Bavej me na to AKG C414 (stary), Sennheiser MKH405, MKH40, MKH30, MKH80 (a urcite dobra bude i novejsi rada MKH8040...), Schoeps CMC6 MK21 (a obdobny veci od nich), DPA urcite nezklame, od neumanna bych koukal na TLM170. Jestli mas hluboko do kapsy, tak Lineaudio CM3 (http://www.lineaudio.se/CM3.html) za par korun umej zhruba nahradit Schoepsy. Jen bacha, jsou to siroky kardiody, takze vezmou o trochu vic mistnosti nez standardni kardiody. V blby mistnosti ale fletnu nahravat nechces zejo...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22046
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cim snimat flautu?

Příspěvek od Pytkin »

Ja som chapal , ze to chce na zivu produkciu ..


Odpovědět