Co potřebuji pro připojení SM58 do 1212m?

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
nathanael

Co potřebuji pro připojení SM58 do 1212m?

Příspěvek od nathanael »

Začátečnický dotaz, tak se prosím nesmějte. Mám s připojováním mikrofonů nulové zkušenosti, když nepočítám zapojení mikrofonu za tři stovky do mic-in na sound blasteru ;)

Mám E-MU 1212m PCI a chtěl bych vědět, co přesně je potřeba pro připojení Shure SM58. Koukám po něm, asi ho za čas koupím, konkrétně asi ten set od thomanna - SHURE SM58-SET - kde je ještě stojan a kabel.
Jenomže jen tohle mi stačit nebude - asi určitě potřebuji ještě preamp.
Thomann u Oktava MK319 doporučuje STUDIO PROJECTS VTB1, ale u tohohle Shure tam žádné takové doporučení není, ale předpokládám, že i k Shure SM58 bude třeba něco takového, třeba zrovna to stejné.
Nelíbí se mi ale, že konkrétně tenhle preamp stojí víc jak ten mikrofon. Chtěl bych na tomhle šetřit, vlastně na celém tomhle podniku, protože to nechci na nic ultra-profi seriozního, jentak to prostě chci mít a snad to bude trošku použitelné.

Takže otázka: Co bych měl k Shure SM58 koupit za (levný) preamp a nějaké kabely, abych to prostě píchnul do 1212m, do toho line in na velký jack?
Jenom chci, aby to nešumělo a ten preamp aby nedegradoval nějak zásadně zvuk toho majku, jestli to je vůbec možné. Aby to fungovalo, that's all.

Ten SM58 bych chtěl použít na nahrávání zpěvu a pokud by to jen trošku šlo, tak třeba i občas na nějakou tu akustickou kytárku, snad to s tím půjde, ale ikdyby ne, tak zpěv by byl hlavním účelem použití. No, určitě ale nehodlám kupovat k té mé emu ten microdock za 6 tisíc, to ani náhodou.

Poradíte prosím?

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Doporucuju Uli Tube Ultragain MIC100, za tu cenu fakt paradni zvuk, rekl bych (mam ho). Muzes regulovat saturaci flasky az do zkresleni, podle me to dela zvuk prijemne kulatej a teplej. Samozrejme s prihlednutim k cene, ktera je neskutecna. Stoji neco pres tisicovku.

rastis

Příspěvek od rastis »

E-MU 1212m nema mic preamp ?

Od Behringer MIC100 po cokolvek, o com sa tu bavievaju velky hosi :)

nathanael

Příspěvek od nathanael »

rastis: heh, asi ne...ve specifikacích je u těch vstupů to samé, co u výstupů - "1/4" Balanced Inputs"...preamp je až u modelů s microdockem, takže třeba u 1616m v2...ale jak jsem psal, tak ten microdock sice jde jako náhradní díl koupit k té 1212m, ale je to drahé, +- 6tis kč, takže to ani náhodou...

Cyril: nj, to jsem chtěl, něco kolem litru, to je tak akorát cena :)

all: a co kabely, čím propojit optimálně ten preamp s tou emu? asi nějakým symetrickým 6,3mm jackem a kabelem, ale konkrétně něco levného a použitelného bych také potřeboval poradit vybrat...ikdyž to už bych si asi nějak poradil sám, ale rady uvítám...

jinak ale ta emu má dva mono vstupy, takže bych mohl časem dokoupit ještě jeden majk, ale jak koukám, tak ta krabička od uliho by zvládla jenom jeden majk, takže ještě tip na nějakou alternativu pro dva majky by se docela hodil...

kexik

Příspěvek od kexik »

dve mic 100...
m-audio dmp3

nathanael

Příspěvek od nathanael »

A co ten Uli MIC 800? Není to lepší volba než ten MIC 100? MIC 800 má víc čudlíků :) Ne vážně, koukám, že má předvolby charakteru saturace zvuku jako MIC 200, ale za cenu MIC 100. Co si myslíte o tom MIC 800?
Každopádně chci, aby to absolutně nešumělo, protože s tím mám u Uliho špatné zkušenosti.

nathanael

Příspěvek od nathanael »

kexik: m-audio dmp3 ale stojí 4500,- czk, takže to už je vážně moc, to se raději spokojím jen s jedním majkem, nebo pozdeji z dvěma mic 100...ale díky za tip...

kexik

Příspěvek od kexik »

dmp3 je imho kvalitnejsi ako mic100... kazdopadne je to smerom nahor logicky upgrade a ma dva kanaly

nathanael

Příspěvek od nathanael »

kexik: jj, mě se líbí no, ale prvně asi koupim ten mic 100...co si myslíš o tom mic 800?

nathanael

Příspěvek od nathanael »

Cyril: nemohl bys sem dát nějakou krátkou ukázku z toho mic 100? chtěl bych slyšet, jak to hraje...

kexik

Příspěvek od kexik »

mic800 nepoznam ale myslim si o nom len to najhorsie :)
mic100 je fakt normalna kovova krabicka s celkom zmysluplnymi vnutornostami za dobru cenu

nathanael

Příspěvek od nathanael »

kexik: diky za nazor :) jo, asi sahnu po tom mic100, to mic800 je nejaky podezrele levny...

kexik

Příspěvek od kexik »

myslim ze je to uz zbytocny suteren, 50eur na mic100 ma snad kazdy

rastis

Příspěvek od rastis »

nathanael píše:Cyril: nemohl bys sem dát nějakou krátkou ukázku z toho mic 100? chtěl bych slyšet, jak to hraje...
pri najlacnejsom preampe za liter chces pocuvat a skumat asi tak co ? to si jednoducho kup a potom napis do tejto temy, ako si spokojny

Odpovědět