Jak nastavit RightMark a EMU 1212m? (a ECM 8000 + Compact 4)

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Jak nastavit RightMark a EMU 1212m? (a ECM 8000 + Compact 4)

Příspěvek od Jindy2 » 03 bře 2009 19:28

Cau,

koupil jsem Soundcraft Compact 4 a k tomu ten testovaci mikrofon Behringer ECM 8000 pres fantoma.

Zkousim jentak testovat pres RMAA, ale Record level mi to nechce ukazovat, takze ty automaticky testy nefungujou, peak meter u Record level mrtvej. Pritom neco to z toho majku uz chyta ten graf (a majk funguje), ale asi ne vsechno. Nevite nekdo prosim proc to nejde?

Obrázek

PROBLEM: The input level is low. Try to increase recording or playback levels in your mixer.

__

RMAA 6.2.1, E-MU 1212m, ECM 8000, Compact 4, balanced

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 bře 2009 13:07

rightmark je kokotina. pouzi roomeq wizzard. rightmark ma testovaci signal, ktory vyhovuje len na elektricke, nie akusticke merania v realnej miestnosti (jedine v bezdozvukovej komore)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 bře 2009 13:09

obecne mas problem v tom, ze rightmark pouziva mme driver, takze mas najskor nastaveny nespravny aktivny input. musis ist do windows kontrolpanelu a tam vyvolat wiondows mixer pre recording, emu utilita s tym nepracuje

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3020
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 04 bře 2009 13:47

Proč by neměl být SWEEP signál použitelný pro akustická měření?

P.

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 04 bře 2009 13:56

jj, Room EQ Wizard ted zkousim - ten vypada, ze mi asi se zvukovkou bude spolupracovat...ale moc netusim, jak to ma byt spravne nastavene a co tam delat...

kdyz zkousim to Check Levels, tak jsem se ted laborovanim dostal na -12dB output a -19dB input...mozna to nedelam spravne - ten mic to predtim nechytal, byl nizkej gain...ted je gain asi na polovine, coz je asi dost a vazbi to, kdyz je mic bliiz k repro...v poslechove pozici okolo toho metru+ to je ok...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 05 bře 2009 12:40

signal z micu nesmies mat naroutovany do bedni... to mas zle nastavene a s takym nastavenim namerias blbosti

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 05 bře 2009 14:27

tak ale mikrak musi preci snimat vystup z beden? takze to mam nastavene tak, ze mic jde do fantoma a z mixu jde z Record Out jeden balanced kabel R do vstupu R na zvukovce...to si myslim, ze je snad dobre nastaveny a zapojeny...

ale nameril jsem asi kraviny, tohle je vysledek toho, co jsem tady vcera zkousel s ruznym nastavenim gain, ruznou vzalenosti, nekdy obe bedny, nekdy jenom jedna a vzdycky to namerilo nejaky blbosti, nebo si myslim, ze to neni dobry:

Obrázek

ta cervena cara, tu jsem si tam jentak nakreslil v malovani, jak si myslim, ze by to mohlo vypadat...

mel jsem sice zapnuty tlacitko Monitor u toho mic, jenomze i kdyz jsem to vypnul, nameri to takovyhle veci:

Obrázek

a stahnul jsem do toho nejakej kalibracni soubor k tomu ECM8000, jenze to se nijak moc nezmenilo, porad mi to tam dela nejaky velky kopce a propady...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 05 bře 2009 18:41

vitaj v realnom svete ;)

mikrofon nesmies mat naroutovany do bedni, opakujem. soft prehrava testovaci signal do bedni al mikrofon ho nasnima. data z mikrofonu ale nesmu ist spat do bedni! comu na tom nerozumies? vo windows mixeri pre playback musis mat mikrofon mutnuty a v rec mixeri aktivovany. ako vravim, asio mixer ma roomeq na haku, kedze java audio engine pouziva systemovy zvuk windows

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 05 bře 2009 18:52

ja jsem roomeq s ECM 8000 pouzival tak ze jsem si stahl kalibraci pro ECM 8000 ze stranky vyrobce toho roomeq... pak v setupu na druhy strance naloadoval ten soubor kalibracni... pak na prvni strance setupu jsem nastavil spravny vstup a vystup... zapnul jsem test signalu a vyrovnal jsem gain na vstupu zvukovky tak aby mikrofon ukazoval signal cca -17db v miste mereni (tam kde sedim a mam hlavu)...
pak jsem jednoduse spustil hlavni test nastavil pasmo do cca 20khz a meril....

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 09 bře 2009 21:38

Jindy2 píše:a stahnul jsem do toho nejakej kalibracni soubor k tomu ECM8000, jenze to se nijak moc nezmenilo, porad mi to tam dela nejaky velky kopce a propady...
... hehe a tys chtel resit rozdily mezi jednotlivejma kusama mikrofonu ;-) . Rikal jsem ti ze proti tomu do ti bude delat ta mistnost je to prkotina ...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Re: Jak nastavit RightMark a EMU 1212m? (a ECM 8000 + Compac

Příspěvek od fova » 09 bře 2009 21:43

Co a jak v REW jsme probrali pres PM, tak jen jednu poznamku:
Mas moc pekny hory na tech basech :-)
Podle me se bez akustickych uprav mistnosti nepohnes dal...
./viewtopic.php?t=8786&start=0

Odpovědět