KABELOLOGIE - brum mezi vysilacem a zpevovym efektem, pomoc!

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
Neural_I

KABELOLOGIE - brum mezi vysilacem a zpevovym efektem, pomoc!

Příspěvek od Neural_I »

Vazeni znalci kabelologie a jacko-canonovědy, mam problem, celkem zasadni, popisu situaci:

mikrofon s vysilacem - prijimac zapojenej na adapter - z adapteru jack - vystupni uroven -20dB - drat zapichlej do canonovyho mikrofonniho vstupu vokalniho efektaku (ma jeste klasickej lajnovej vstup) a z efektaku vystup 2x simetrickej canon

problem je, ze krom dobre znejiciho signalu je na pozadu brum na nizky frekvenci, nejakej sinus, asi nakej pruser se zapojenom kabelu jack z prijimace - canon v efektaku
problem ve vysilacce neni, zkousel jsem dve ruzny
kdyz to zapojim do lajny efektaku, je tam tech -20dB celkem znat, je to tichy a davat predto dalsi kram (zesik) se mi nechce

nenapada vas zapojeni jack-canon tak aby se ten brum z toho vyradil ?

diky, dneska a zitra mam koncert, dost to specha diky moc

kexik

Příspěvek od kexik »

tato cast ma matie: "- z adapteru jack -" ??? prijimac mikroportu zapojeny na aky adapter? napajaci? prijimac mikroportu sa napaja po nf kabli? to moze byt ono... divoke riesenie je vyskladat napajanie z bateriek, jeden koncert to ustiha

inak jedine vyskusat dibox... na jack-canon kabli moc nenavymyslas

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

myslel sem si to ze pomuze DI box, vystup z prijimace je nesymetrickej monojack, vstup do efektaku je symetrickej canon, takze asi jina moznost neni

s tim adapterem sem to asi zamotal, chtel sem jenom aby bylo receno ze je napajenej z adapteru tj ze site, takze by pripadne mohlo vznikat neco nekalyho kdyby treba nebyl uzemenej nebo janevimco, ja tomuhle moc prave nerozumim

zkusim DI box
diky

kexik

Příspěvek od kexik »

ano, ten adapter smrdi... a lacnejsie mikroporty zvyknu brumiet, mam zlu skusenost s akousi audiotechnicou, v podstate ta sama skazka... akurat v mojom pripade sme zvucili konferenciu, takze som na mixaku odfajcil komplet basy a bolo

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

senheiser, ale nejakej starsi, no uvidim, beru sebou pro jistotu i mikrak s kabelem ale ja se do toho na podiu vzdycky pri pareni zamotam a vic pak davam bacha abych neupad nez na projev samotny a to je trochu skoda 8)

Vuid

Příspěvek od Vuid »

Nejdrive bych podezrival adaptery na 220V.
Jestli nemuzes zkusit provoz na baterie, zkus aspon koupit prodluzku s filtrem na 220V a adapter napajet z ty prodluzky. Nejlepsi by samozrejme bylo mit po ruce dobrou UPSku a napajet vsechno z ni.

Odpovědět