Existuje nejaka krabicka kde je kompresor, gate......??

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Existuje nejaka krabicka kde je kompresor, gate......??

Příspěvek od pc.masters » 08 dub 2009 14:22

Existuje nejaka krabicka kde je kompresor, gate, ekvalizer, deesser, reverb, nejaky stereo imager...atd. a proste vsechno potrebne pro efektovani vokalu v jedne bedne?
Chtel bych nahravat uz treba hotovy hlas, a ne potom jej vst upravovat. Neco levneho .. ? :-D
Diky moc. ... Treba i s preampem.
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Existuje nejaka krabicka kde je kompresor, gate......??

Příspěvek od Pytkin » 08 dub 2009 14:52

Takze oznacuje sa to channel strip .. alebo este lepsie voice channel strip , alebo voice channel .. Vacsinou byva mono a je tam vsetko potrebne .. Robi to skoro kazda firma ..

trebars

http://www.focusrite.com/products/plati ... aster_pro/
Obrázek

pripadne digitalny
http://www.focusrite.com/products/liqui ... d_channel/
Obrázek

http://www.tlaudio.co.uk/docs_07/product_07/5051.shtml
Obrázek

http://www.frontendaudio.com/SPL_Channe ... p/9106.htm
Obrázek

http://www.artproaudio.com/products.asp ... cat=1&id=4
Obrázek

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Existuje nejaka krabicka kde je kompresor, gate......??

Příspěvek od delay » 08 dub 2009 14:57

Tak jeslti to má být levné - levnější než poslal Pytkin, tak to v HW podobě bude stát za ho*no. Přesně to co píšeš sem dostal jako pluginy k digimix/interface Yamaha 01x (vocal rack) a funguje to celkem pěkně.

Z HW věcí mě napadá maximálně nějakej levnější dbx,166XL třeba a na reverb k tomu vzít základní model od Lexiconu nebo TC Electronics - tak se dostaneš do 10k. Vše v jednom sice možná nabízí nějakej multiefekt, ale těžko si na kanál navolíš více procesingu najednou. A ještě bych dodal, že co sem měl M300 od TC nebo MX200 od Lexiconu, tak konkrétně ty FX upravujicí dynamiku byly otřesné. Další je nějaká voice procesor na podlahu - DigiTech, TC, DOD ale k tomu moc nemám důvěru. Raději bych volil asi pluginy.

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Re: Existuje nejaka krabicka kde je kompresor, gate......??

Příspěvek od safa » 10 dub 2009 14:58

A nebo Safe Sound Audio P1:

http://www.safesoundaudio.co.uk/p1.html

http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... ce/p1.html

Obrázek

Obavam se ze lovime ve spatnejch vodach, tohle jsou channel stripy s dynamikou . Spis by to asi pro kolegu chtelo zalovit nekam do sortimentu TC Heliconu nebo nejakejch Digitech vokalnich efektatoru ;-) Mimochodem, stereoimager na jednokanalovy masine asi nenajdem...

Jeste me napadlo, Safe Sound Audio P1 ma i zpetne stereofonni vstup EXT a knoflik kterym si delas pomer cisteho a externiho signalu. Urcite by slo z insertu vyhnat SEND do externiho efektu a stereofonnim EXT vstupem to vratit a namichat si pomer. Nebo ... vlastne rovnou muzes pouzit rovnou ten insert ;-) ale budes mit ten efekt monofonne.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Re: Existuje nejaka krabicka kde je kompresor, gate......??

Příspěvek od Cyril » 10 dub 2009 15:45

Otazka je, proc utracet spousty tisic za kram, kterej se da nahradit naprosto v pohode pluginama, bude to znit nejspis i lip, a muze se to kdykoliv zmenit... pokud jde o to, abys to hned slysel uz efektovany behem zpivani, tak to prece pluginy umoznujou... (to pisu jen proto, ze jsem si sam prosel obdobim kupovani levnejch kramu, na ktery mi pak nakonec jen sedal prach a se ztratou sem je pak prodaval... naprosta pakarna... tyhle levny veci ve studiu maj podle me snad skoro jen samy nevyhody... tak kdybys nahodou byl tenhle pripad, tak bacha :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Re: Existuje nejaka krabicka kde je kompresor, gate......??

Příspěvek od pc.masters » 10 dub 2009 16:23

Chlapi diky moc ! Jste hodni. Jdu si to projit, ale asi fakt zustanu u pluginu :-) Ja jen ze porad presne nevim jak je poskladat. Chtel jsem si pohodlne kroutit a hned zkouset. Jeste se mi nepovedlo dosahnout zvuku hlasu, jaky bych si predstavoval. Samozrejme naroky mam realne, vim ze nemam uzasny mikrofon ani preamp, ale urcite by to slo lip. Jsem doufal ze s jednou masinou, ktera je pro tento ucel urcena to bude ono.

Smim se zeptat jake pluginy teda doporucujete? Ja to micham ruzne. Waves, PSP ...

Jinak za stereo imager prominte, myslel jsem na blbosti asi :-)
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Re: Existuje nejaka krabicka kde je kompresor, gate......??

Příspěvek od pc.masters » 10 dub 2009 16:28

Tan prvni vypada skvele a cena neni zla ! Ten digitalni, hehe, 40 bez DPH :-)))) Reverb bych vyresil pluginem.
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Re: Existuje nejaka krabicka kde je kompresor, gate......??

Příspěvek od safa » 10 dub 2009 23:42

Aha, mel jsem pocit ze na to chces krabici protoze ti jde o hrani nazivo., Ok, to pak jo ...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Odpovědět