Jako externí zvukovku už mám vybranou M-audio MobilePre USB proto jsem chtěl i mikrofon stejné značky, takže první otázka...Je lepší mít tyhle věci od stejného výrobce nebo je to úplně jedno?
Původně jsem vybral levnou M-audio Novu, ale pak mě zaujala Luna od stejného výrobce. Jde o to, že cena se liší o 1k, ale ve výčtu technických specifikací obou mikrofonů jsem nezaznamenal příliš velký rozdíl. (Pozor...jsem laik). Takže.....Ví někdo o tom jak moc se tyto dva liší? Přeci jenom ho budu potřebovat primárně na mluvené slovo a trochu toho zpěvu (hlavně výšky...i když ne zas tak vysoký

Dál bych potřeboval poradit ohledně několika technických věcí kolem mikrofonů, ve kterých nemám tak úplně jasno.
Za 1: Jakej je rozdíl ve velkomembránových mikrofonech a membránových?
Za 2: Jak je to s tloušťkou membrán? Vidím že různé mikrofony mají jinou membránu. jedny 1´1 jiné jen 1, takže by mě zajímalo, k čemu je jaká tloušťka dobrá a na co přesně to má vliv?
A za 3: Z diskuzí na této stránce jsem pochytil, že pro mé účely by přicházel v úvahu i SamsonC01. Pokud by jste se mi mohli vyjádřit i k tomuto mikrofonu a případně mi poradit ještě nějaké jiné, stejně drahé (resp. levné) mikrofony, moc byste mi pomohli.
Ve finále bych jen tedy shrnul, že se mi jedná o to mluvené slovo, resp. rychlejší frázování a některé zpívané (spíše bych řekl melodické) pasáže, kde se chvíli drží nějaký tón. Rozhoduji se mezi Novou a Lunou a Samsonem C01. Jiné mikrofony jen v případě, že by ani jeden z těchto zmiňovaných, vzhledem k tomu na co je chci používat, nepřicházel v úvahu.Jak říkám, je to můj první mic takže si neslibuju žádnej zázrak ale nemusí to bejt ani totální sh*t. Však si rozumíme

Díky za jakékoliv rady zkušenějších.