entry level kompresoru - Joemeek vs Focusrite

Mikrofony a předzesilovače
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3017
Registrován: 05 čer 2002 19:23

entry level kompresoru - Joemeek vs Focusrite

Příspěvek od pavlii » 17 led 2007 11:59

Ahojka - známý na mě vznesl dotaz, který si dovolím rozptýlit mezi místní matadory, neboť já se v tomhle (kvalita HW kompresorů) nějak moc neorientuju... Dotaz byl na kompresor do 10k, kdy se zhlédl buď v Joemeek SixQ nebo ve Focusrite Trackmaster Pro. Oba jsou ke shlédnutí třeba na audiotek.cz, jak jsem se koukal. A co prý má větší hodnotu užitnou...

Z mého pohledu vychází líp asi ten Joemeek díky větším možnostem nastavování v sekci kompresoru, a pak taky to EQ. Jinak oba mají kompresor optický, takže v tomhle jádru by to srovnatelné být mohlo, ne?

Tipnul jsem mu to dobře? Nebo tam jsou zakopaný ještě jiný věci, které mluví ve prospěch jednoho či druhého - já mu to už nějak přetlumočím, takže jestli k tomuhle bude někdo něco konstruktivního mít, bude to fajn.

Díkes, P.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 17 led 2007 12:08

Matador nejsem, ale zareaguju ;) Tohle jsou oba spis channel stripy, nez kompresory. Pokud by chtel jenom kompresor, tak existujou v tyhle cene imho lepsi varianty (DBX, FMR), ale zalezi, na co ho chce pouzit.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3017
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 17 led 2007 12:13

2Kermitak: aha - pokouknu, kde to nabízejí...

P.

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 17 led 2007 12:15

Bohužel neznám osobně ani jeden z uvedených typů, takže tu radu ber hodně s rezervou. Dělal jsem nějakou dobu s Focusrite Compounder a zkoušel jsem Joemeek ThreeQ, což jsou úplně jiné modely, ale možná tam jistá podoba je. Ten Compounder byl hodně nemastný neslaný, takový pluginoidní. ThreeQ se mi líbilo, ale zase docela hodně barvil zvuk, což nemusí být vždy výhoda. Takže bych si troufnul tipnout, že Focusrite bude o něco univerzálnější, ale na středových signálech (vokál, kytara, snare, atd.) možná víc vynikne ten Joemeek, pokud je žádoucí trochu vintage charakter... Na tom Compounderu byl docela příjemný Bass expander, ale přijde mi, že to jenom ekvalizovalo řídící signál, takže se to dá dohnat bez problému sidechainem.

Saša

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3017
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 17 led 2007 12:22

2saša: aha, to jsou dobrý postřehy, jinak jsem pracovně kouknul i na ten DBX, Pro Vocal je sice lehce přes 10k, ale taky to nevypadá špatně - nicméně si myslím, že by tam měl zbytečně navíc ty modelingy mikrofonů a předzesilovačů..... ale třeba by to za nějakou dobu objevil jako výhodu :-) FMR jsem zatím nenašel..

P.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3017
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 17 led 2007 12:27

Jo zapomněl jsem dodatek - kompresor s MIC vstupem - což FMR nenabízí...

P.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 17 led 2007 12:38

vsetky joemeeky maju rovnaky kompresorovy modul a lisia sa len vecami okolo (eq, kvalita preampu, digital, atd), takze syncrova skusenost bude vseobecna
prva je otazka asi je, ci potrebujes opto, teda co chces kompresovat.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 17 led 2007 12:39

Tim DBX jsem myslel 166XL treba, ale pokud to je na hlas, tak to ne. Takze on chce nejen kompresor, ale i preamp.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3017
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 17 led 2007 12:45

2Kermitak: ano, to jsem zapomněl zmínit - kompresor i preamp. Proto ty dva zmíněné typy, ale objevil jsem i dbx 286A, což je taky pod 10k a mohlo by vyhovovat. Primární určení je na vokály. dbx Pro Vocal je ten přes 10k a myslím, že by pro něj byl asi zbytečný...nevím.

P.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3017
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 27 led 2007 14:36

Tak zvítězil SixQ, mám ho zatím doma, brzo vyzkouším. Zarazila mě na první pohled jen jedna věc, že to je dvoukanálový model (na rozdíl všude inzerované "jednokanálové" verze). Vstup Channel 2 je zezadu vedle konektorů a přepínačů nastavení digitálu, ale legrace je, že to fakt není nikde (manuál, web) popsané :-)

P.

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 27 led 2007 14:58

pavlii píše:Tak zvítězil SixQ, mám ho zatím doma, brzo vyzkouším. Zarazila mě na první pohled jen jedna věc, že to je dvoukanálový model (na rozdíl všude inzerované "jednokanálové" verze). Vstup Channel 2 je zezadu vedle konektorů a přepínačů nastavení digitálu, ale legrace je, že to fakt není nikde (manuál, web) popsané :-)

P.
takze tento obrazok co maju na stranke !!!!oprava!!! http://www.joemeek.com/images/sixq/sixq_back_large.jpg
je nespravny??
Naposledy upravil(a) aum generator dne 27 led 2007 15:44, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3017
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 27 led 2007 15:00

2aum: přesně tak - Ch2 má TRS díru vedle těch čudlů pro digitál.....

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 28 led 2007 12:47

Me se libil tenhle, kdyz jsem ho mel kdysi na vyzkouseni. Ale taky uz jsem tu cet zpravy od lidi, kterejm se nelibil ... tak to mas asi ruzny ;-) :

http://dbxpro.com/376.htm
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3017
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 29 led 2007 09:22

2safa: jasnačka :-) jsem zvědavej, jakej dojem na mě ten Joemeek udělá ;-)

P.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 29 led 2007 10:11

pavlii píše:2aum: přesně tak - Ch2 má TRS díru vedle těch čudlů pro digitál.....
mne sa len vidi ze to je koncept ako pri samsonovych channel stripoch, ten druhy "vstup" je len linka k digitalu a musis spojit dva sixq, pricom pouzivas spolocny AD prevodnik v jednom z nich (aby si usetril jedno spdif prepojenie). ale mozno sa mylim ;)

Odpovědět