jaký mikrofon?

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
Dalai

jaký mikrofon?

Příspěvek od Dalai »

Zdravím!
Potřebuji mikrofon, který můžu nahrávat elektrickou, akustickou kytaru, zpěv a příležitostně ruchy v terénu. Měl by to tedy být mikrofon ideálně na baterii. Rode NT3, AKG C1000s, nebno SHURE PG81-XLR ? Dlouho dobu se rozhoduji mezi těmito třemi mikrofony a nemůžu se rozhodnout, každý zvukomil totiž říká něco jiného. Můj původní favoryt byl Rode NT3, kvůli své rovné charakteristice. Pak jsme zase slyšel nadčení z předem zavrhovaného AKG C1000s. Někdo o něm říká, že má přesaturovaný zvuk, někdo že má nabušený zvuk. podle charakterystik vypadá poměrně vyhoněně :). Je lepší mít mikrofon, který je nabušený od začátku, nebo mít mikrofon s plochou charakteristikou, kterou případně vyhoníme v ekvalizéru? Chci mít jedoduše líbivý zvuk, ale nechci aby naopak nebyl někdy naobtíž. Každopádne mám doma velkomembránový kondenzátor Studio projects B1, který dává důraz spíše na výšky, to doháním lampovým přezesilovačem VTB1, ale mám pocit, že je spíše lepší vzít do páru mikrofon, který zvládá basy lépe, což by podle charakteristik Rode NT3 měl. O SHURE PG81-XLR vím celkem prdlajs. Mohl by mě někdo rozseknout ? :)

Děkuji!

MartinT

Příspěvek od MartinT »

Co ti napsat...v podstate sis odpovedel :-) a co vim o tom Shurovi, ze ho kolega pouziva na snimani hajtek...

kexik

Příspěvek od kexik »

ja by som z tejto trojice bral rode... na elektricku gitaru nie je dobry ani jeden (alebo hociktory, zavisi od uhla pohladu), na akusticku bude najlepsi ten B1, na hlas tiez nic z toho, vsetko to ma divne sykavky. takze riesime HLAVNE mobilitu teraz? co je hlavne kriterium?

Dalai

Příspěvek od Dalai »

díky za odpověď, máš pravdu :) Půjdu do toho Rode MT3, kdyby s ním měl někdo zajímavé zkušenosti (hlavně ty negativní) ať se podělí, rychle než bude pozdě :). (za pozitivní budu taky rád).

Dalai

Příspěvek od Dalai »

Hlavní kryterium je univerzalita :)

kexik

Příspěvek od kexik »

tak potom asi fakt NT3... ale hodne zaujimavych baterkovych elektretov robi tiez audiotechnica

Odpovědět