Gainstation s AD převodníkem nebo bez?

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
ElectroMahler
Příspěvky: 11
Registrován: 05 dub 2011 08:44

Gainstation s AD převodníkem nebo bez?

Příspěvek od ElectroMahler » 12 dub 2011 18:15

Nakonec jsem se rozhodl pro koupi mikrofonu Neumann TLM 103. Řeším teď ale předzesilovač. Nějak se mi zalíbila SPL Gainstation 1. Zajímalo by mne - potřebuji ji s AD převodníkem nebo mi stačí analogová verze. Jako zvukovou kartu používám Tascam 1884 a delay mi poradil, že mám signál pustit přes linkový vstup.Není to devalvace signálu nebo je to ok? Co si myslíte o Audient Mico?

Díky za rady

Pavel Kalina
hudební skladatel

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: Gainstation s AD převodníkem nebo bez?

Příspěvek od komasix » 12 dub 2011 23:00

zese to načnu :) zvuk nedegraduješ. jde o vyrovnní urovně signálu, kdy z mikrofonu jde signál slabý a je nutné ho vhodným způsobem zesílit. Když použiješ externí preamp, už neni nutné signál zesilovat a můžeš ho přivést na linkový vstup. (jednoduše řečeno). Co se týká o verzi s AD převodníkem, jde o tom že s ním obejdeě analog/digital převod který se děje v tom tascamu, resp. tascam nebudeš moct používat pokud nemá digitální vstup. To je otázka stejná jako u těch preampů, v čem je lepší AD převodník. Konkrétní typ neznám.....
tedy....
když nepoužiješ preamp tascam - použiješ externí a připojíš ho do linein tascam.
když nepoužiješ AD převodník tascam - použiješ převodník v SSL a tascam bud odpadá uplně (připojíš rovnou do počítače) nebo musíš mít digitální vstup na tascamu. Periferie toho prempu neznám...spíš obecně.

ElectroMahler
Příspěvky: 11
Registrován: 05 dub 2011 08:44

Re: Gainstation s AD převodníkem nebo bez?

Příspěvek od ElectroMahler » 12 dub 2011 23:18

Díky za odpověď. Nejspíš by mi tedy stačila analogová verze Gainstation, protože propojení přes mix je pro mne pohodlnější. Sice by to asi šlo dostat do compu nějak signál rovnou z preampu, Mac kerý používám má digitální vstup, ale nikdy jsem to nedělal a nemám s tím tudíž skušenosti.

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: Gainstation s AD převodníkem nebo bez?

Příspěvek od komasix » 12 dub 2011 23:47

...hlavně by ti mohla dělat problem synchronizace digivstupu s ostatníma vstupama. btw ten tascam ti závidim...

ElectroMahler
Příspěvky: 11
Registrován: 05 dub 2011 08:44

Re: Gainstation s AD převodníkem nebo bez?

Příspěvek od ElectroMahler » 13 dub 2011 07:29

Myslíš, že to bude velká změna oproti preampům v Tascamu? Nedělám blbost - myslím tím, jestli není externí preamp zbytečný?

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: Gainstation s AD převodníkem nebo bez?

Příspěvek od komasix » 13 dub 2011 08:08

...Tomu fakt nerozumim. Neznam konkrétně ani jedno z těch zařízení... to poradí jiní. Změna to určitě bude, jde o to jestli to má cenu.(pro tebe)
EDIT: ted jsem koukal na ten SPL a vypadá parádně...

Odpovědět