hutný,ale detailní hlasitý mic na slabší mužský hlas??

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
tony

hutný,ale detailní hlasitý mic na slabší mužský hlas??

Příspěvek od tony »

Poradte prosím mikrofon.

hutný na basy,ale detailní hlasitý i na výšky nepostrádající mic na slabší mužský hlas??

matucha

Příspěvek od matucha »

U47

macceba

Příspěvek od macceba »

hutný na basy,ale detailní hlasitý i na výšky nepostrádající mic na slabší mužský hlas??
Sorry ale na takový zadání se dá odpovědět dost těžko. Minimálně musíš uvést na co to chceš používat a hlavně kolik do toho chceš investovat. Takže koukni do skupiny "Mikrofony a předzesilovače" a tam určitě najdeš co hledáš.

U47: jo to by šlo.. :lol: :lol: :lol:

kexik

Příspěvek od kexik »

v hrubom priblizeni kazda velka kardioidna konda zblizka...

tony

Příspěvek od tony »

No vtip je vtom, že chci investovat co nejmín.. původně do 10 000kč chtěl jsem NT2 A, ale zjistil jsem, že moc neslyším rozdíly, takže proč utrácet..
Chci ho použít na jemný slabší hlas -řekněme experimentální folk a akustic. kytara, do mixu pokojové samply-ruchy, občas harmonium... takze nemusí být jeho silnou stránkou, že se prosadí v klasickém mixu rockové sestavy nebo taneční hudby atd..
všechny kondenzatorove mikrofony co jsem zkoušel se mi jevily dokonalé, zvukem teměř k nerozeznaní, oproti dříve jsem měl zkušenost jen s par dynamickymi.. jen mi u nich chyběla ta hutnost-myslím ted ty studiové :

Behringer b1
Joemeek JM 47
Studio projekt B1
RH sound HSMC001
Rode NT1-A -ten byl trochu silnější,ale zabarveny-zahuhlany-neak mi nesedl.
rode NTK - asi nejlepší,ale už zbytečně drahej, rozdíl bych ohodnotil desítkami korun navíc - tak se mi jevily ty rozdíly těsné.. asi nemám vyškolené ucho ))

a ted se mi zdá zbytečné tedy utrácet za NT2A -ale třeba by byl ten pravý???
Tak co nyní myslíte?? je to trochu zamotané, přiznávám.. )

tony

Příspěvek od tony »

ještě sem zapoměl, zkoušel jsem taky SE2200..
ten U47 bude určitě pekelně drahej.. možná nakonec nejlepší bude zapracovat s proximity efektem, jak píše kexik, he : )

ale očekávám sspoustu vašich názorů, tak jen pište, pište :)

matucha

Příspěvek od matucha »

u47 sem napsal z hecu, protoze tony nejak zapomel dopsat, kolik chce utratit i kdyz jsem ocekaval typickou situaci "nechci zaplatit skoro nic".

Z toho co pises (tony) tak si vyber cokoli... asi bych dal na SP nebo Rode.

Na NTK se asi vykasli, to je stejne spodni stredni a zbytecny utraceni penez na neco, co neni dobry.

SE nevim, jestli je to ten typ, co tu pred casem provozoval carloff vedle adk, tak to mi pride, ze nebylo uplne marny (vedle adk).

Co se tyce chybejici hutnosti u tech levnych kondenzatoru... na to si zvykni, protoze to je presne to co proste neplatis, levny kondenzatory sou banda vykastrovanejch eunuchu, ktery tu a tam odhalej jednu schovanou kouli ale teda fakt ne dve, ty se jim fakt nepodarilo pred cinskou financni policii ubranit a nejsou tak ani urceny. Do 10k budes rad za 1 kouli.

Proximity efekt samozrejme dela svy, ale u bezkouloidiho mikraku proste udela jenom hucak navic a nekdy ani to ne... s tim je treba se spokojit.

Kazdopadne kdyz ti pridou ty kondenzatory uplne vpoho, tak si je dej, voni uplne k zahozeni tyhle levny veci nejsou, ale maj svoje omezeni a o tech je potreba vedet.

safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

MATOUS) ... tvoje koulova teorie me fakt dostala ;-DDDDDDDDDD
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

matucha

Příspěvek od matucha »

na takovy veci musis vypit par piv, vratit se domu a pred ulehnutim navstivit ezone ;-)... raci to po sobe ani nebudu cist ;-))

Cyril

Příspěvek od Cyril »

:)) A dobra perla je i ta posledni veta kouloveho prispevku :)

tony

Příspěvek od tony »

Tak vidím, že ty koule nema asi žádnej levnější mic.. asi teda ani ten NT2A, že ???
atk to radeji koupim RH sound HSMC001 za 1400kč s dph i s odpruženým držákem a když časem zjistím, že potřebuju dražší nebo nedejbože najdu do 10 000kč mic s KOULEMA, tak nemusím ničeho litovat , nebot jsem vlastně skoro nic neutratil a ten pavouk k tomu.. )

matucha

Příspěvek od matucha »

Rode mikraky ktery znam sou studeny cumaky, ale i s tim se da delat, mel sem na michani treba jednu vec pro ivu fruhlingovou, kterou "sejmul" kamarad prave rode nt1000 > focusrite twintrack pro... coz je vlastne hodne hodne studena kombinace a prestoze neslo o zadnej zvukovej zazitek, tak ten vokal nemel zadnej zasadni problem...

Odpovědět